Title of a News Article

Bakan Çelik'ten Bursaspor moral...

Bakan Çelik'ten Bursaspor moral...
banner206
GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursaspor'un Özlüce Tesislerini ziyaret etti.

Bursaspor'un sabah yapılan antrenmanın ardından öğle saatlerinde tesislere gelen Bakan Faruk Çelik, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay ve yönetim kurulu üyeleri, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile bir araya geldi.
Başkan Ali Ay, bakan Faruk Çelik'in son olarak 2010 yılında Özlüce Tesisleri'ne ziyaretegeldiğini bu ziyaret ardından aynı yıl Bursaspor'un şampiyon olduğunu hatırlatarak, "İnşallah bu ziyaretlerinin ardından da yeniden şampiyonluğa ulaşırız" dedi. 
"BAKANIMIZ BİZLERİ ONURLANDIRDI"

Başkan Ali Ay, bakanın bu ziyareti ile onore olduklarını vurgularken şöyle devam etti:

"Akşam Divan kurulu toplantısında Bursaspor'un konularını konuşmuştuk. Bursaspor'un içinde bulunduğu durumu Sayın Bakan da biliyor. Ankara'ya iade-i ziyaret yaptığımız da daha detaylı şekilde kendisiyle konuşuruz. Sayın Bakanımıza bizi onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum." 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise Bursaspor'un şu anda ligde iyi konumda olduğunu ve kadroya yapılacak destek ile ile zirve yarışının içerisinde yer alacağına inandığını belirtti. 

"EL BİRLİĞİ İLE KATKI SUNMALIYIZ"

Öncelikle Bursaspor'a başarılar diliyorum diyen Bakan Faruk Çelik şunları söyledi:  

"Yönetimin devraldığı tabloyu dün akşam dinleme imkanım oldu. Geçmiş yıllarda tüm yönetimler iyi niyetle Bursaspor'un başarısı için çalıştılar. Bursalılar olarak, Bursa'da yaşayanlar olarak bu işe karşı sorumluluğumuzun olduğu bilinciyle dayanışma içinde olmalıyız. Ligin şu kritik döneminde morallerin başarıya endekslenmesi gerekiyor. Yeniden bir bakış açısına ihtiyacımız var. Ben bu anlamda biraz ayrı kalmamızın kendimizden kaynaklandığı inancındayım. Bursaspor'dan kaynaklanmadığı düşüncesindeyim. Bizim sorumlu alanlarımız çok fazla. Yeni bakanlık ayrı sorumluluklar getirdi. Milletvekili olduğumuz ilin sorunları başka. Bölgenin sorunları direkt ülkeyi ilgilendiriyor. Zaman açıkçası yetmiyor. Kendi bakanlık bünyesindeki işlerimizi rayına koyduk. Bundan sonra gerek Ankara'da gerek Bursa'da maçlarda inşallah buluşma imkanımız daha olacak. Bursaspor'un Bursa'ya yakışan bir kulüp olarak, Bursa'nın bir markası olarak, Bursa'nın değerlerinin dünyaya tanıtılmasında en önemli araç olduğunu bilmemiz gerekiyor. Milyarca Lira harcasanız bir spor kulübünün başarısı ile elde edeceğiniz tanıtımı yapamazsınız. Bu alanda elde edilecek başarı Bursa değerleri için çok önem arz ediyor."

BURSASPOR'A KATKI SAĞLARIZ

Bakan Faruk Çelik, Bursaspor'a destek için planlamaya her kesimin katılması gerektiğini anlatırken Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nu başarılı bulduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Daha da başarılı olacağı inancı içerisindeyim. Sporcu ve ahlak önemli. Bunu yapan takımlar işin büyük bir bölümü halletmişlerdir. Ahlak boyutu hem ticarette hem sporda bir çok şeyi halleder. Bunu üzerine maddi gerekçeleri de sorun olmaktan çıkardıktan sonra bu yıl içerisinde başarılı olmamak için bir neden yok. Bu binada otururken bir şeyler söylemiştik ve başarı da gelmişti. Umuyorum ki tekrarı da olur. Çok büyük bir puan farkı da yok. Beşinci sıra iyi bir sıra. Şu dönemlerde bilebildiğim kadarıyla arkadan takip ile öne geçmek çok daha doğrudur" dedi. 

Bakan Çelik, yarış atlarında şampiyonun hemen öne geçmediğini, yakın takibi sürdürdüğünü, ipi son metrelerde göğüslediğini anlatırken, "Nerede gaza basmak gerekiyorsa, Bursaspor'un yeni şahlanışlarını yeniden izleyeceğimiz konusunda içimde bir his var. Yönetim açısından da ben Ali Bey'i şahsen tanıyorum. Birşey yapmamak aslında yönetici için en başarılı iştir. Görüntü açısından hiçbir şey yapmadığınız zaman fazla bir şey söylenmez. Birşeyler yaparsanız tenkitler, tartışmalar olur. Konuşulması güzeldir. Demek ki bir şeyler yapılıyordur. Hiçbir faaliyet yapmazsanız kimse bir şey demez. Herkesin bence Bursaspor'un başarısı için ölçülü ve dengeli duruş sergilemesinde fayda var" diye devam etti.

HAMZA HOCA BAŞARILI

Bakan Çelik, teknik direktörün tercihlerine saygı duyulması, başkanın da icraatına ilişkin değerlendirme yapılmaması gerektiğini bildirirken "Bazı maçlarınızı televizyonda izliyor, iyi oynadığında keyif alıyorum. Bursaspor gole ulaşma sorununu önemli ölçüde çözmüş Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın" dedi.  

Ziyaretin sonunda Başkan Ali Ay, Bakan Faruk Çelik'e ismini yazılı olduğu 16 numaralı forma atkı, rozet, eşofman takımı ve özel bir tablo hediye etti. 

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142