Title of a News Article

Ankara’dan Urfa’ya koşacaklar

 Ankara’dan Urfa’ya koşacaklar
banner206

Şanlıurfa Atletizm İl Temsilcisi Faruk Kesik, ülkemizde yetersiz beslenmenin (malnütrisyonun) önlenmesi ve yetersiz beslenme problemine karşı farkındalık oluşturulması amacıyla Ankara’dan Şanlıurfa’ya koşu düzenleyeceklerini söyledi.

Haber: Ahmet Kemal AYHAN

30 kişilik ekibe önderlik yapan  Şanlıurfa Atletizm İl Temsilcisi ve Ultra Maratoncu Faruk Kesik, Ankara’dan Urfa’ya 830 km bir mesafeyi 4 günde tamamlayacaklarını ifade etti. Kesik, yaptığı açıklamada, “Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının ev sahipliğinde Abbott Nutrition firmasının desteğiyle  ‘yaşam için kalori  yak’ projesi kapsamında malnütrisyona dikkat çekmek amacıyla 5’erli  6 grup  bayrak yarışı   şeklinde  koşu start alacak. Cuma günü saat 16:00’da meşale yakılarak Akabe’den Urfa’ya giriş yapılacak ve yakılan meşaleyi  ise Topçu  Meydanı’na  dikeceğiz” dedi.

Kesik, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü;

“830 km boyunca koştuğumuzda ve buna bağlı olarak Pazar günü Piazza önünden yapılacak olan 5 km ve 2.5 km’lik koşularda da yakılacak kalorilerin toplamı (ki bu toplam en az 10 milyon kalori olarak hedefleniyor. ) Urfalı çocukların dengesiz ve eksik beslenmelerinden kaynaklanan malnütrisyon (obezitenin tam tersi hastalık) beslenme yardımı yapılacak.”

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2015, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195