Title of a News Article

Kemal Süt aday olacak?

.

Kemal Süt aday olacak?
banner206
Duru TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa spor eski icra kurulu başkanı Kemal Süt, 21 Ekim'de yapılacak olağanüstü kongrede aday olup olmayacağı yönündeki soruya yanıt verdi. Süt, "Mevcut yönetimin aday olmaması durumunda ve Kulüp Başkanı Emin Yetim’in Şanlıurfa spor’dan alacağına karşı Şanlıurfa sporun Federasyon Gelirlerine koydurduğu Temliğin kaldırılması durumunda aday olacağım" dedi.

Duru TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Şanlıurfa spor eski icra kurulu başkanı Kemal Süt, yaptığı  açıklamada, “Mevcut yönetimin 21 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olağanüstü kongrede aday olmaması ve Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Emin Yetim’in Şanlıurfa spor’dan alacağına karşı Şanlıurfa sporun Federasyon Gelirlerine koydurduğu Temliğin kaldırılması durumunda Şanlıurfa spora güçlü bir yönetim kurulu oluşturarak elimizi taşın altına koyacağımızı 07 Ağustos 2018 tarihinde düzenlediğim basın toplantısında dile getirdiğim tüm konuşmalarımın ve sözlerimin bugünde geçerli olduğunu belirtmek isterim" dedi.

Kulüpteki sıkıntılara dikkat çeken Süt, şunları kaydetti;

"Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim ve bazı yönetim kurulu üyelerinin Ağustos 2018 ayı sonlarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi ile görüşebilmek için Belediye önünde “OTURMA EYLEMİ YAPMALARI”, , 16 aydır ödenmeyen toplam 216 bin lira borcu nedeni ile Şanlıurfaspor Kulübünün elektriklerinin kesilmesi,YAKLAŞIK 12 AYDIR TESİS ÇALIŞANLARININ MAAŞ ALMADIKLARI, alacaklarından dolayı Şanlıurfa il Gençlik hizmetleri il Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Gençlikspor Genel Müdürlüğü’ünce Şanlıurfaspor’a icra takibi başlatılması, futbolcuların alacakları nedeni ile futbolcuların antrenmana çıkmaması, Kırklareli maçına çıkmak istememesi, Şanlıurfaspor Kulubü Başkanının TFF tarafından ÖMÜR BOYU HAK MAHRUMİYETİ CEZASI’nın olduğu, As Başkanın 2 yıl yasaklı olması  gibi durumlarla kamuoyunun meşgul olduğunu üzülerek görmekteyiz.

 

"Kamuoyu doğru bilgilendirilmiyor"

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin gerek basın açıklaması gerekse Televizyonlardaki programlar gerekse sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara bakıldığından çelişkili açıklamalarla kamuoyunun doğru bilgilendirilmediğini de görmekteyiz.

1-  Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Emin Yetim temmuz ayı sonlarında yaptığı açıklamada ; İş ne zamanki ödemelere geldi yanımızda bir iki kişi kaldı. Diğerleri şimdiye kadar herhangi bir ödeme yapmadı. Şu anda sözün bittiği yere geldik ama kimse bizim telefonumuza cevap vermiyor. Hiç bu kadar kendimizi kötü görmemiştik ve bu kadar hayal kırıklığına uğramamıştık. Geçmişten gelen borçlar zaten başlı başına başımıza bela. Her gün yeni geçmiş borçlar karşımıza çıkıyor. …Ben buradan sizlere şunu söylemek istiyorum bu kadar problemin içindeyken nasıl bir başarı beklersiniz. Bu durum böyle devam ederse bırakın sportif başarıyı, lige başlamamız bile zor görünüyor.

 2-Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Emin Yetim Ağustos ayının ilk günlerinde yaptığı açıklamada ise ; Şimdi geldiğimiz noktada Şanlıurfaspor kulübü 1.ligden kalan eski borçlar ile birlikte çok zor günler geçirmektedir. Bu zor süreç sadece yönetim kurulu ile çözülecek rakamlar değildir. Yarın Cuma günü acil olarak 1 milyon gibi rakam ile bugün için büyük bir sorunu çözüp takımı,kulübü ve büyük Şanlıurfa spor taraftarını rahatlatacağız. Ama maalesef günlerdir süren görüşmelerden bir sonuç alamadık. Diye açıklama yapmıştı.

3-Şanlıurfaspor Başkanı Emin Yetim, Ağustos ayının başlarında kongre öncesi yönetim kurulu üyeleri Reşit Yıldız, Cihan Canbeyli, Mehmet Giray Küçük, Murat Şahin, Halil Haktankaçmaz, Ömer Göçebeler ve Reşit Karakaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında ; “Peşinatların büyük ölçüde ödendiği bir takım kurduk. Ama bunları yaparken çok zorlanıyoruz.    

4-Yönetim Kurulu üyeleri Reşit Yıldız ve Murat Şahin Şahanoğlu Güneydoğu Tv yayınlanan spor programında futbolcu peşinatlarının yüzde 90’nın ödendiğini belirttiği,

5-Şanlıurfa spor Başkanı Emin Yetim Şanlıurfa tesislerinin 16 aydır ödenmeyen 216 bin lira borcu nedeni ile elektriklerinin kesilmesi sonrası basın kuruluşlarına yaptığı açıklamada;urfaspor ciddi sıkıntıda futbolcular primlerden dolayı alacaklarından  dolayı antrenmana çıkmadı ne kadar rica ettiysem de oyuncular idmanı protesto ettiler. Aslında bu Kırklareli maçından önce bu kriz başladı. Yetkililere gidip bu sıkıntıyı aşmaya çalışacağız dedik.o şekilde futbolculardan rica ettik ve Kırklareli maçına çıkarttık.Kırklareli maçından sonra antrenmana çıkarmak istedik bize çözüm olacaktı dediler ödemelerimiz yapılacaktı kısmi olarak yani futbolcular kendi açılarından haklılar diye açıklama bulunduğu görülmüştür.

6- Şanlıurfa spor Başkanı Emin Yetim Şanlıurfasporun borçlarının 40 milyon lira civarında olduğunu ifade etmesi,

7-Son olarak ise Şanlıurfaspor kulübü Futbol şube sorumlusu Mehmet Giray Küçük, Basın sözcüsü Murat Şahin ve yönetim kurulu üyesi İbrahim Halil Haktankaçmaz düzenlenen basın toplantısında “Şanlıurfaspor Futbol şube sorumlusu Mehmet Giray Küçük  sezon sonuna kadar ne kadar paraya ihtiyaç var? Sorusuna “Çok acil 1 Milyon TL’ye ihtiyacımız var. Sezon sonuna kadar ise peşinatlar primler vs. 6-7 Milyon TL’ye ihtiyacımız olacak” demiştir.

 

Başkan ve Yönetim Kurulu açıklamaları birbiri ile çelişiyor

Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Emin Yetim ve Yönetim Kurulu üyelerinin kamuoyuna yaptığı açıklamalarda futbolcu peşinatlarının yüzde 90’nın ödendiği, bazı açıklamalarda ise futbolcu peşinatları borcunun olduğunun belirtildiği, buna benzer bir çok konuda çelişkili açıklamalar yaptıkları görülmektedir.

Kulüp tüm gelir ve giderlerin detaylı olarak internet sitesinde yayınlamalı

2016–2017 döneminde Şanlıurfa spor’a gelir olarak yaklaşık 37 milyon lira, 2017-2018 döneminde ise yaklaşık 18 milyon lira olmak üzere toplam 55 milyon lira Şanlıurfa spor gelir sağlanmıştır. Şanlıurfa spor’u biz bıraktığımızda borç toplamı 36 milyon 500 bin lira iken Geçen sezon  borç miktarı 32 milyon 500 liraya düşerken bu yıl ise borç miktarı  39 milyon 500 bin liraya yükselmiştir. Sayın Yetim son açıklamasında ise borç miktarının 40 milyon lira olduğunu belirtmiştir. İki sezonda 55 milyon liralık gelire göre borç miktarının artığı görülmüş ve kaynakların verimli kullanılamadığı ortadadır.

Bu sezon Şanlıurfa Valiliğinin öncülüğünde 2 milyon 500 binin üzerinde kaynak aktarılarak sezon öncesi destek verildiğini, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 1 milyon 300 lira destek verdiği kamuoyuna yansıyanlar desteklerdir. Bir çok kurum ve kuruluşunda destek verdiği bilinmektedir. Bu bağışların kamu oyuna yansıması ile değil Kamuoyu şunu bilmek istiyor. Bu sezon yönetim kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri takıma ne kadar bağış veya katkı sağladılar. Bu sezon kimlerden ne kadar bağış alındı. harcamalar ise kalem kalem nereye ve nasıl harcandığı kulübün internet sitesinde şeffaf bir şekilde yayınlanmasını istemektedirler."

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142