Title of a News Article

Delioğlu’nun hedefi büyük

 Delioğlu’nun hedefi büyük
banner206

Şanlıurfa da en başarılı amatör spor branşı olan Judo her geçen yıl başarıdan başarıya koşuyor. Gerek ulusal gerekse uluslar arası arenada Şanlıurfa’yı başarılı bir şekilde temsil eden Judocuların en büyük hedefi ise Şanlıurfa’dan bir Dünya Şampiyonu çıkarmak.

2014 yılı sezonunun sona ermesinin ardından görüşlerini aldığımız Şanlıurfa Judo il temsilcisi M.Mücahid Delioğlu “2014 yılı geçtiğimiz yıllara nazaran çok daha başarılı geçti ve şehrimize daha fazla madalya kazandırdık. Sezon başında çevre illerimiz ile ortak çalışma kampları ve turnuvalar yaptık. Ocak ayında yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası’ n da 60kg Judocumuz Ömer Karakuş Türkiye Şampiyonu oldu ve bir çok kez Uluslar arası platform da Ülkemizi temsil ederek Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi(TOHM)’ ne davet edildi. Yıldızlar kategorisinde Spor genel müdürlüğümüzün sporun tabana yaygınlaştırılması ve Olimpiyat hazırlık merkezlerine daha fazla sporcu kazandırılması amacı ile düzenlediği Anadolu yıldızlar liginde judocularımız Güneydoğu da takım halinde şampiyon oldu ardından Mart ayında Şanlıurfa’ lı bir judocumuz Üniversiteler arası Türkiye Şampiyonası’ n da Türkiye Şampiyonu oldu. Yine Mart ayında Okul Sporları federasyonu’nun düzenlediği müsabakaların ilk etabında Urfa’ lı 3 Judocumuz altın madalyanın sahibi oldu ve final etabına katıldılar, final müsabakalarında ise Judocumuz Ramazan Akyıldız Türkiye 3.sü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Haziran ayında Karaman ilinde yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’ nda ise bir Judocumuz Türkiye 2.si oldu ve Milli takım kadrosuna dahil edildi. Temmuz ayında Hatay da yapılan iller arası Judo müsabakalarında da Judocularımız 4 altın, 3 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.  Son olarak Ağustos ayında ise Spor Genel Müdürlüğümüzün bölgemiz çocuklarını spora teşvik amacı ile organize ettiği ve 13 branşta müsabakaların yapıldığı 9.GAP spor oyunlarında Şanlıurfa’ lı Judocularımız takım halinde Şampiyon oldu ve 6.kez Şampiyonluk kupasını müzemize kazandırmış olduk. En büyük hedefimiz ise Şanlıurfa dan bir Dünya Şampiyonu çıkarmaktır. Urfa’ lı çocuklarımız bunu başarabilecek tarihe ve güce sahiptir. Şanlıurfa Judo ailesine göstermiş olduğu özel ilgiden dolayı Judo Federasyonu başkanımız Sn. Fatih Uysal’ a, Judo Federasyonu Teknik Kurul üyemiz Ali ihsan Delioğlu’ na ve Şanlıurfa halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2014, 20:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim Yolcu
İbrahim Yolcu - 10 yıl Önce

Başarılarınızın devamını dilerim. Şanlıurfa sportif anlamda sizlerin sayesinde inşallah Dünya Şampiyonu da çıkaracaktır.

SIRADAKİ HABER

banner195