Title of a News Article

Yeni partiyi kurdular

Yeni partiyi kurdular
banner206

İdris Bal Yeni Partisinin İsmini Açıkladı

AK Parti'den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "Demokratik Gelişim Partisi"nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi.

AK Parti'den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın, "Demokratik Gelişim Partisi"nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı'nın yapılan başvuruyu onayladığını belirten İdris Bal, daha önce kurulacağını açıkladığı partinin "Demokratik Gelişim Partisi" olacağını söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA EVRAK ENGELİ

Hürriyet'ten Kürşat Tercanlı ve Muhammet Bayram'ın haberine göre parti kurma çalışmalarında sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Bal şu ifadelere yer verdi:

"Dün danışmanım, parti kuruluşu ile ilgili gerekli belgeleri, evrakları içişleri bakanlığına getireceğimizi söyledi. Randevu gerekip gerekmediğini sordu. Randevuya gerek yok dediler. Biz de bugün geldik. Evraklarımızı buraya verdik. Ama daha sonra genel sekreterin olmadığını ve bize alındı veremeyeceklerini söyledi. Yani evrakları aldıklarına dair bir belge veremeyeceklerini söylediler. Oysa biz o alındıyı almadan var olamıyoruz. Alındı belgesi verilmesi gerekirken burada net bir Anayasa suçu var. Dünden beri benim ve arkadaşlarımın üzerinde ciddi bir baskı var. Bundan sonra da bu baskıları hissediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195