Title of a News Article

Viranşehir’e yeni başkan

Viranşehir ilçe kongresinde 30 Mart 2014 günü yapılan seçimlerde başka partiye çalışanların bulunması dikkatleri çekti.

AK Parti Viranşehir 5. Olağan kongresinin ardından Mehmet Yıldırım yeni seçildi. AK Partinin Şanlıurfa ilçe kongrelerinde devam edildi. Tek liste halinde gidilen Viranşehir kongresine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in konuşmaları damgasını vurdu.  Kapalıspor salonunda yapılan kogreye ilgi azdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik, Milletvekilleri ve çok sayıda Belediye ve parti başkanlarına rağmen oldukça heyecansız geçen kongrede özellikle 30 Mart 2014 günü yapılan seçimlerde AK partiye karşı çalışan bazı Aşiret liderleri ile şahısların kongrede ki salonda bulunmaları dikkatleri çekti.AK Partiye karşı çalışanların salonda yer alması üzerine, gerçek AK Partililerin salonu terk ettiler.

SAYAN PARALEL YAPI İLE MÜCADELE ETTİK

Viranşehir ilçe kongresi Divan heyetinin oluşmasının ardından başladı. Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen’in Divan Başkanlığını yaptığı kongrede ilk olarak yeniden başkan adayı gösterilmeyen  Viranşehir eski ilçe Başkanı Celalettin Sayan konuştu. Paralel yapımım Viranşehir ilçesinde bir çok olaya engel olduğunu ifade eden Sayan’ bugüne kadar süregelen siyaset anlayışından farklı bir anlayışı hakim  kılarak, Ak Partiyi herkesin partisi yapmaya vatandaşın derdini tasasını, paylaşmak için kapılarımızı sürekli açık tutmaya gayret ettik. Görev yaptığı süre içerisinde, kamuoyuna yansı veya yansımayan bir çok olayla karşı karşıya kaldık. Baskı ve tehditlerle dolu bir süreci maalesef yaşadık. Ancak davamız ve memleketmizin menfeati uğruna eğilmedim, bükülmeden dim dik durduk.Bizler şehirmizin her bir bireyinin hakkını savunurken, Şehrimize hizmet getirmeye çalışırken, maalesef önümüze yığına problemler ve engeller çıkartıldı. Zıt kutuplardan olan bazı odakla ile Devlete çöreklenmiş paralel yapının bir araya ak partini karşısında kirli ittifaklar yaptığına şahit olduk’ dedi.

İlçe Başkanı Celalettin Sayan’ın konuşmasının ardından İl Başkanı Yusuf Eğilmez , büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek birer konuşma yaptı. Akyürek yaptığı konuşmada’ Şanlıurfa genelinde 11 , sadece Viranşehir ilçesine ise 4 Katırilyon yatırım yapıldığını söyledi.

AK GELDİM,AK GİDECEĞİM

Partisinin Viranşehir ilçe kongresinde konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2011 yılında Şanlıurfa’ya Ak bir şekilde Milletvekili ve Bakan olarak geldiğini, 6 ay sonra görev süresinin bitmesi ile AK bir şekilde herkesle helalleşeceğini söyledi.  Bakan Çelik, çözüm sürecine ilişkin, "Bu güzel ortamın devam etmesi için mutlak suretle kanı bitirmemiz, silahı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kardeşler arasında kin olmaz bir elde silah bir elde zeytin dalı olamaz " dedi.

Bakan Çelik, Ak Parti Viranşehir 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, partisinin şu ana kadar girdiği 9 seçimden de başarıyla çıktığını anımsatarak, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiçbir zaman iktidar olamayacağını söyledi. 

Ak Parti'deki hizmet anlayışının "Ben değil, biz" odaklı olduğunu ifade eden  Bakan Çelik, milletin desteğini alarak Türkiye'nin kalkınmasını sürdürmek istediklerini vurguladı.Çelik, partisinin tapusunun milletin elinde olduğunu belirterek, "AK Parti, temelden gelen bir partidir, milletle iç içedir, milletin ta kendisidir. Birilerinin tapusu, CHP'nin tapusu, Kemal Kılıçdaroğlu'nda olabilir, MHP'nin tapusu, Devlet Bahçeli'de olabilir, HDP'nin tapusu, dağda veya adada olabilir ama Ak Parti'nin tapusu, Türk milletindedir" diye konuştu.

Partisinin 2015 seçimlerinde de başarılı olacağına inandığını dile getiren Çelik, siyasete kalite gelmesi için tüm partilerin Türkiye genelinde siyaset yapması gerektiğini söyledi.

 

Çelik, çözüm sürecine milletin iyi sahip çıkması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

"Birlik ve barış ortamı sağlandı, millet olarak sahip çıkmalıyız. En çok da Kürt kökenli kardeşlerimizin çözüm sürecine sahip çıkması gerekiyor. Elde edilen imkanların sıradan imkan olmadığını, bu güzel ortamın sıradan bir ortam olmadığını bilelim, hepimizin bu birlikteliğe sahip çıkması gerekiyor. Silahların gölgesinde barışı başaramayız, silahların gölgesinde kardeşliği oluşturamayız. Bir elde silah, bir elde zeytin dalı olmaz. Bir elde zeytin tutacaksın, barış diyeceksin, bir elde silah olacak, bu olmaz kardeşlerim. Bu güzel ortamın devam etmesi için mutlak suretle kanı bitirmemiz, silahı ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kardeşler arasında kin olmaz. Eğer kaldırmazsak ne olacak, millet mi kazanacak, kim kazanacak? Silah ve uyuşturucu baronları kazanacak ama kesinlikle sen, ben, millet kaybedecek. Çocuklarımızın kanı üzerinde hayal kuranlara mutlaka 'durun' dememiz gerekiyor."

Yalova'da köprülü kavşak projesi kapsamında ağaçların kesildiğini hatırlatan Bakan Faruk Çelik, "Yalova'da o kadar çınar ağacı kesiliyor, sesi çıkmayanlara buradan sesleniyorum; ey Geziciler, gidin biraz da Yalova'da Gezin Yalova'da ama gezide (Gezi parkı eylemleri) konunun ağaç olmadığını hepimiz gördük, ağaç değil, milletin istikbalini karartmak istiyorlar. Onun için biz bunlara da müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Herkes bundan emin olsun" ifadelerini kullandı.

Ak Parti Viranşehir 5. Olağan kongresine  Bakan Çelik yanı sıra, Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Halil Özcan,Doç.Dr. A.Kerim Gök, ve Seydi Eyyüpoğlu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık çok sayıda ilçe Başkanı ile partililer katıldılar. Kongrede delegelerin oyunu alan  Mehmet Yıldırım  Viranşehir ilçesinin yeni Başkanı seçildi. 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195