Title of a News Article

Yazar'dan flaş açıklama...

.

Yazar'dan flaş açıklama...
banner206

 CHP Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, Türkiye’de bulunan Suriyeli mültecilerin AKP iktidarı tarafından Türk vatandaşlığına alınmak istemesine sert tepki gösterdi. AKP’nin oy avcılığı için bunu yapmak istediğini belirten Yazar,  “Böyle bir durumda ülke kaosa sürüklenecektir, bu kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Murat Yazar, bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suriyelilere vatandaşlık verilecek” açıklamalarına tepki gösterdi.

AKP iktidarının kendi menfaatini ülke menfaatinin ötesinde gördüğünü belirten Yazar, “Bugünlerde ülkesini terk ederek ülkemize yerleşen Suriyelilere vatandaşlık verilmesi gündemde. 6 milyon işsizimiz var, sadece 400 bin atanamayan öğretmenimiz var, bu Suriyelilere vatandaşlık verilmesi nereden çıktı? Tek gayeleri var o da bir sonraki seçim nasıl olur da bu 3 milyon Suriyelinin oyunu alabiliriz” dedi.

 

“Asayiş olayları arttı”

Türkiye’de 3 Milyon resmi ve gayri resmi olarak da 4 Milyonun üzerinde Suriyelinin bulunduğuna dikkat çeken CHP’li Yazar, “Şanlıurfa’da da yaklaşık 500 Bin Suriyeli yaşamaktadır. Bu nedenle kentin her noktası Suriyelilerle hâkim bir duruma gelmiş durumda. Bunun yanı sıra kentimizde fuhuş, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanımında büyük bir artış yaşanmaktadır. Ayrıca hemen hemen her gün gençlerimiz ile Suriyeliler kavga çıkıyor. Bu nedenle Suriyelilerin vatandaşlığa alınması Şanlıurfa’ya çok büyük darbe vuracaktır” diye ifade etti.

 

“Halka sorulmalıdır”

Yazar, Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı olduklarını vurgulayarak, “Eğer ki böyle bir konu düşünülüyorsa halka sorulmalıdır. Bunun için mutlaka bir referandum yapılmalı ve bunun sonucuna göre hareket edilmelidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yurtta barış, dünyada barış diyoruz ve oralara da barışı getirip, Suriyelilerin kendi ülkelerine gitmesini sağlayacağız. Bu olmasa bile Suriyeliler için sınırda tampon bölge oluşturulmalıdır. Yine Suriyelilerin sağlık, gıda ve benzeri her türlü ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bu vatandaşlık oyunu tamamen AKP’nin bir oyunudur. Bunun da kesinlikle kabul edilebilecek bir tarafı yoktur” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 11:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

GİDEN VALİ SURYE MESELESİNİ HİÇ İYİ OKUMADI VE YUKARIYI İYİ BİLGİLENDİRMEDİ. CHP Yİ HİÇ SEVMEM ANCAK DEDİKLERİ DOĞRU.

SIRADAKİ HABER

banner195