Title of a News Article

Vekillerden ve Başkanlardan ilçe kongrelerine çıkarma

HABER-FOTO: ALİ UZUN

Şanlıurfa’da bugün AK Parti cephesinde kongre heyecanı yaşandı. 13 ilçede yapılacak olan kongrelere bugün Birecik ve Halfeti’de start verildi. 2 ilçede yaşanan kongre heyecanına AK Partili vekiller ve bazı İlçe belediye başkanları da katıldı.

Sabahın erken saatlerinde AK Parti İl Başkanlığında bir araya gelen Milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Abulkerim Gök, Zeynep Karahan Uslu, Halil Özcan, Yahya Akman ve Kasım Gülpınar, burada mini bir toplantı yaparak daha sonra Birecik’e harekete geçtiler. Konvoy halinde Birecik ilçesine giden heyet, belediye tarafından inşa edilen konferans salonundaki kongreye katıldılar. 5. Olağan kongreye vekillerin yanı sıra Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, AK PArti MYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti İlçe ve teşkilat başkanları ile delegeler ve çok sayıda partiye gönül vermiş vatandaş katıldı.

AK Parti Birecik İlçe 5. Olağan kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ardından divanın oluşmasıyla devam etti. Divana AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Erkan Sözen Başkanlık etti, yardımcılığını ise ilçe koordinatörü Fatih Kahya, Katip olarak da, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Abdulaziz Karayılan, Kadın Kolları Başkanı Hatice Bingöl ve Gençlik Kolları Başkanı Tahir Kağan üstlendi.

Oluşturulan divanın ardından selamlama konuşmaları yapıldı. Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ilk selamlama konuşmasını yaptı. Pınarbaşı; “Birecik AK Parti İlçe yönetimi yeni bir güven tazelemenin huzuru rahatı ve birlikteliği içerisinde halkımızın karşısına çıkmış bulunuyor. Bu ülkenin temel taşlarını hep birlikte koymamız adına bu önemlidir.” Dedi.

Başkan Pınarbaşı’nın ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök bir konuşma yaparak; “ilçe kongrelerimizin ilkini Birecik’te start vererek başlamış durumdayız ve en sonda Viranşehir’de son kongremizi yapıp inşallah, yeni, dinamik, güçlü kadrolarla 2023 vizyonu kadrolarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu kongreler, birilerinin üzülmesinin kongreleri değildir, bu kongreler yeniden bir olma kongreleridir. Bu kongreler aile içi huzurun yeniden tesis olduğu kongrelerdir.” İfadelerinin kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ise; “4. Kongreden 5. Kongreye geçişi zaman zarfı içerisinde çok önemli hadiseler yaşandı. Bunların en önemli iki maddesi, geride bıraktığımız seçimlerdi. Ve bu seçimlerde Birecikli hemşerilerimin göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı ve bu partiye vermiş oldukları destekten dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde bir konuşma yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde kongreye gidildi. 307 Delegenin oy kullanmasıyla mevcut İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar tekrar başkanlığa seçilerek görevine devam etti.

Aynı heyecan Halfeti’de yaşandı

Birecik’te yaşanan kongre heyecanı Halfeti’de de yaşandı. AK Partili Vekiller ve Belediye Başkanları, Birecik’teki kongre sonrası Halfeti ilçesine giderek oradaki kongreye tanıklık ettiler.

AK Parti Halfeti İlçesi 5. Olağan kongresi de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından divan oluşturuldu.

Divana yine AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Erkan Sözen Başkanlık etti. Divan üyeleri ise Mehmet Eritan, Erdal Vural, Poyam Yıldırım ve Burhan Kutlu oldu.

Oluşan divanın ardından selamlama konuşmaları yapıldı. Burada ilk selamlama konuşmasını AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu gerçekleştirdi. Uslu, Halfeti ilçesine yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında katılımcılara bilgiler vererek, bu ak yolda hep birlikte 2023 yılına ve daha ötesine gideceğiz’ dedi.

Daha sonra Yahya Akman bir selamlama konuşması yaparak, kongrenin ilçeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Halfeti ilçesinde yaşanan kongrede de tek liste vardı. 223 delenin tamamının oy kullanması sonrası mevcut başkan Muzaffer Açar’da güven tazeledi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2014, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195