Title of a News Article

Birecik'te güzel gelişme...

.

Birecik'te güzel gelişme...
banner206

Birecik İlçesinde eğitim gören öksüz ve yetim öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Birecik Kaymakamlığı tarafından “Yetimlere Uzanan El Cennete Açılır Projesi” devreye konuldu. Birecikli yardımsever işadamları ve vatandaşlar, bu projeye duyarsız kalmayıp maddi yardımda bulundu.

İşadamları, yardımsever vatandaşların yapmış olduğu bu maddi yardımlar ve Kaymakamlığın desteğiyle, taleplerde bulunan öksüz ve yetim öğrencilerin bu talepleri temin edildi.

Birecik öğretmen evi bahçesindeki toplantı salonunda temin edilen bu ürünler sergilenerek öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının bulunduğu adeta büyük bir mağaza açıldı. İhtiyaç sahibi öksüz ve yetim öğrencilerin ihtiyaçlarının sergilendiği serginin açılışı Birecik Kaymakamı Kadir Perçi ile eşi Fadime Perçi'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Sergide sergilenen ürünler ile ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz öğrencilerin mektuplarda belirmiş olduğu talepleri karşılandı.

Açılış öncesi konuşma yapan Kaymakam Perçİ, “Bugün çok keyif aldığımız bir gün olacak inşallah. İlçemizde daha önce görev yapmış meslek üstatlarım Tuncay Sonel ve Ozan Balcı’nın başlatmış olduğu projeyi tamamlamak çok büyük bir keyif. Tüm öğrencilerimizin mektubunu tek tek okuduk. Zaman zaman duygulandık ve ağladık. Bazı öğrencilerimiz sadece sevgi istemişlerdi. “Yetimlere Uzanan El Cennete Açılır Projesi” kapsamında Birecik’li işadamlarımızın, yardımsever vatandaşlarımızın desteği ve Birecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın katkılarıyla öğlencilerimizin taleplerini temin ettik. Yüreğiyle, diliyle, aklıyla ve maddi gücüyle destek veren herkesten Allah razı olsun. Hepsine katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Birecik Belediye Başkanı Mehmet Faruk Pınarbaşı’nın önemli katkıları ve desteği oldu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Proje Ofisindeki arkadaşlarımız yaklaşık bir haftadır Gaziantep’te 784 öğrencinin taleplerini karşılamak için oradaki esnaflar ile görüşerek büyük bir mücadele verdiler. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Allah cümlesinin hayırlarını kabul etsin. Mevla devletimize ve milletimize zeval vermesin.” dedi.

Öğrencilerin aileleri ve öğretmenleri de, memnuniyetlerini dile getirerek, böyle güzel bir projeyi hayata geçirip yetim ve öksüz öğrencilerin yüzünü güldüren başta Kaymakam Kadir Perçi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Öğrencilere, talep ettikleri bisiklet, tablet bilgisayar, oyuncak, ayakkabı, kıyafet vb. ürünlerin sergilenerek verildiği bu güzel programda, Birecik Garnizon Komutanı Yener Umul, Birecik Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Çopur, Birecik Belediye Başkan Yardımcısı Sami Doğan, Birecik İlçe Jandarma Komutanı Atakan Alper, Birecik Emniyet Müdür Vekili Bayram Alşit, Ak Parti İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar, kurum amirleri, Birecik’li yardımsever vatandaşlar, öğretmenler, öğrenciler ile aileleri de yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195