Title of a News Article

Gezgin aile Urfa'da

Gezgin aile Urfa'da
banner206

Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşan bisiklet turları 7’den 70’e ilgi görmeye devam ediyor. 4 Temmuz’da İzmir’den bisikletleri ile Türkiye turuna çıkan Elmalı ailesi Şanlıurfa’ya ulaştı. 
4 Temmuz’da İzmir’den bisikletleri ile Türkiye turuna çıkan Engin-Senem Elmalı çifti ve 5 yaşındaki kızları Masal Elmalı ile İzmir’den, Sakarya’ya daha sonra sırasıyla Doğu Karadeniz’e, Doğu Anadolu’ya, Güneydoğu Anadolu’ya geçerek 3800 kilometreyi tamamlayıp Şanlıurfa’ya geldiler. 
Şanlıurfa tabela girişinde Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü URBİT üyeleri tarafından karşılanan gezgin aileyi şehir merkezine kadar eşlik ettiler. URBİT yönetimi ve üyeleri tarafından Elmalı gezgin aileyi, Şanlıurfa’nın tarihi  ve kültür zenginliklerini gezdirdi.
Her Salı akşamları yaptıkları farkındalık turlarla bisiklet kültürünü yaygınlaştıran URBİT’in bu haftaki turunda Elmalı gezgin ailesi konuk oldu. Engin-Senem Elmalı çifti ve 5 yaşındaki kızları Masal Elmalı ile beraber Şanlıurfa caddelerinde ve sokaklarında Şanlıurfalı bisiklet severlerle pedal çevirme imkanı buldular. Daha sonra gezgin aile ile sohbet eden Şanlıurfalı bisikletçiler, gezgin ailenin yolda yaşadıkları zorlukları ve kolaylıklarını dinlediler.   
Şanlıurfa’ya gelen gezgin aileye teşekkür eden URBİT Başkanı Mehmet Aslan, “Bugün farklı bir Salı turu gerçekleştirdik; 4 Temmuz’da İzmir’den bisikletle Türkiye turuna çıkan Engin Elmalı-Senem Elmalı çifti ve 5 yaşındaki kızları Masal Elmalı ile turlarında 3800 kilometreyi tamamlayıp varmış oldukları Şanlıurfa’da buluştuk. İzmir-Sakarya-Doğu Karadeniz-Güneydoğu rotası üzerinden Şanlıurfa’ya ulaşan bisikletli gezgin ailemizi Urfa Bisiklet Topluluğu Spor Kulübü Derneği olarak şehre girişte karşılayarak ağırladık. Yarın hedefledikleri rotayı tamamlamak adına Urfa’dan ayrılıp Gaziantep-Hatay-Adana-Mersin-Antalya-Muğla-Aydın  üzerinden tekrar İzmir’e ulaşacaklar. Onlarla bu gece keyifli bir tur gerçekleştirerek turumuzu hoşsohbetle sonlandırdık. Gezgin Elmalı ailesine dikkatli ve keyifli sürüşler diler turumuza katılım sağlayan pedaldaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi. 
Bugün Şanlıurfa’dan ayrılacak olan gezgin aile sırasıyla Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla ve Aydın üzerinden tekrar İzmir’e yetişecekler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195