Title of a News Article

Adım adım Süper Lig'e yaklaşıyor

Adım adım Süper Lig'e yaklaşıyor
banner206

 Osmanlıspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, 2-0 kazanılan Adana Demirspor mücadelesiyle ilgili, "Daha olay bitmedi, iki haftamız var, aynı konsantrasyonla kalan maçlara çıkacağız" dedi.

PTT 1. Lig'in 32. haftasında üst sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmada sahasında Adana Demirspor'u konuk eden Osmanlıspor mücadeleden 2-0 galip ayrılarak, bitime iki hafta kala çok önemli bir avantaj sağladı. En yakın rakibi Adana Demirspor'a 4 puan fark atan Osmanlıspor, Kayserispor'un ardından süper lige çıkan ikinci takım olmaya çok yakın.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Osmanlıspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, "Çok stresli bir maçtı, atmosfer de çok yüksekti, gole kadar çocuklar çok iyi futbol oynadı" dedi.

"1-0'dan sonra nedense geri çekildik" diyen Tütüneker, böyle stresli oyunda geri çekilmenin doğal karşılanabileceğini belirtti. Özellikle yan toplarda çok iyi pozisyon aldıklarını anlatan Tütüneker, "Takımımın çok iyi mücadele ortaya koyduğunu düşünüyorum. Çok beraberlikler yaşadık, çok iniş çıkışlar yaşadık ama Allah'a çok şükür tam zamanında toparladık. Her şey bitmedi ama çok büyük avantaj sağladık. Son iki maçımız kaldı, ondan iki beraberlikle çıkabiliyoruz ama son maça bırakmayacağız. Antalya'ya kazanmak için gideceğiz. Son maçımız Bucaspor. Ne kadar erken ilan edebilirsek ilan etmeye çalışacağız. Takımımı, herkesi tebrik ediyorum. Allah razı olsun hepsi çok iyi mücadele verdi" ifadelerini kullandı.

 

"KURDUĞUM 6 TAKIM SÜPER LİGE ÇIKTI"

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Tütüneker, "Çalıştırdığınız birçok takım süper lige çıktı. Özel bir nedeni var mı?" sorusuna, "Özel bir şey yok. Takım kurmak önemli. Zannediyorum kurduğum 6 takım süper lige çıktı, zaman zaman ikinci, zaman zaman üçüncü olarak bıraktım. Bize nasip olmamıştı, Konya'da nasip oldu. Onu 14. aldık, lige çıkardık. Osmanlıspor zaten şampiyonluk için kurulmuş bir takım. Kendime çok büyük pay çıkarmak istemiyorum. Osman hocaya çok teşekkür ediyorum, kendi kafasına göre çok güzel kadro kurmuş, biz sadece bunun devamını getirdik. Osman hocanın çok emeği var" karşılığını verdi.

"Adana Demirspor'a özel bir önlem aldınız mı?" sorusuna ise Tütüneker, "Kesinlikle. Hem adam adama hem de alan savunması yapıyoruz. Bunun da takıma iyi geldiğini düşünüyorum. Yan toplarda orantımız yüzde elli oranında gol yiyorduk. Onun mutlaka indirmemiz gerekiyordu. İstatistikleri araştırdıktan sonra yan toplarda çok gol yendiğini gördüğümüz için onun üzerinde özellikle durduk. Bundan dolayı çok mutluyum. Özellikle yan toplardaki duruşumuz çok önemliydi. Adana Demirspor'u da tebrik etmek istiyorum, hakikaten iyi oyun çıkardılar, bizi çok zorladılar. İnanılmaz stresli bir maçtı çünkü galip gelmemiz gerekiyor. Bize beraberlik dahi belki yetmiyor, önümüzdeki hafta Antalya'ya gidiyoruz, bugün işi bitirmemiz gerekiyordu. Daha işi bitirmedik ama ipler elimizde. Kendimizde olduğu için çok sevinçliyim. İki beraberlikle bile çıkabiliriz, bir galibiyet bir beraberlikle süper lige olabiliriz. Tabii ki iki maçı da kazanmak istiyoruz. Hayırlısı" ifadelerini kullandı.

Soyunma odasında yaşanan sevinci soran bir gazeteciye ise Tütüneker, "Allah razı olsun. Melih başkan geldi, Ahmet başkan da buradaydı. Hep beraber kenetlendik. Onlar da sevinçli, çok büyük emek veriyorlar. Özellikle Ankaraspor düştükten sonra süper lige çıkmak istiyorlardı. Allah nasip etsin. Daha iki maçımız var, havaya girmeye gerek yok. İki maçtan 4 puan çıkarmamız gerekiyor. Daha olay bitmedi, iki haftamız var, aynı konsantrasyonla kalan maçlara çıkacağız" sözleriyle cevap verdi.

 

ADANA DEMİRSPOR CEPHESİ

Adana Demirspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise, "Kaybetmek üzücü. Tabii ki böyle hem bizim hem de rakibimiz için son derece önem arz eden müsabakada sonuç olarak sahadan boynu bükük ayrılmak üzücü" dedi.

Oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten Karaman, "Onlar benim için çok önemli, bu kulübün çok önemli parçaları. Taraftarımızla gurur duyuyorum. Sağolsunlar yağmur, çamur, kar demeden geldiler bizi desteklediler" diye konuştu.

"Bazen olmuyor, yapamadık, başaramadık, sonlandıramadık" diyen Karaman, "En azından önemli bir avantajımızı kullanamadık. Hayat devam edecek, acıları yaşayacağız, acılarla beraber gelişeceğiz. Önümüze tecrübe olarak hem futbolcu kardeşlerimize hem de bizlere yeni şeyler eklenmiş pozisyonda spor hayatımıza devam edeceğiz. Oyuncularımı göstermiş oldukları mücadeleden dolayı, takımlarına, formalarına bağlı olarak saha içerisindeki demirspor aidiyeti adına vermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Taraftarımızı, bizi sevenleri üzdüğümüz için hepsinden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195