Title of a News Article

Emin Yetim'den flaş açıklamalar: 1 kuruş paramız yok

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim ve yönetim kurulu üyeleri, özel bir otelde kentte görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Yetim, Şanlıurfaspor’un maddi anlamda zor günler geçirdiklerini belirterek herkesi destek vermeye davet etti. Ayrıca Yetim, 11 Nisan Stadyumu’ndaki çim sıkıntısı nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekti.

Emin Yetim'den flaş açıklamalar: 1 kuruş paramız yok
banner206
 Toplantıya Kulüp Başkanı Emin Yetim’in yanı sıra, Futbol Şube Sorumlusu Giray Küçük ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda Şanlıurfaspor’daki maddi sıkıntılar, 11 Nisan Stadyumu’ndaki çim sorunu, şike iddiaları, STK’ların takım destek vermemesi ve acil çözülmesi gereken sorunların giderilmesi istendi. Başkan Emin Yetim, mevcut sorunlarının üstesinden hep beraber geleceklerini dile getirdi.

‘ŞANLIURFA’YA BERMUDA ÇİMİ EKİLMELİ’

Yetim, şunları kaydetti:”Statla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu gelip baktı, uygun değil. Statta bulunan çimler 32 derece sıcaklığın üzerine çıkan sıcaklara dayanıklı değil. 11 Nisan Stadyumu’na mevcut çimin dışında bermuda çimi ekilmeli. 3 yıldır federasyon yetkilileri, kentteki ilgilileri uyarıyor. Bu çimlerin ekilmemesi gerekiyor. 32 derecenin üzerine çıktığında dayanmaz. Mardin, Antep, Batman ve Mersin’de bu çim ekiliyor. Sıcak bölgelerde Bermuda çimi ekilmeli. Hakan Beyle görüştük. Sahanın sıkıntılı olduğunu, bir türlü Spor İl Müdürlüğüne anlatamadık. Bunun dışında futbolcularımız da Mardin’de oynamak istemiyor.

SUÇLU BİZMİŞİZ GİBİ ÜZERİMİZE GELİYORLAR

Çünkü Mardin’de bulunan stat ve çim de uygun değil. Türkiye Futbol Federasyonu tekrar heyet gönderecek, çim uygun mu uygun değil mi? Mardin’den maç yapmak maddi açıdan hem de diğer yönden etkiliyor. Şanlıurfaspor, ciddi bir maddi sorunla uğraşıyor. Deplasman maliyeti 50-55 bin lira tutuyor. Teknik ekip, Urfa’da oynamak istiyor. Herkes üzerimize geliyor. Herkes bu adama da plaket veriyor, bu adam plaket verilmesi üzücü. Federasyon yetkilisi de kasıt olduğunu iddia ediyor. 3 aydır bu çimler çıkmaz mı? Yaşanan hatalardan ders çıkarılmaz mı? Biz niye her yıl cezasını çekiyoruz. 2 yıldır bunun sorumlusu kim? Bu çimi ben ekmedim, suçlu bizmişiz gibi üzerimize geliyorlar. Geçen yıl takımı karıştıran futbolcuların hepsini gönderdik. Hakan Keşküş ve şube müdürleri sorunu araştırıp, gereken çözümü bulmuş gerekiyor. Taraftar, bizi suçluyor.”

URFASPOR’UN BİR KURUŞ PARASI YOK ŞU AŞAMADA

Eski yönetim, şu aşamada parasını istemiyor. Urfaspor’un bir kuruş parası yok şu aşamada, parasını alabilsin. Maddi sıkıntıyı aşmasak, takım dağılır. Artık durmuş, kapıya dayanmış. Takım dağılır. Para yok ki yöneticinin biri parasını alabilsin. Para olsa futbolcuların parası ödenir, daha sonra yöneticilerin borçları ödenir. Hangi yönetici para vermişse geçmiş olsun.

MADDİ SORUNA ACİLEN MÜDAHALE EDİLMELİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilleri, il başkanı ve vali beyle bir toplantı gerçekleştirdik Urfaspor ile ilgili 2-3 sefer. Acil olan taleplerimizi sunduk. Şu ana kadar sorunların 3’te birine çözüm bulundu. Urfasporla ilgili sorunların acil olarak çözülmesi gerekiyor. Ben başkanlığımın yanı sıra 4 yıldır da yönetimde yer alıyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızdan hiçbir destek alamıyoruz. Vali bey ilgileniyor. ileriki günlerde destek vereceklerini söylüyorlar. 10-15 gün içerisinde çözüleceğine inanıyorum, ama çok hızlı müdahale edilmeli. Şu aşamada 3 milyon 700 bin liralık paraya ihtiyaç var. Sezon sonuna kadar 7,5 milyonu bulur. Peşinatı ödenmeyen futbolcularımız bulunuyor.

ŞİKE SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

Yetim, şike süreci hakkında da takımlara gereken cezanın verileceğini ifade ederek, “Şanlıurfaspor’da maddi sıkıntıyı çözmezsek takım dağılır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Urfasporla ilgili 2-3 toplantı yaptı. Kadromuzda da forvet konusunda sıkıntı var. Şike süreci ile ilgili konuşmak gerekirse, şike sürecinin uzaması Urfaspor’un aleyhine oluyor, takımlara da gereken ceza verilecek.”şeklinde konuştu.

Daha sonra Yetim, basın mensuplarının sorularına cevap verdi.








Kaynak : urfaflash.com

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142