Title of a News Article

HDP'nin hedefi büyük

HDP'nin hedefi büyük
banner206
HDP Şanlıurfa İl Eş Başkanı Rıdvan Yavuz, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde Halkların Demokratik Partisi’nin yüzde 10 barajı geçeceğini belirterek, “Şanlıurfa’dan 8 milletvekili çıkaracağız” dedi.

HDP İl Eş Başkanları Rıdvan Yavuz ve Sevda Çelik Özbingöl, Harran Oteli’nde basın toplantısı düzenlediler. Halkların Demokratik Partisi İl Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı toplantıda; Rıdvan Yavuz, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için iddialı açıklamalarda bulundu. Dünyada, Ortadoğu’da ve Türkiye’de son yıllarda önemli büyük gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Partimiz alternatif olma yolunda bu gelişmelere çözüm üretme yolunda yeni yaşam çağrısıyla şuan halkımızın karşısındadır. Memleketimize, Urfa’ya, ülkeye hizmet yolunda yeni yaşam çağprısı şiarıyla çıktığımız yolda bütün arkadaşlarımıza selamlar, saygılar ve başarılar diliyorum” dedi.

Genel seçimlerde yüzde 10 barajını geçeceklerine inandıklarını vurgulayan Yavuz, Şanlıurfa’dan 8 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

HDP İl Eş Bakanı Sevda Çelik Özbingöl ise, 25 Ocak’ta 1. Olağan Genel Kurullarını görkemli bir katılımla ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini kaydederek, “2015 seçim takvimi belli olmuştur. Özgürlük, barış, demokrasi mücadelesini ve emeğin temsiliyetini engellemeye çalışan 12 Eylül ürünü seçim barajını aşarak parlamentoda hak ettiğimiz yeri alacağız. Kürt halkının ve emekçi sınıfların uzun yıllardır verdiği onurlu mücadele parlamento aritmetiğinin ötesinde büyük anlamları içinde barındırmaktadır. Bugün ulaştığımız eşik Türkiye haklarının özlemini duyduğu demokratik bir yaşamın inşası için önemlidir ve bunun aşılacağı bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Kamuoyunda seçim tartışmalarının odağına oturan partimiz, bugün Türkiye toplumunun umudu haline gelmiştir. Bu umudu ve halkların demokrasi mücadelesini yükseltmek önümüzde tarihi bir görev olarak durmaktadır. Bu sorumluluğun il yönetimi olarak bilincindeyiz. Bu bilinçle önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz” diye ifade etti.

 

Özbingöl; Başvurular 16 Şubat’ta başlıyor

Yeni Yaşam çağrısı olan seçim sloganlarının, toplumun her kesiminin HDP fikriyatıyla buluşmasını, Yeni Yaşam çağrısının her zemine ulaştırılmasını içermekte olduğunu dile getiren Özbingöl, “Seçimlere parti olarak gireceğiz ve aday belirleme yöntemi olarak da Merkezi Yoklama Yöntemi ile aday belirleyeceğiz. Seçim örgütlenme çalışmaları merkezi düzeyde belirlenen çerçevede sürdürülecektir. Partimizin aday adayları başvuru tarihi 16 Şubat’ta başlayıp 2 Mart günü mesai bitiminde sona erecektir. İl Aday Başvuru Kabul Komisyonumuz kurulmuş ve Haliliye İlçe Binamızda 16.02.2015 tarihinde başvurular alınmaya başlanacaktır” diye kaydetti.

Özbingöl, konuşmasının sonlarına doğru şu çağrıda bulundu;

“Yasal koşullara sahip HDP’nin yeni yaşam çağrısı çerçevesinde, her kimlik ve inanç için eşit ve özgür bir yaşam mücadelesine inanan her ulustan, her dilden, her kültürden ve her inançtan herkesi, kadınları, gençleri, engellileri, emekten, özgürlükten, barıştan ve adaletten yana olan güçlerin ortak mücadele partisi olan HDP’de, tüm engellerin kaldırıldığı, kadın erkek eşitliğinin yaşandığı, farklılıkların eşit ve gönüllü beraberliği dayalı bir toplumsal yaşamı, demokratik halk iktidarını, yeni yaşamı inşa etmeye ve bütün barajları birlikte yıkmaya davet ediyoruz.”

Basın toplantısı, basın mensuplarının sorularının cevaplanması ile sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142