Title of a News Article

Gençlik spor yüz üstü bıraktı…

.

Gençlik spor yüz üstü bıraktı…
banner206

Şanlıurfa’nın ilk ve tek bisiklet takımı olan Şanlıurfa Yol Bisiklet Takımı sahipsiz kaldı. Türkiye’nin en genç illeri arasında yer alan Şanlıurfa’da, yeni kurulan ve ilgi gören bu bisiklet takımı hangi kapıya gittiyse destek göremedi.

Yaş ortalamasının 19 olduğu bir ilde kamu kurum veya kuruluşların hizmet edeceği en somut örneklerdir genç nüfus. Urfa’nın öz evladı olan 8 genç, bisikletleriyle kent merkezi, ilçeler ve sık sık yakın illere kadar pedal çeviriyorlar. Lakin Bu gençlerin Urfalılardan hiç destek görmemesi iç acısı bir durumu ortaya koyuyor.

Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yapılan anlaşma sonucu Gençlik Spor bünyesine geçen sporcular deyim yerindeyse yüz üstü bırakıldı.

Sporcuların vermiş oldukları ifadeye göre, kendileriyle defalarca görüşen Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri verilen sözlerin hiçbirini yerine getirmedi.

 

BAŞARI TABLOLARI DOLU

Sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan kötü alışkanların önüne geçilmesinde büyük katkısı olan bisiklet hobisi, Urfa’da gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. Kamu kurum ve kuruluşların ve özellikle spor alanındaki yetkililerin bu gençliğe önem vermesi ve her türlü destekte bulunması gerekiyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Urfa’da yapılan yol bisiklet yarışında, ilk yarışları olmalarına rağmen aralarında profesyonel ve milli sporcularında olduğu yarışmada, Urfalı gençler 128 kişi arasında ilk 20’ye girerek derece yapmışlardı.

 

ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

Şanlıurfa’nın ilk ve tek bisiklet takımı olduklarını dile getiren sporcular, “Takımımıza verilen sözler yerine getirilmedi. Şanlıurfa’da onlarca spor takımı var malzeme desteğinden tutun bütün malzeme ihtiyaçlarını gideriyorlar ve ne yazık ki 8 kişilik bisiklet takımımıza bir forma yardımında bile bulunmuyorlar. Biz ne maaş talep ediyoruz ne de bisiklet, takımda ki herkesin şahsi profesyonel bisikleti var ama bizlere gelen destek maalesef yok. Şanlıurfa’yı marka şehir yapmanın en büyük rolü bize düşüyor. Şanlıurfa Valimizden, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinden ve tüm yetkililerden destek bekliyoruz.” İfadelerini kullandılar.



Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2017, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195