Title of a News Article

Yapacaklarını söyledi...

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dün akşam Eyyübiye başta olmak üzere diğer 2 merkez ilçenin de aralarından bulunduğu çok sayıda mahalle muhtarıyla bir araya geldi.

30 Mart seçimlerinde kendisine ve partisine verilen desteklerden dolayı Türkiye Muhtarlar Derneği Şanlıurfa Şubesi’ne giderek mahalle muhtarlarına teşekkür ziyaretinde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, burada muhtarlar ile uzun süre sohbet ederek yapacakları projeler hakkında bilgiler vererek sorunları dinledi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Şanlıurfa Şubesi’nde gerçekleşen ziyarette, Eyyübiye Belediye Başkan Mehmet Ekinci; ‘Seçimlerden önce de buraya geldiğimiz sizlerle sohbet ettik, sohbetimizde nasıl bir Eyyübiye, nasıl bir belediye başkanlığı, nasıl bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğimiz ifade etmeye çalıştık. Tabi belediye başkanı seçildik, seçildiğimiz andan itibaren de daha önce ne söylemişsek bunları programa koymuş durumdayız, takibini yapıyoruz. Kentsel dönüşümde de yapmamız gerekenler için öncelikle Eyyübiye’deki tapu sorunlarını çözmemiz lazım. Tapu sorunları da, daha önce ifade etmiştik. 3 çeşit tapu sorunu var, hazineye ait olan yerler,  Belediyeye ait olan yerler ve şahsa ait olan yerler. En çok sıkıntı çektiğimiz yer ise şahsa ait olan yerlerdir. Bununla ilgili olarak belediyemiz bünyesinde bir hukuk bürosu oluşturduk. 4 avukatımız burada çalışıyor ve tek gündemleri Eyyübiye ilçesindeki tapu sorunlarıdır.’ Dedi.

Her bir muhtar meclis üyesi demektir

Mahalle muhtarlarının sorunlarını dinleyen Ekinci, ‘Seçim bitti, bizim bu saatten sonra herkes elinden geleni yapmalı, herkese bizim hizmet götürmemiz lazım. Eyyübiye’de üç yüz yetmiş bin insan var,  hepsine hizmet götürmemiz lazım. Hizmet götürürken de bu bizdendir, bu bizden değildir anlayışı çok doğru bir anlayış değildir, yanlış bir anlayıştır. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte daha öncede ifade etmiştim. Belediyeyi katılımcı bir yönetim anlayışı ile belediyeyi yöneteceğiz demiştik. Her bir muhtarımız bizim için doğal bir meclis üyesidir demiştik. Yine aynı şekilde buradaki her bir muhtarımız meclis üyesi gibi, mahalleniz ve çevrenizle ilgili memleket ile ilgili ne tür bir talebiniz varsa bizlere iletmeniz durumda, hızlı bir şekilde bu konulara değineceğiz.’ İfadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 saat süren ziyaret sonrası gecenin anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2014, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195