Title of a News Article

Aktaşoğlu'ndan müjde...

Aktaşoğlu'ndan müjde...
banner206
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Şanlıurfa Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu, Şanlıurfa’da ‘Amatör Evi’ kurmak istediklerini belirterek, bunun için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’ten destek beklediklerini söyledi. 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK
Haftalık röportajlarımıza ASKF Genel Sekreteri Mehmet Aktaşoğlu ile devam ettik. Aktaşoğlu ile gerçekleştirdiğimiz röportajda;  ASKF’nin neler yaptığını, amatör spor kulüplerinin sorunlarını ve amatöre verilen desteği konuştuk. Aktaşoğlu, gerçekleştirdiğimiz röportajda Şanlıurfa’daki amatör kulüplerine müjde verdi. ŞUTİM yanında yer alan halı saha civarında ‘Amatör Evi’ yapmak için kolları sıvadıklarını vurgulayan Aktaşoğlu, bunun için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’ten destek beklediklerini söyledi. Aktaşoğlu, ayrıca “Türkiye’de amatör kulüplerinin gece maçı oynadığı tek yer Şanlıurfa’dır” diyerek, tesisleşmede Şanlıurfa’nın iyi bir seviyede olduğunu gösterdi.

  

İşte Aktaşoğlu ile gerçekleştirdiğimiz o röportaj:

ASKF nedir, ne iş yapar?

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 1986 yılında 15 takım yöneticisinin birleşmesiyle kurulmuş bir federasyondur. Bu federasyonun amacı: Bütün kulüplerimizi bir araya getirmek, o kulüplerimizle ilgili işlemleri yapmak, onlara malzeme konusunda, nakit konusunda yardımcı olmak, kulüplerimizin antrenman yapması için, müsabakaların oynanması için tesislerin oluşmasında öncülük etmektir.

 

ASKF’ye bağlı kaç kulüp var?

Şuan ASKF’ye üye 57 kulübümüz bulunuyor. Üyelerimizden 54’ü amatör futbol kulübünden oluşuyor; Rışvanlılarspor, Güreş İhtisas ve Yenişehir Spor Kulübü  de salon sporundan oluşuyor.

 

Amatörde mücadele eden takımların size üye olması zorunlu mudur?

Hayır. Takımların üye olmasının bazı prosedürleri var. Federasyonumuza üye olmayan kulüpler, yapacakları işlemlerde üç misli yani yüzde 300 ödeme yapmak zorundadırlar. Örneğin; Bir yönetici kartı üye kulübümüze 30 TL’ye çıkıyorsa üye olmayan kulübe 90 TL’ye çıkıyor, bir transfer üye kulübümüze 550 TL, üye olmayan kulübe 1050 TL’ye mal oluyor.  Federasyonumuza üye olmayan kulüplerin böyle dezavantajları var. Ancak biz hiçbir kulübümüze ayrı yapmadık, hepsine üyemiz gibi işlem yaptık ve yapmak devam ediyoruz. Basketbol takımlarımızın da lisanslarını biz tasdik ediyoruz. Salon sporları konusunda da bizim federasyonumuzun çalışmaları bulunuyor. Biz gerek futbol gerekse de salon ayrımı yapmadan gençlerimizi sporun içerisine çekmeye çalışıyoruz. Velilerden ricamız: Çocukların baskette yeteneği varsa basket oynasın, futbolda yeteneği varsa futbol oynasın, voleyboldaysa voleybola gitsin. Gençleri kendi sevdikleri branşlara yönlendirmek lazım.

 

Amatör spor kulüplerinin sıkıntıları, sorunları nelerdir?

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz gün geçtikçe gelişiyor. Şuan bizim maddi imkânlarımız el vermiş olsaydı biz çoktan bir amatör evi yapmıştık. İçerisinde 60 tane kulübümüzün her birine bir oda verirdik, hepsi bir çatı altında olurdu. Merkez Hakem Kurulu, Saha Komiserleri ile birlikte hepsi bir çatı altında toplama düşüncemiz var. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç ile görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah oradan bir destek alırsak bu iki yıl içerisinde amatör evini gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Bir amatör evinin Şanlıurfa’da olması spor adına yapılan, spekülasyonları, dedikoduları önleme açısından çok önemsiyoruz. Kulüplerimizin birer odasının olması, onların malzemelerini sırtlarında götürüp getirmelerini önleyecektir, sporcuların daha düzenli gelip gitmelerini sağlayacaktır.

 

Amatör Evini nerede yapmayı planlıyorsunuz?

ŞUTİM Sahasının yanında yapmayı düşünüyoruz. Orada boş bir arsa var. Bu arsa Rızvaniye Vakfı’na aittir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi geçmişte bunu 20 yılığına kiralamış, bunun 11 yılı dolmuş vaziyette, 9 yılı kalmış. Böyle bir tesisi 9 yıl kalan bir yere yapmaya değmez. Bizim Büyükşehir Belediyesinden talebimiz; Rızvaniye Vakfı ile yeniden görüşülsün bir protokol yapılarak 25-30 yıla çıkarılsın ve biz öyle oraya Amatör Evini yapalım. Eğer biz şuanda oraya yapsak Rızvaniye Vakfı 9 yıl sonra gelip bizden kira bedeli isteyecek, bizden 10 Bin TL kira isterse bunu verecek gücümüz yok. Bunun için mutlaka Rızvaniye Vakfı ile bir protokol yapılması gerekiyor. Bu arsa bzie tahsis edilirse Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Karaköprü Belediyesi ve Türkiye Futbol Federasyonundan yardım alarak bu işi başarmayı düşünüyoruz.

 

Şanlıurfa’da şuanda sahası olmayan ilçe var mı?

Sahası olmayan hiçbir ilçemiz yok. Üstelik şuan Birecik ve Siverek’te iki tane saha var, Viranşehir’de de ikinci saha yapılıyor. Yani bütün ilçelerimizde birer saha var, bu üç ilçemizde de ikişer saha var. Şehir merkezimizde de 6 saha bulunuyor. Haliliye Belediyesinden Devteşti Mahallesinde, Eyyübiye Belediyesi de sınırları içerisinde bir saha yaparsa, Karaköprü’de de bir sahamız var bir saha daha yapılırsa daha iyi olacak. Ama şuan bir sahanın yapılması için 10 Bin 500 metrekare arsa lazım ancak arsaların metrekaresinin milyarlarca tuttuğu bir dönemde hiç kimse bu arsayı spor sahası yapın diye tahsis etmez. TOKİ’ye de bir saha şart çünkü oradaki çocukların da spor yapması gerekir. Bunların hepsinin olması Şanlıurfa açısından çok iyi olur ama bu alanlarda da olursa daha iyi olur.

 

Amatör spor kulüpleri Valilik olsun, belediyeler olsun hak ettiği desteği alabiliyor mu?

Valilikten sadece manevi destek alıyoruz. Mesela emniyet güçlerine biz ne kadar teşekkür etsek azdır. Emniyet güçleri, gece gündüz demeden müsabakalara gelerek güvenliği sağlıyorlar. Maddi ve manevi olarak Büyükşehir Belediyesinden destek alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin güvenç bey’e ve ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü bu federasyonun bu kadar aktif olmasındaki en büyük etken Sayın Celalettin Güvenç’tir. Fakat bu yardımların daha da artmasını bekliyoruz. Sayın güvenç ile görüşmelerimizde; Şampiyon olacak takımlarımız grup müsabakaların gittiğinde her takıma 3 Bin TL barınma ve ulaşım adı altında maddi destek verecekler. Ulaşımda da merkezden ilçelere giden her takımımıza araç tahsisini Büyükşehir Belediye Başkanımızın olurlarıyla temin ediyorlar. Bir haftada 8 otobüs tahsis ediliyor. Türkiye’de hiçbir federasyon hiçbir kulübe müsabakaya gitmesi için araç desteği vermiyor. 81 İlimizde gece müsabakası oynayan tek il Şanlıurfa’dır. Bunun kıymetini bilelim, inşallah daha iyi yerlere geliriz.

 

Son olarak gençlere neler söylemek istersiniz?

Gençlere tavsiyem şudur: Ahlaklı, dürüst, terbiyeli olma noktasında spor yapmalarını, rakiplerine saygı göstermelerini sporun bir oyun olduğunu, bu oyunun sonunda kardeşliğin, dostluğun kazanacağını düşünerek spor yapmalarını istiyorum. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195