Title of a News Article

Yıldız; “Urfa halkına layık olmaya çalışacağız”

.

Yıldız; “Urfa halkına layık olmaya çalışacağız”
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa halkının en iyi hizmeti hak ettiğini belirterek, “ Meclise gitmeye hak kazandığımız takdirde Urfa’ya yapılan bu hizmetleri daha da arttırarak onlara layık olmaya çalışacağız” dedi.

 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK

Haftalık röportajlarımıza AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. İbrahim Halil Yıldız ile devam ettik. 2011 Genel seçimlerinde ve 7 Haziran seçimlerinde de milletvekili aday adayı olan ancak listeye giremeyen Yıldız, 1 Kasım seçimleri için AK Parti’nin Şanlıurfa’dan 7. Sıra milletvekili adayı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de AK Parti’den Suruç Belediye Başkan Adayı olan ve yaklaşık 20 Bin oy almasına rağmen az bir farkla başkanlığı HDP’ye kaptıran Yıldız, bu kez milletvekilliği için yoğun çaba gösteriyor. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa halkının en iyi hizmeti hak ettiğini belirterek, “ Meclise gitmeye hak kazandığımız takdirde Urfa’ya yapılan bu hizmetleri daha da arttırarak onlara layık olmaya çalışacağız” dedi.

 

“Yatırımlar kaldığı yerden devam edecek”

AK Parti iktidarıyla birlikte 13 yıldır Şanlıurfa’ya çok önemli hizmetlerin yapıldığına da vurgu yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. İbrahim Halil Yıldız, 1 Kasım’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gitmeye hak kazandıkları takdirde bu hizmetlerin devamının geleceğini söyledi. Yıldız, “Yarım kalan hizmetlerin ve yeni yatırımların Şanlıurfa’ya yapılabilmesi için elimden geleni yapacağım” diye kaydetti.

 

İbrahim Halil Yıldır kimdir?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 11 Eylül 1976 tarihinde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Suruç’ta tamamlayıp Lise’ye Suruç’ta başladı fakat 1997 yılında Şanlıurfa Lisesi’nden mezun oldu. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesini okuyan İbrahim Halil Yıldız 2004 yılında mezun olmuştur. 2011 yılında evlendi ve 1 çocuk sahibi oldu.

 

İbrahim Bey, siyasete nasıl atıldınız?

Siyasete 2011 yılında AK Parti Milletvekili aday adayı olarak başladım. AK Parti, 2002 yılından bu yana ülkede hizmet anlayışını benimsedi, çok önemli hizmetlere imza attı. Bu nedenle 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı oldum ancak nasip olmadı, aday olmadım ama yine de adaymışım gibi partimizin başarısı için çalıştım. 30 Mart 2014 seçimlerinde de AK Parti’den Suruç Belediye Başkan adayı oldum. Bu seçimi de az bir oyla kaybettik. 7 Haziran seçimlerinde de milletvekili aday adayı oldum fakat yine aday olamadım, yine partimizin başarısı için çalışmalarımıza devam ettik. Adaylığım 1 Kasım’a nasip oldu. Allah’ın izniyle 1 Kasım’da Meclise girip 4 yıl boyunca Şanlıurfa’ya önemli hizmetlere imza atmak istiyorum.

 

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Suruç Belediye Başkan adayı olmuştunuz, seçimi az bir farkla HDP’ye kaybetmiştiniz. O gün Suruç’ta neler yaşandı ayrıca Suruç İlçesinde seçmen üzerinde bir baskı var mı?

Suruç’ta benim girdiğim seçimde çok büyük bir baskı görünmüyordu. Gizliden bir şeyler yapılmışsa onu da bilemiyoruz fakat görünürde herhangi bir baskı görmedik. Rahat bir seçim oldu, demokratik bir ortamda seçim yapıldı. AK Parti, iktidara geldiği günden beri o zaman Suruç’ta en yüksek oyu aldı. Bölgenin yapısı nedeniyle insanlar baskı olsa bile bunu gizleyebiliyorlar.

 

7 Haziran seçimlerinde de milletvekili aday adayı olmuştunuz, o zaman kısmet olmadı. 1 Kasım seçimlerinde aday gösterildiniz. Seçildiğiniz takdirde seçim bölgeniz Suruç’a neler yapmayı planlıyorsunuz?

Eğer seçilirsem Şanlıurfa’nın milletvekili olacağım. Şanlıurfa, Güneydoğu’nun en önemli ilidir. Şanlıurfa tarımın kalbi, turizm merkezidir, bereketli topraklara sahiptir. Şanlıurfa’dan aday olduğum için mutluyuz. Allah bize hizmet gönüllüsü olan bir partiden aday olmayı nasip etti, bu nedenle mutluyum.

 

Seçim çalışmalarına başladınız. Urfalıların sizlerden beklentiler neler?

AK Parti, 2002 yılından beri büyük hizmetler yaptı. Çok büyük hizmetler yapılınca beklentiler gün geçtikte daha da artıyor. 70 yıldır yapılamayan hizmetler AK Parti iktidarı tarafından 13 yılda yapıldı. Bu hizmetler halen devam ediyor. Şanlıurfa’da yapılması gereken hizmetler de var. Son 4 yılda 30 Katrilyonluk bir yatırım yapıldı Urfa’ya. Suruç bundan sulama suyu projesiyle büyük bir pay aldı. Sulama suyu projesinin faaliyete geçmesiyle birlikte Suruç bir nevi rahatladı.

 

AK Parti, sizin aday olduğunu 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Suruç’ta 19 Bin civarında bir oy almıştı fakat 7 Haziran seçimlerinde bu oran 6 Binlere düştü. Bu büyük oy düşüklüğünü neye bağlıyorsunuz?

Oy düşüşünün farklı nedenleri vardır. Suruç çok farklı bir yer. Suruç’taki insanlar ilgi görmek isteyen bir yapıya sahiptir. Aday profilleri Suruç’taki insanlar için çok önemlidir. AK Parti’nin aday listesinde Suruçlu Abdullah Yeşil’in 12. Sırada olması da buna etkendir diye düşünüyorum. Bunu sadece tek bir şeye bağlamak mümkün değildir, bunun farklı farklı nedenleri vardır. Bu oy kaybının cevabı tabi ki Suruç halkındadır, bunu onlara sormak lazım.

 

Kobani olaylarında sizce Devlet üzerine düşen görevi yaptı mı?

Kobani olaylarında ben ailemle birlikte o ilk gün 180 Bin kişinin sınırdan geçtiği anda oradaydım, yardımcı oluyorduk Devlet de, tüm imkânlarını seferber etti. Büyükşehir, ilçe belediyeleri, AK Parti İl Başkanı ve tüm ilçe teşkilatları adeta seferberlik ilan ettiler. Fakat burada kara bir propaganda yapılıyordu. Ülkemizin en büyük çadır kentlerinden birisi Suruç’ta yapıldı. Bu çadır kente gidildiğinde devletim imkânlarını nasıl seferber ettiğini çok rahat ir şekilde görebiliyoruz.  Biz çok büyük ülkeyiz diyenler şuanda 5 Bin mülteciyi bile kabul edemiyorlar, biz düşünün 3 günde 180 Bin mülteciyi kabul ettik. Bu Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu gösteriyor.

 

İbrahim Bey, hangi aşirete mensupsunuz, Suruç’taki diğer aşiretlerin size bakış açısı nedir?

Dunnai Aşiretindenim. Aşiretçilik benim çok benimsediğim bir şey değildir, aşiretçilik doğru bir şey değildir; Kişiye insan olarak bakmak önemlidir. Ben hiç kimseyi ayırt etmediğimden dolayı herkes de bana öyle bakıyordur diye düşünüyorum. Biz bütün insanları kucaklıyoruz.

 

1 Kasım seçimlerinde AK Parti olarak kaç vekil çıkarmayı hedefliyorsunuz? Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bizim hedefimiz 12-0’dır. Tabi diğer partiler de var en kötü ihtimal 9 vekil çıkarmayı planlıyoruz. Tabi 12 vekili çıkarırsak çok mutlu oluruz. Seçmenler şuna inansınlar; Şanlıurfa halkı kesinlikle hizmeti hak ediyor. Bizde bu hizmetleri daha da arttırarak onlara layık olmaya çalışacağız. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195