Title of a News Article

Yıldırım: Yaz tatili olmayabilir!

Yıldırım: Yaz tatili olmayabilir!
banner206

Başbakan Yıldırım AK Parti'deki iftar buluşmasında konuştu. Yıldırım yoğun gündeme işaret ederek AK Partilileri uyardı: Tatil olmayabilir.

Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle iftar yemeğinde biraraya geldi. İftarın ardından milletvekillerine seslenen Yıldırım, dün İstanbul ve bugün Midyat'ta yaşanan terör saldırılarını değerlendirdi. Başbakan Yıldırım, terörle mücadelenin ülkenin her yerinde vatandaşların can güvenliği sağlanıncaya kadar devam edeceğini söyleyerek, "Terör örgütünün bugünlerde 'biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım' gibi doğrudan, dolaylı haberleri geliyor. Onların uzantılarından bize böyle haberler geliyor. Konuşacak hiçbir şey yok. Konuşacağımız tek şey, bayrağımız. O bayrağın rengi şehitlerimizin kanıyla, hilali bağımsızlığımızın sembolü, yıldızı şehitlerimizin gökyüzünde parlayan yıldızıdır... Bunlar üzerinde konuşacaksanız buyurun konuşalım, yoksa memleketi, milleti terörle, korkuyla yıldırıcağınızı zannediyorsanız, kusura bakmayın asla başaramayacaksınız. Ramazan ayında yapılan bu saldırılar, alçak terör örgütlerinin hiçbir kutsal değer olmadığını gösteriyor. Bunların inandıkları, dayandıkları güç, içeride ve dışarıda bunların sırtını sıvazlayan güçlerdir. Günü gelince, onların sırtını sıvazlayanlara da bu millet hesabını soracaktır'' diye konuştu.

 

YENİ ANAYASA

Yeni anayasayla ilgili çalışmalara hız verilmesi gerektiğini, çok yoğun bir sürecin kendilerini beklediğini ifade eden Yıldırım, "gevşeklik yaparsak yaz tatili olmayabilir" dedi.

Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: Son kez diyoruz ki ey siyasi rakiplerimiz, gelin şu anayasayı yapalım, sistemde yaşanan bu tıkanıklığı da aşalım. Başkanlık sistemiyse başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığıysa partili cumhurbaşkanlığı, Türkiye'yi, istikrarını sürekli hale getirecek, siyaseten zayıflatmayacak, şartlar ne olursa olsun güçlü iradeyi hakim kılacak bir sistemi birlikte kuralım. Bu onura, bu şerefe gelin siz de ortak olun. Ama biz yokuz diyorsanız, kusura bakmayın, her yorulduğunuz yere bir han kuramayız. Biz bu anayasayı Meclisimize getireceğiz, ondan sonrası Meclisimizin işi. Meclis kararını verir. Anayasa ile fiili durumu birbirini uyumlu hale getirmek lazım. Hiç kimsenin milli iradeyi kısıtlamaya hakkı yok. Milletin geleceği olan yeni anayasayı birlikte yapalım. Türkiye'yi siyaseten zayıflatmayacak bir sistemi beraber kuralım.

 

GEVŞEKLİK YAPARSAK, YAZ TATİLİ OLMAYABİLİR

Yaz aylarında da parti faaliyetlerine ve sosyal faaliyetlere daha çok zaman ayıracağız. Burada bir gerçekliğimiz olursa, yaz tatili de olmayabilir. Bu size bağlı, hani bunu size bir tehdit falan algılamayın, tamamen ihtiyaçlarla ilgili. Önümüzde program var, gündem var. Bu günden yapılacaklar belli, bunu bir ayda da yapabiliriz dört ayda da yapabiliriz. 'Ya bizi yormayın genel başkanım, biz yavaş yavaş yapalım tatil bizim neyimize' diyorsanız ona da saygımız var. Yok bir an önce yapalım da gidelim işimize bakalım, zaten biz tatil yapmayız, bizim grup arazide yani sahada vatandaşla, seçmenle buluşur, onlarla hemhal eder.

 

Haber7

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 01:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195