Title of a News Article

Galatasaray'ın ismini değiştiren Urfalı kardeşler...

Galatasaray'ın ismini değiştiren Urfalı kardeşler...
banner206
 Galatasaray Kulübü, erkek basketbol takımına isim sponsorluğu için Doğa Sigorta ile anlaşma imzaladı. Anlaşmanın altına imza atan iki başarılı Urfalı kardeşler var. Başkan Cengiz Urfalı kardeşlere 63 numara forma hediye etti


Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, kulüp başkan yardımcısı Yusuf Günay, basketboldan sorumlu yönetici Ömer Cansever, Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Şanlıurfaspor eski 2. Başkanı Nihat Kırmızı ve Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili iş adamı Nabi Kırmızı katıldı.
GS kulüp Başkanı Mehmet Cengiz . Doğa Sigorta'ya çok teşekkür ediyoruz. Spor dünyasında sponsorluğun azaldığı bir dönemde böyle bir kuruluş elini taşın altın soktu. Doğa Sigorta'nın desteğiyle de daha iyi noktalara geleceğiz. Galatasaray Başkanı olarak değil, basketbol, spor camiasına hizmet edenler adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Avrupa'da basketbol bütçelerinde daralma olduğunu ifade eden Cengiz, ekonomik duruma ilişkin şunları kaydetti:

"Basketbolda kendi kendine yetmeyi hedefliyoruz. Küçülme gibi algılanıyor ama bunu hiç hedeflemedik. Küçülerek büyüyemezsiniz. Harcamalarınızı kısmanız gerekiyor, savurgan olamazsınız. Geçmişin birikimini savuramazsınız. Harcamaları kısıtladık. Basketboldaki 5,4 milyon avroluk maliyeti 2,5 milyon avroya indirdik ve 2 kattan fazla bütçe daralması yaptık. Geçen yıl aynı dönemde 10'uncuymuşuz, şu anda 5'inciyiz. Demek ki her şey para değilmiş. Kadın basketbolda 1,4 milyon avroluk kadro maliyeti bu yıl 0,9 milyon avro. Geçen sene 9'uncu, bu yıl 6'ncıyız. Bundan ibret alınması gereken çok şey var. O sporun gerektirdiği amatör ruhla camianızı en iyi şekilde temsil edebiliyorsunuz. 6'ncılık, 5'incilik bizi tatmin etmiyor. Galatasaray'ın şampiyon olmadığı hiçbir yer bizi tam anlamıyla mutlu etmez. Borç sarmalından kurtulmak süre alacak. 50 milyon liralık borcun 20 milyonunu ödedik. Borç devam ediyor. Kredilere 300 milyon lira, 200 milyonluk verginin de 160 milyon lirasını ödedik. İflas eden bir görüntüden karlılık dönemi geldik. Umarım sürdürülebilir olur. Fakat dışarıda kar, fırtına var. Yarışı sürdürmeniz için harcama da yapmanız gerekiyor. Galatasaray istediği zaman transfer yasağını kaldıracak güçtedir. Hiçbir siyasi endişe duymadan hükümetimize teşekkür ederim. Amatörlere destek yasası çıkardı. Galatasaray'ın şu anda 7 milyon liralık vergi stopajını yatırdık. Bu yine amatörlere dönüyor."

NİHAT KIRMIZI: "GALATASARAY VE DOĞA SİGORTA ÜLKEMİZİN İKİ GÜZİDE MARKASI"

Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı ise Galatasaray'ın çok güçlü bir marka olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Galatasaray ve Doğa Sigorta ülkemizin iki güzide markası, Galatasaray yurt dışında da en başarılı markası ve kulübü. Her yurt dışına gidişimizde yeni biriyle tanışırken, pasaport kontrolündeki polis de dahil olmak üzere Türk olduğumuzu öğrenince ilk sözleri 'Galatasaray' olmuştur. Galatasaray zorlandığımız bir anda imdadımıza yetişen bir kulüptür. Galatasaray bu yönüyle sosyal olarak rakiplerin taraftarlarına da katkı sunmaktadır. Ülkemize turizm anlamında önemli getiriler sağlamaktadır, ekonomik olarak da katkıları vardır. Galatasaray'ın sadece futbol takımını değil basketbol takımını da takip eden birçok kişi var. Yurt dışında Galatasaray'ın milyonlarca taraftarı olduğunu görüyoruz. Bu ancak başarıyla elde edilir. Galatasaray 13 branşta en iddialı ve en başarılı takım olmuştur. Basketbolda zamanında yenilmez armada unvanını kazanmış bir takımdır. Avrupa'dan ülkemize en fazla kupayı getiren takım yine Galatasaray'dır. İkisi bayanlar biri erkekler olmak üzere üç Avrupa kupasını ülkemize getirmiştir."

Doğa Sigorta'nın da global olarak Türkiye'nin en güçlü ve en güvenilir markalarından biri haline geldiğini ifade eden Nihat Kırmızı, "İş ortaklarıyla, risk paylaşımlarıyla, yaptığı işlerle, milyarlarca liralık ödemeleriyle ülkemize önemli ekonomik katkılar sağlamaktadır. Bu iki markanın bir araya gelmesi beni de bir Galatasaraylı olarak, bir Galatasaray üyesi ve Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak ayrıca mutlu ve memnun etmektedir." şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ İKİ TARAFIN DA ÇOKÇA FAYDA SAĞLAYACAĞI BİR İŞ BİRLİĞİ"

"Futbola sponsor olup daha fazla görünebilirdik ama biz süreklilik istiyoruz." ifadesini kullanan Nihat Kırmızı, "Uzun yıllar Galatasaray ve Doğa Sigorta isminin yan yana anılmasını istiyoruz. İki tarafın da birbirine sürdürülebilir, uzun yıllar fayda sağlamasını istiyoruz. İki tarafın da birbirine sürdürülebilir fayda sağlayacağına inanıyoruz. Galatasaray Doğa Sigorta'nın gidebildiği en yüksek noktaya gitmesini istiyoruz. Amacımız iki tarafın da çokça fayda sağlayacağı bir iş birliği. Galatasaray Doğa Sigorta takımının yeniden hem ülkemizde hem Avrupa'da önemli şampiyonluklar, kupalar kazanacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142