Title of a News Article

Ertürk, başarıya gidecek yolu açıkladı

Ertürk, başarıya gidecek yolu açıkladı
banner206
Şanlıurfaspor’un eski kalecilerinden Ferhat Ertürk, Sarı-Yeşilli ekibin yapacağı transfer çalışmaları ile ilgili Fethi Şimşek başkanlığındaki yeni yönetime önerilerde bulundu. Urfaspor Yönetiminin, öncelikle 3 yıllık bir plan yapması gerektiğini vurgulayan Ertürk, “Üst lig için alt yapıyı oluşturduktan sonra hedefe sağlam ilerlenmelidir” dedi.

Şanlıurfaspor’un altyapısından yetişen ve 2001 yılında Urfaspor’da profesypnelliği geçiş yapan kaleci Ferhat Ertürk, Sarı-yeşilli ekibin yanı sıra sırasıyla Şanlıurfa Belediyespor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Orhangazispor ve Fethiyespor formalarını terletmişti. 2012 yılında Fethiyespor’da futbolu bıraktıktan sonra Urfa’ya yerleşen ve Urfa’da serbest meslekle uğraşan Ertürk, Sarı-yeşilli ekibin yeni sezon planlaması ile ilgili Urfastar aracılığıyla Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı fethi Şimşek ve yönetimine mesajlar gönderdi. 

Şimşek ve ekibine başarılar diledi
Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan kongre sonucunda yeniden kulüp başkanlığına seçilen İş Adamı Fethi Şimşek ve yönetimine başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Ferhat Ertürk, “Şimşek ve yönetimi başarılı olduklarında alkışlayacağız ama yanlış yapılınca da uyarmak bütün Urfalıların görevi olmalıdır” dedi.

“Birçok yanlış yapıldı”
Ertürk, Fethi Şimşek yönetiminin bir buçuk yıllık süre içerisinde birçok yanlışa imza attığını vurgulayarak, “Bu yanlışların başında teknik direktör istikrarsızlığı ve izlemeden alınan futbolcu transferleri gelmektedir. Geçen yıl yapılan Sercan, Fotakis, Yasin transferleri Urfaspor’a maddi manevi cok zarar verdi. Benim yönetime eski bir futbolcu olarak naçizane önerim; bu yıl savaşan, başarıya, paraya aç futbolcu transfer etmeleridir. Çünkü Sercan gibi, Sezer gibi üst düzey oynamış futbolcular sadece günü öldürmek için Urfaspor’a gelirler. Bir takımda bir tane ağabeylik yapacak karakterli, kariyerli, herkesin saygı duyacağı futbolcu o takıma çok şeyler verir. Bunun örnekleri Kaleci Metin Akçevre, Erhan Namlı, Koray Avcı ve benzeridir” diye ifade etti. 

“3 Yıllık plan hazırlanmalı”
Transfer Komitesinde bulunan Urfaspor Yönetim Kurulu Üyesi Maruf Güneş’in gerek futbol, gerekse de sosyal çevresi geniş olan bir yönetici olduğu için geçen bir buçuk yıllık sürede öneri ve tavsiyelerle %80 yanlış transfer yaptığını ifade eden Ertürk, “Kaldı ki Urfaspor'umuzun bu yılda iskelet kadrosu bulunmamaktadır. Yönetimin öncelikle 3 yıllık bir plan yapıp üst lig için alt yapıyı oluşturduktan sonra hedefe sağlam ilerlemelidir. çünkü Urfaspor’un sokağa atacak parası yok” diye kaydetti.

“Urfaspor kendi ayakları üzerinde durmalıdır”
Ferhat Ertürk, kalıcı gelir noktasında da Fethi Şimşek ve Yönetimine mesajlar gönderdi. Mevcut yönetimin kalıcı gelir konusunda mutlaka aktif adımlar atması gerektiğini dile getiren Ertürk, “Urfaspor, bu saatten sonra kendi ayakları üzerinde durmalıdır. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yönetime mutlaka yardımcı olması gerekir. Urfa halkının, bu yönetime güvenoyu verip tekrar seçmesinin ana nedeni maddi olarak Urfaspor’a bir şeyler verebilecek bir yönetim olduklarının düşündüklerindendir. Ama maalesef yönetim 2 yıldır hem sahada hem de kurumsallaşmada sınıfta kalmıştır. Umarım bu dönem Urfaspor’a çağ atlatıp önce Urfaspor’u ayakları üzerinde durmasını sağlayıp, sonra da şehir olarak hep beraber Süper Lig hedefini yakalarız” şeklinde konuştu.

“Tüzün, Urfaspor’a zarar verir”
Şanlıurfaspor’un sportif direktör konusunda Zafer Tüzün ile anlaşma sağladığı haberlerinin yayıldığını vurgulayan Ertürk, konuşmasında şunları kaydetti;
“Umarım bu asparagastır, eğer ki bu doğru ise bu isim Urfaspor’a hiçbir şey veremeyeceği gibi hem maddi hem de manevi çok şeyler kaybettirir. Bu ismin şike ve teşvik ile anılması bile Urfaspor’a zarar verir. Urfa'da bu işi layığı ile yapacak birçok ağabeyimiz, hocalarımız bulunmaktadır. Son olarak yönetimin bölge bölge futbolcu izleme komitesini oluşturması gerekir. Mesela Akdeniz’de kaptanımız Uğur Akyüz, Ege Bölgesi’nde Bülent Öztürk, Kemal Yardımcı ve buna benzer isimler ile Urfaspor’a yetenekli genç futbolcular kazandırılıp, hem transfer dönemlerinde menajer oyunlarına gelinmez hem de izlenip alınmış olması nedeniyle transferlerde hayal kırıklığı yaşanmaz.” 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2014, 10:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
63Fanatikler
63Fanatikler - 10 yıl Önce

söylediklerine katılıyorum kaptan, bu yönetimin son şansı

Mehmet
Mehmet - 10 yıl Önce

bu sezon şampiyonluk bekliyoruz ferhat abi

SIRADAKİ HABER

banner195