Title of a News Article

Emin Yetim, Urfaspor'un hedefini açıkladı

Emin Yetim, Urfaspor'un hedefini açıkladı
banner206

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim, uzun uğraşlar sonucu kapalı olan transfer tahtasını açtıklarını belirterek, 25 futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirtti. Desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve merkez ilçe belediye başkanlarına teşekkür eden Yetim, bu yıl hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyledi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Şanlıurfaspor'un, eski oyuncular ile eski teknik direktörlerine olan borcundan dolayı transfer tahtası kapalı durumdaydı. Bir süre önce Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığına seçilen Emin Yetim ve yönetimi, alacaklı olan futbolcu ve teknik direktörlerle görüşerek, bu sorunu ortadan kaldırdı. 

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim, konuyla ilgili Kulüp Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu üyelerinden Ahmet Kaytan, Cihan Canbeyli, Giray Küçük, Reşat Uzun, Ahmet Budak, Abdulkadir Badıllı, Ahmet Asoğlu ve Kemal Polat'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Emin Yetim, ateşten gömlek giyerek bu göreve geldiklerini belirterek, Şanlıurfaspor'un yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. 

"YENİ YÖNETİMDE URFASPOR'UN YOK OLMAMASI İÇİN GÖREV ALDIK" 
Futbolcu alacaklarının büyük bir bölümünü hal ettiklerini vurgulayan Yetim, "Yeni yönetimde yer almamızın sebebi Urfaspor’un yok olmamasıydı. Şanlıurfaspor kaderine terk atılmıştı, beyin olumu gerçekleşmişti fişi çekilseydi işi bitmişti. Şanlıurfaspor gecen sezon bir puanla ligi kapattı. Kulübün bu sezonda transfer yasağı vardı. Yabancı alacaklarının geçmişten bugüne kadar gelen alacakları vardı. Çok büyük bir sıkıntıydı Urfaspor önünde, büyükte bir engeldi. Kimse bu yükün altına görmek istemedi. Büyükşehir Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül bizi çağırdılar, bizimle görüşmeleri oldu. Sayın büyükşehir beldeye başkanımızın doğrultusunda bu surecin zor geçeceğini bile bile biz yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ateşten gömleği giyerek bu işe soyunduk. Bir hafta ıkındı 47 dosyanın tamamıyla konuştuk. Birçoğunun dosyasını kapattı. Yabancılardan biri hariç hepsine ödeme yaparak dosyasını kapattık. Yerlilerin yüzde 80’ine ödeme yaparak kapattık. Gönül isterdi ki geri kalan yüzde 20’de kapansın. Maalesef hem zaman açısından hem de dışarıdan müdahaleler ile kulübün önünü kapatmak isteyen nifaklarla birlikte bu yüzde 20 kısmı biz kapatamadık. Onları da biz yapılandırmaya gittik" dedi. 

"HEDEFİMİZ LİGDE KALMAK" 

Kulüp Başkanı Yetim, Şanlıurfaspor'un yaşaması için bu yıl hedefi ligde kalmak olarak belirlediklerini vurgulayarak, "Bizim bu seneki hediğimiz hem Urfaspor’un yaşaması adına öncelikle ligde kalmak. Ondan sonra da kısmet olursa da playf-off olursa da ya da şampiyonluk olursa da neden olmasın. Bu sene çıkmak gibi bir planımız yok. Urfaspor’un ekonomi durumunu yönetilebilir bir duruma getirmek istiyoruz. Bu arada da kalcıca gelirle ilgili bir büyükşehir belediye başkanımız, ilce belediye başkanları ve diğer idarecilerle görüştük. Taşıma su ile değirmen dönmez dedik. Önce şehrin marka değeri Şanlıurfaspor’un iyi bir yere gitmesi gerekiyor ki diğer aktivitelerimizin  de iyi bir yere gitmesi gerekiyor. TFF başkanımız Nihat Özdemir’e de yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum" diye ifade etti. 

"25 FUTBOLCUYLA ANLAŞTIK" 

25 Futbolcuyla anlaşma sağladıklarını vurgulayan Yetim, Galatasaray'dan kiraladıkları Süleyman Luş ve Erkan Suer'in bedelini Galatasaray Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Şanlıurfalı İş Adamı Maruf Güneş'in karşıladığını belirterek, Güneş'e emeklerinden dolayı teşekkür etti. Yetim, İş Adamı Maruf Güneş gibi tüm Şanlıurfalı iş adamlarından destek beklediklerini belirtti. 

Basın toplantısına telefonla bağlanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Urfamız için hayırlara vesile etsin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah yeni bir donemi beraber başlatacağız. Hep beraber birlikte Urfa’yız"

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim de, maddi desteklerinden dolayı Başkan Beyazgül'e, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'a, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş'a ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti. Yetim ayrıca, futbolcu alacaklarının çözümünde emeği geçen Şanlıurfalı İş Adamı Ali Yasak, Sinan İnallı, Aziz Karagöz, Faruk İletmiş ve İbrahim Öncel'e de teşekkür etti. 

Bu arada Şanlıurfaspor'da transfer yasağının kalkmasının ardından taraftarlar, kulüp tesislerinde toplandı. Davul zurna eşliğinde Urfaspor için tezahüratlarda bulunan taraftarlar, uzun bir aradan sonra transfer yasağının kalkmasını kutladılar. 

Öte yandan Urfaspor'da transfer yasağının kalkmasının ardından Sarı-Yeşilli ekibin anlaşma sağladığı oyuncular için lisanslar da çıkmaya başladı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195