Title of a News Article

Ayhan, Akpınar Köyü’nü Bakan Ala’ya sordu

 Ayhan, Akpınar Köyü’nü Bakan Ala’ya sordu
banner206

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Akpınar Köyü’nde yaşanan su sıkıntısından dolayı kaynaklanan sorunları İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönelterek, bazı sorular sordu.

Milletvekili Ayhan, Bakan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlanmak üzere Akpınar Köyü ile ilgili sorunları dile getirdi. Akpınar’da yaşanan su sıkıntısı ile ilgili çarpıcı iddiaları Bakan Ala’ya sordu.

Milletvekili Ayhan, Akpınar Köyü’nün Şanlıurfa merkeze bağlı ve şehre 25 km. uzaklıkta 1948 yılında göçle oluşturulan yaklaşık 150 hanenin yaşadığı 1.000 nüfuslu bir Türkmen köyü olduğunu belirterek, “Köy halkı şehir su şebekesinde faydalanmamakta olup her türlü su ihtiyacını adını köye veren bir pınardan karşılamaktadır. Ancak 2009 yılından bu yana susuzlukla karşı karşıyadır” dedi.

Ayhan, bu bağlamda Ala’ya şu soruları yöneltti: 

“1.Akpınar köyünün su sıkıntısının nedeni olarak M.D. adlı şahsın köye yaklaşık 3 km. mesafede bulunan kendisine ait tarlada sulama amaçlı kuyu açması ve kullanım ruhsatı ve elektrik abonesi olmaksızın kullanması iddialar vardır. Bu iddialar doğru mudur?

2.Sorunun dava konusu olmasının akabinde adı geçen şahsın nüfuzunu da kullanarak alelacele 6119 nolu F.D. adına yer altı suyu kullanma belgesi aldığı iddiaları doğru mudur?

3. M.D. adlı şahsın köy muhtarını tehdit ettiği etnik ayrımcılık yaptığı siz (Kızıl başsınız hepinizi susuzluktan öldüreceğim) iddiaları vardır. Bu iddiaların tutanakla tespit olduğu ifade edilmektedir. Şahıs hakkındaki gerek kaçak kuyudan sulama gerekse de tehdit içerikli olduğu iddia edilen ifadeleri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?  Başlatılmışsa soruşturma hangi aşamadadır?

4.  Sorun yargıya intikal etmiş olup Akpınar halkının su sorunu devam etmektedir. Bakanlık olarak yargı kararı beklenmeksizin Akpınar köyünün su sorununu çözmek için gerekli yetkili mercilere bir talimatınız olmuş mudur? Ya da olacak mıdır?”

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195