Title of a News Article

Bakanlık açıkladı! Urfa'ya dev yatırım...

.

Bakanlık açıkladı! Urfa'ya dev yatırım...
banner206
 Ülke gençliğinin geleceğine yön verecek önemli yatırımlara imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği yatırımlarla da kentin gelişimine önemli katkı sağlıyor. Aralarında 12 adet mahalle tipi spor kompleksinin de bulunduğu söz konusu yatırımların Şanlıurfa’ya çok şey kattığına ve katacağına işaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Şanlıurfa’ya yaptığımız 130 milyon 927 bin TL’lik hizmete giren ve yapımı devam eden yatırımlarımızla gençlerimizin en iyi koşullarda eğitimlerini sürdürecekleri ve sportif faaliyetlerini gerçekleştirecekleri alt yapının geliştirilmesine devam ediyoruz” dedi.

Şanlıurfa’ya dev tesisleşme hamlesindenKYK yurtlarında kalan öğrencilerin rahat etmesi için yapılan çalışmalara kadar birçok farklı konuda büyük yatırımlar gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanlığı,  önümüzdeki dönemlerde de yatırımlarına hummalı şekilde devam edecek.Bakanlığının Şanlıurfa’ya yönelik yatırımları ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  Şanlıurfa’ya gençlik merkezi ve spor tesisi altyapısının geliştirilmesi için 55 milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını anlatırken, “Yaptığımız yatırımlar çerçevesinde,  Şanlıurfa Merkez Spor Salonu,  Şanlıurfa Gençlik Merkezi gibi birçok tesisi Şanlıurfa’mıza kazandırdık. Yapımı devam eden Şanlıurfa Sporcu Fabrikası’nı ise bu yıl içinde tamamlanması için hummalı bir çalışma yürütüyoruz.” diye konuştu.

 

‘’Eylem planı çerçevesinde birçok çalışmaya imza atıyoruz’’

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’ya mahalle tipi spor tesisi yatırımlarının da hızla devam ettiğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Şubat ayının başlarında Şanlıurfa’ya yaptığım ziyarette Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun  Mardin’de açıkladığı eylem planı çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu’daki illerimizdebirçok çalışmaya imza atağımızın müjdesini vermiştim. Bu illerden biri de Şanlıurfa’ydı. Şanlıurfa’ya gerçekleştireceğimiz projeler arasında çok önemsediğim mahalle tipi spor kompleksleri de vardı. Hemen harekete geçtik, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle 12 mahalle tipi spor tesisi yapılması için karar aldık.Yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olacak  bu   tesisleri  Akçakale, Bozova, Ceylanpınar, Eyyübiye, Halfeti, Halfeti Yukarı Göklü, Karaköprü, Siverek, Suruç,Viranşehir İlçelerinde yapıyoruz. Hilvan ilçesinde çok kısa sürede yaptığımız iki tesisi  debitirdik.Önümüzdeki kısa bir süre içinde diğerlerini bitirip devreye sokacağız. İstiyoruz ki bu mahalle tipi spor komplekslerimizden Şanlıurfalı gençlerimiz, çocuklarımız ve halkımız yararlansın.Futbol sahası, halı saha, yanında voleybol ve basketbol sahası olan bu mahalle tipi spor komplekslerimiz çok büyük bir anlamda maddi getirisi olmayan ancak çok büyük sosyal getirisi olan özellikle genç kardeşlerimizin çocuklarımızı kullanabileceği, ailelerimizin çocuklarını gönül rahatlığı ile gönderebilecekleri bir sosyal alan olması hasebiyle önemli. Gençlerimizin aynı zamanda yeteneklerinin taranması anlamında bir hizmet verecek bu tesisler. Özellikle şu anda tabi ülkemizin gençlik ile ilgili yapılan çalışmalar da bu yatırımları çok büyük önemi olacak. Bu vesile ile  şanu söylemek isterim ki; Şanlıurfa’ya  ve Şanlıurfalılara  vaat ettiğimiz her şeyi yapacağız. Biz vaatlerini yerine getiren bir iktidarız.’’

 

“8 Gençlik merkezinde 30 bin üyemizi misafir ediyoruz”

Kentteki 8 gençlik merkezinin 30 bin üyesi olduğunu belirten Bakan Çağatay Kılıç,  “Şanlıurfa Merkez Gençlik Merkezi, Yenişehir Gençlik Merkezi, Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi, Viranşehir Gençlik Merkezi, İpekyol Gençlik Merkezi, Karaköprü Gençlik Merkezi, Suruç Gençlik Merkezi ve Bağlarbaşı Gençlik Merkezi’ndeki gençlerimiz birçok sosyal faaliyet ile sportif etkinliğe imza atıyorlar. Gençlik merkezlerimizdeki Değerler Atölyesi,  Dil Eğitimleri atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnovasyon Atölyesi,  Sosyal Bilimler Atölyesi ve  Kişisel Gelişim Atölyesi  çatısı altında yapılan etkinliklerle  gençlerimizin kişisel gelişimlerine önemli katkılarda bulunuyoruz. Bu gençlik merkezlerimize iki adet daha ilave ediyoruz. Ceylanpınar ve Eyyübiye gençlik merkezlerinin yapımına  en kısa sürede başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

“Yurt kapasitemizi yüzde 44’lük artışla 4 bin 270’e çıkaracağız”

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Şanlıurfa’da toplam 2 bin 970 kapasiteli 4 yurtta  üniversiteligençlere hizmet verdiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç,  sözlerini şöyle tamamladı:

“Mevcut yurtlarımızın yanında Birecik ilçemize 10 Milyon TL’lik yatırımla inşa ettiğimiz 300 yatak kapasiteli yurdumuzun yapımını en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz.  2017 yılında ise yaklaşık 64 Milyon TL’lik yatırımla Şanlıurfa Merkezdeki (bin yatak kapasiteli) ile Viranşehir’deki  (300 yatak kapasiteli) iki yurdumuzu daha hizmete açacağız. Böylece çok yakın bir zamanda yüzde 44’lük bir artışla mevcut yatak kapasitemizi 4 bin 270’e çıkarmış olacağız.  Sözkonusu yurtlarımız sadece öğrencilerimize barınma imkanı sunmuyor, bunun yanında düzenlediğimiz sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle gençlerimizin gelişimine de katkı sağlıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 14:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195