Title of a News Article

Çelik, ilk kez konuştu...

.

Çelik, ilk kez konuştu...
banner206

1 Kasım seçimlerinden sonra Şanlıurfaspor Yönetimi ile bir araya gelerek, Urfaspor’un bulunduğu noktadan kurtulması için destek sözü veren Bakan Faruk Çelik’in, Sarı-Yeşilli ekibin devre arası yaptığı transferlerde büyük katkısının olduğu öğrenildi.

PTT 1. Lig’in ilk yarısındaki kötü gidişat Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’i de olumsuz etkiledi. Şanlıurfa’dan 2011 yılında milletvekili seçilen ve 2011-2012 futbol sezonunda Urfaspor’un PTT 1. Lig’e çıkmasında büyük emeği bulunan Bakan Faruk Çelik, Sarı-Yeşilli ekibin alt sıralardan kurtulması için elini yeniden taşın altına koydu. Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek ve transfer komitesi, Bakan Faruk Çelik’le görüşerek, devre arası yapılacak transferlerle ilgili destek istedi. Bakan Çelik’in bu çağrıya kulak verdiği ve Urfaspor’da yapılan transferlerde büyük katkısının olduğu öğrenildi.

 

Çelik: “Siyasetçilerin görevi destek vermektir”

Bakan Faruk Çelik, Gazeteci Reşat Uzun ile yaptığı görüşmede, “Şanlıurfa’da siyasetçiler futbola müdahale ediyor” söylentilerine cevap verdi. Siyasetçilerin görevinin Urfaspor’a destek vermek olduğunu vurgulayan Çelik, “Ben teknik direktör kimdir bilmem, futbolcu belirlerken, kadro kurulurken, yönetim kurulurken bunları bilmem, şuan ki yönetimden 2-3 kişi tanırım, kulübün içerisine müdahale etmek gibi bir düşüncem de olmaz. Yanlış kadro, doğru kadro kurulur ben bunları bilmem. Tugay Kerimoğlu doğru mudur, yanlış mıdır ben bilmem. Kim gelmiş kim gitmiş onlarla uğraşmam, bu sezon Gençlerbirliği, Osmanlıspor, Antalyaspor başta olmak üzere birçok takımdan transferler yapılmak istendi. Ben bu kulüplerle temasa geçtim. Lokman Gür ve Ahmet Aras’ın gelmesi için Antalyaspor Kulüp Başkanı ile görüştüm, bunların takımlarına hiçbir bedel ödenmeden Urfaspor’a transferlerinin yapılmasını sağladık” dedi.

 

“Gün birlik ve beraberlik günüdür”

Şanlıurfaspor’un ikinci yarı için iyi bir kadro kurduğunu dile getiren Çelik, “Bu takıma zaman lazım, güvenmek lazım, taraftarların destek olması lazım. Gün birlik ve beraberlik olma günüdür, takıma destek olmak günüdür” diye kaydetti.

 

Şimşek: “Bakanımız her zaman yanımızda olmuştur”

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek de, yaptığı açıklamada, geride kalan 3 sezon boyunca Bakan Faruk Çelik’in yanlarında olduğunu belirterek, “Sayın Bakanımız, daima bizi motive ediyor, moral veriyor. Onun desteğini arkamızda görmek her zaman bizim için bir ayrıcalıktır. Urafaspor’u alt sıralardan kurtaracağız.  Bakanımızın hedefi Urfaspor’u Süper Ligde görmektir, mutlaka bu hedefi bir gün yakalayacağız” şeklinde konuştu.

Bu arada devre arasında transfer edilen futbolcuların peşinatlarını ve bonservis bedelini Fethi Şimşek’in karşıladığı öğrenildi. Ayrıca Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci dışında bugüne kadar Urfaspor’a ciddi destek verenin olmadığı görülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’den de Urfaspor’a destek vermesi bekleniyor.

Öte yandan Bakan Çelik’in hafta içerisinde 500 Bin TL, Vali İzzettin Küçük’ün de 400 Bin TL Urfaspor’a kaynak aktardığı öğrenildi.

 

Çelik: Urfa marka şehir olacak

Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın tarım alanında marka şehir olması için bir hedefinin olduğunu da söyledi.

Bakan Faruk Çelik, yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’da 3 gün boyunca verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek,  “Hem Urfa hem de Güneydoğu illerindeki çiftçi temsilcileriyle toplantılar düzenledik. Urfa’da enerji, sulama, toplulaştırma konusunda ciddi sorunlar var, bu sorunların çözümü konusunda sürekli çalışıyorum. Şanlıurfa’nın tarım alanında marka şehir olması için bir hedefim var.

Türkiye’nin sulanabilir arazilerine en çok sahip olan Şanlıurfa’da organize sanayi ve besi organize sanayi dışında gıda OSB’nin kurulması için Şanlıurfa Valisi,  Büyükşehir Belediye Başkanı ve sanayi temsilcileriyle bir araya geldik, Gıda OSB için yer tahsisi yapıyoruz. Bundan sonra Şanlıurfalılara büyük görev düşüyor” dedi.

 

Yatırımcıya çağrı

Gıda OSB’de fabrika bacalarının yükselmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Çelik, “Şanlıurfa’da elde edilen fıstık, mercimek nohut, mısır, başta olmak üzere tüm bunların dünyaya ihraç edilmesi için tüm iş adamlarının ortak girişimle yatırım yapma zamanıdır. Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda hibe desteklerinden girişimcilerimiz faydalanmalılar. İnşallah önümüzdeki dönemde Urfa, gıda OSB ile işsizlik de giderilmiş olur. Siverek, Hilvan, Bozova, Viranşehir ovaları da suya kavuşmasıyla birlikte  arzu ettiğimiz başarıyı yakalayacağız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195