Title of a News Article

Başkan adayı Çakır'dan çarpıcı açıklamalar

Başkan adayı Çakır'dan çarpıcı açıklamalar
banner206
 Şanlıurfaspor kulüp Başkan adayı Nihat Çakır, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak bazı tespitlerde bulundu.İşte Çakır'ın O paylaşımı 

DÜŞÜNCELERİM VE UYARIM

Yıllarca gerek görsel, gerekte yazılı medyada  Urfaspora  ve  Urfa sporuna yıllarını veren biri olarak eğer doğru eğer yanlış hep olması gerekenleri yazdım  ve söyledim.
Maalesef muktedirler ya sesimizi duymadılar veya birilerinin hesabına gelmediği için sesimizi kimseye duyurmadılar; netice yıllarca biz söyledik biz dinledik korkum yine öyle olacak ne olur bu sefer bir kez olsun dinleyin.

1- Nasılki 1.ligi hazmetmeyip haddimizi bilmedik süper lig hayelleri kurup neticesinde bir alt lige düşürüldük ise aynı hataya tekrar düşüp  şampiyonluk söylemleriyle 30 mu 40 Trilyon mu bilmem bu borç yapısıyla aslında Urfaspru biraz daha meçhule götürmekten başka bir şey yapmıyoruz.
Tabi Doğru adımlar doğru bir yapılanma ile  gelecek şampiyonluk başımız gözümüz üstüne buna yok demek akıl karı değil zaten.

2- Ne yapılmalı: Başta Emin Yetim başkanın ,Eski  kulüp başkanları enaniyetlerini bir kenara bırakıp Sayın Valimiz,Büyükşehir Bld başkanımız ve Merkez ilçe Belediye başkanlarımız, Şutso,Ticaret borsası,Esnaf kefalet başkanlarıyla yapılacak görüşmeler neticesinde  aralarında bir birliktelik sağlayıp bu işe el atmaları ,görüşmelerin olumlu geçmesi bu konuda fikir birliğine varıp birlikte görüş beyan etmeleri neticesi  bürokrasi ve oda başkanlarınında yönetime verecekleri birer aday ve bir kaç spor adamıyla birlikte ister İster Emin Başkan ister eski başkanlardan biri isterlerse  Ben veya başka bir  isim bir bürokrat başkanlığında , Beşiktaş eski kulüp bşk Süleyman  Seba modeli bir liste oluşturulmasına gerek var. diye düşünüyorum.Yoksa durum vahim.
Ne ben ne Emin Başkan nede başka biri  bu lige haydi bismillah demesi  için , transfer tahtasının açılması kamp giderleri futbolcu peşinatları için 10 trilyon gibi  acil nakit parayı ihtiyaç var .
Ne şahıs olarak bunu bulma , nede verme şansı maalesef çok zor.
Hatta. imkansız gibi.
Bu yazdığım dinamikler bir araya gelirse , hem daha sağlıklı bir yapılanma,hemde borcun mimimize edilmesi , hatta kalıcı gelirleri  bile daha sağlıklı konuşabiliriz.

3- Delege yapısını tabana yayma Eğitimcilere, Saklık sektörüne Hukukçulara kontenjan verip delege yapısını belli guruplara değil şehrin takımına yakışır bir hale getirilmesi çalışılması lazım.

4-Alt yapı: Futbolu bırakmış eski futbolcuların bölgeyi ve Doğuyu iyi tarayıp bulacakları genç futbolcuların her yaş gurubunun başına birinin görevlendirilmesi zaman içinde bu çalışmaların akademiye dönüştürülmesi.

Maalesef ben bu fikirlerimi  beyan ettim bu oluşumun hayata geçirilmesi kabulde görürse bütün bu veriler ortaya dökülüp tarafsız biri olsun derlerse bende aday olabilirim dedim bu görüşüme teveccüh gösterirler  göstermez her görüşe her yorumada saygı duyarım.
Sevincim dostlarımın , yorum yapan kardeşlerimin pozitif düşünceleri.
Üzüntüm bakın her kıssada işin içinde bedenimizden yani futbolu bırakmış Urfalı arkadaşlarımın olmasını belirtiyorum,Mutlu Yılmaz kardeşim hariç bırakın telefon açıp desteklerini beyan etmeleri yorum dahi yapmaya pasif kalıyorlar demekki sizler bu zulü bu dışlanmayı hak ediyormuşsunuz.

5- A takımın başına genç idealist dürüst bir hocayla uzun bir çalışma süresi 3 yıl hedef konulabilir
 -/yardımcılarının iki tanesinin Urfalı olması. ! ?
Futbol takımıda genç dinamik aralarında bir kaç tecrübeli futbolcuyla takviye edilmesi.

6-Ülkedeki ekonomik kırizin olması dolayısıyla ,yönetimi  bir kişi yani Emin başkanın üstüne bırakılması halinde  mevcut  yönetimde ciddi kimsenin maddi katkı sunacağı soru işareti,dolayısıyla malum kıriz sebebiyle bir şekilde gerekli maddi destek sağlanamaz ise yönetimde mecburiyetten istifa etmek zorunda kalırsa gidin Urfasporun halini akıbetini siz düşünün.

7- Kamuoyunda çok tehlikeli bir söylem dolaşıyor Allah muhafaza telefuzu bile insanı ürkürtüyor.
Urfasporu Antep’te olduğu gibi İbrahim Kızıl  ve Antep spor örneği kümeye düşsün kapansın yoksa bu borcu kimse ödemez söylemleri Nihat Çiftçi Belediye spora ağırlık verip çıkartsın gibilerinden laflar.
Kafanızda varsa böyle Şaş bir düşünce 50 yıllık tarihi olan Urfasporumuza sebep olanları tarih af etmez bunu böyle bilesiniz.
Ha Belediye sporuda üst liglerde pilot takımımız olarak hep birlikte görelim derim bi sakınca yok.

7-Belki düşünülen mevcut bu tablo ile rast gider şampiyonda olunabilir ,  illa kötü seneryo olur demiyorum büyük ihtimal diyorum, borca borç katarak şampiyon olabilirizde bizim için esas olanın  üst liglere çıktıktan sonra orda Antep Bursa Trabzon Gençlerbirliği Akhisar gibi on yıllarca ikamet edip kalıcı olabilmemizdir.

Son olarak düşüncelerim kabul   görür görmez bilmem , ama ben bu işin emektarı ve dile getirenlerden biri olarak vede sorumluluk alarak URFASPORUN bekası için üstüme düşeni san dakikaya kadar söylemeye yapmaya çalışacağım.
Gerçi Toplum gücü sevdiğini için benim fikirlerimin ne kadar kabul göreceğini birlikte görüp bakacağız.
Fikir beyan eden varsa kahve köşeleri tv ekranları sosyal medya kanalıyla değil sorumluluk alıp herkese buyurun sahaya eteğinizde ne varsa dökün derim,eski başkanlarda dahil olmak üzere.
URFASPORUMUZA çok geç olmadan gerekenlerin yapılması Dilek ve temennimdir.

Dip not : Hayat  nasılki. kitaplarda yazıldığı gibi değilse , hayatın bir gerçeği varsa, Futbolunda bir gerçeği vardır.
Futbolcu  analizinde  goggle amcanın karşısında oturup futbolcunun edvanterini çıkartmak nerden gelmiş kaç maç oynamış kaç gol atmış bunu bilmek çok büyük bir  maharet  değildir futbol ayrıyeten sadece teknik ve bireysel analiz ve istatiktende ibaret değildir.
Benim için futbolcunun haftalık aylık idman performansı analizide o kadar önemli değildir.
Niye derseniz nice idmanda parçalayan üstün performans sergileyen futbolcular maçta s...rlar bunlara anteraman futbolcusu denir, al sana analiz ,esas olan çıplak gözle yaptıgım analizler daha önemlidir .topsuz alanda oyun şekli düşünce yapısı fiziki yapısı agresifligi bana uyarmı uymazmı ben ona bakarım.
Niye bunları yazdım; sevgili bir dostumun benim  futbol bilgimin  ithamına  istinaden.

Kongre sonucu Urfaspor ve göreve soyunanların hakkına hayırlara vesile olması dileğiyle.
Bu paylaşımı bir tarafa not edin vakti zamanı geldiğinde okursunuz.
Spor kamuoyuna Sevgi Selam  ile NÇ

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142