Title of a News Article

Kardeş takım yeni stadına kavuştu.

Kardeş takım yeni stadına kavuştu.
banner206
TFF 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'un kardeş takımı olarak bilinen Trabzonspor, bugün tarihi Birgün yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yeni stadyumuna kavuşan bordo mavili takım artık bu statta rakiplerine karşı mücadele edecek.



Dolgu işlemlerine 2011, inşaatına ise 2013 yılında başlanan Trabzonspor'un yeni stadı Akyazı'nın resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzonspor'un eski başkanlarından Nuri Albayrak ve Mustafa Günaydın, yöneticiler, futbolcular, teknik direktörler, birçok konuk ve davetlinin yanı sıra taraftarların da yer aldığı açılış etkinliği gerçekleştirildi.

Özellikli stat
Denizin üzerine dolgu yapılarak inşa edilmesi nedeniyle Türkiye'de bir ilk olma özelliği kazanan Akyazı Stadını çevreleyen membranlar kendi kendini temizleme özelliğine sahip. Akıllı Stat olarak adlandırılan Akyazı, 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleyecek filtreleme sistemine sahip. Statta bulunan 2 adet 80 metrekarelik skorboardlar Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Akyazı Stadının yapımında toplam uzunluğu 125 kilometreyi bulan 3700 adet fore kazık ve 6 bin ton çelik kullanıldı. Akyazı Stadı'nda zemin ısıtma ve soğutma sistemlerinin yanı sıra havalandırma sistemi de bulunuyor. Stat zeminin çimleri İtalya'dan özel olarak getirildi. Zeminde hem normal hem de hibrit çim kullanıldı.







Yenisafak.com.tr

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 19:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195