Title of a News Article

Akhisar’ı dağıtan Urfalı!

 Akhisar’ı dağıtan Urfalı!
banner206

Süper Lig’de mücadele eden Çaykur Rizespor’da forma giyen Urfalı Deniz Kadah, takımının bu hafta 4-0 yendiği Akhisar Belediyespor maçında rakip filelere 2 gol bıraktı. Şanlıurfa plakası olan 63 numaralı formayı giyen Kadah’ın, attığı gollerle Rizespor’a galibiyeti getirmesi hemşerileri tarafından mutlulukla karşılandı. 

OSMAN KAYA
2 Mart 1986 tarihinde Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde dünyaya gelen Deniz Kadah, futbola FC Langwedel'de başladı. Daha sonra FC Verden 04'a geçen futbolcu, Ocak 2005'te Rotenburger SV'ya transfer olup, 2005-06 sezonunda A kadroya yükseldi. Sırasıyla TuS Heeslingen, VfB Lübeck, Fortuna Düsseldorf,  FC Oberneuland,  VfB Lübeck ve Hannover 96 formalarını giyen 28 yaşındaki forvet oyuncusu Deniz Kadah, geçtiğimiz sezonun başında Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Çaykur Rizespor’da birçok maçta ilk 11’de forma şansı bulan Deniz Kaddah’ın, bu sezon 8 golü bulunuyor.

 

Golleriyle oynadığı takımlarını sırtlıyor

Deniz Kadah, Rotenburger SV'da geçirdiği bir sezondan sonra TuS Heeslingen'e transfer oldu. Bu takım ile beşinci seviye olan Niedersachsenliga'nın Güney grubunun şampiyonu olarak Oberliga Nord'a yükseldiler. Kadah, attığı 13 golle bu başarıya katkıda bulundu. Sezon sonunda üçüncü lig Regionalliga'da mücadele eden VfB Lübeck'e transfer oldu.

2008-09 sezonunda Fortuna Düsseldorf'a transfer oldu. Burada 23 maçta 3 gol atarak, lig ikincisi olarak 2. Bundesliga'ya çıkma başarısı gösterdi. Aynı sezon bölgesel lig NRW-Liga'da mücadele eden ikinci takımda da 8 maçta 4 gol atarak, bir başka ikincilik yaşayıp, bu takımla da dördüncü lig Regionalliga West'e yükseldi. Sonraki sezon yine iki takımda birden mücadele ediyordu. Ancak sezonun ikinci yarısında sakatlıklar nedeniyle forma giyemedi. Sezon sonunda takımdan ayrılan futbolcu, 2010-11 sezonunu ilk yarısını takımsız geçirdi.

2011'in başnıda dördüncü ligdeki FC Oberneuland'a transfer oldu. 15 maçta 2 gollük performans gösteren futbolcu takımının küme düşmesini engelleyemedi. Sonraki sezon ise dördüncü ligde mücadele eden eski takımı VfB Lübeck'e geri döndü. İlk hafta VFC Plauen'e attığı üç golle iyi başlayan futbolcu, sonraki hafta bu sefer FC Energie Cottbus II'ye hat-trick yaptı. Kasıklarındaki ağrı nedeniyle 4,5 ay sahalardan uzak kalsa da 23 maçta attığı 14 golle takımın en golcü ismi oldu.

2012-13 sezonunda Bundesliga ekiplerinden Hannover 96'nın dördüncü ligde mücadele eden ikinci takımı Hannover 96 II'a transfer oldu. Burada da üçüncü ve dördüncü haftalarda sırasıyla SV Meppen ve eski takımı FC Oberneuland'a hat-trick yaptı. Sezonun ilk yarısında 18 maçta 17 gol kaydetti.

18 Ocak 2013'te ilk kez A takım kadrosuna dahil edilen futbolcu FC Schalke 04 karşılaşmasında 86. dakikada Manuel Schmiedebach'ın yerine oyuna dahil edilerek, 26 yaşında ilk Bundesliga maçına çıktı. 2013-14 sezonunda ise şans bulamayan oyuncu, Bundesliga'da toplamda 83 dakika olmak üzere 3 maça çıktı. O sezon Hanoover II takımında da forma giyen Deniz, 13 maçta 12 gol attı. Deniz II. takımla 31 maça çıkarken 30 gol attı.

Uzun süre boyunca Rıza Çalımbay tarafından transferi talep edilen Deniz, 2013-14 ara transfer döneminde Çaykur Rizespor ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. 14 Şubat 2014 tarihinde ise tam 11 maçtır galibiyet göremeyen Rizespor'un Gaziantepspor maç kadrosunda olan Kadah, oyuna sonradan dahil olmuş ve bu maçta 2 gol atarak takımının 5-1 galip gelmesini sağlamıştır.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195