Title of a News Article

MSK Urfa ilgisizlikten yakınıyor

.

MSK Urfa ilgisizlikten yakınıyor
banner206

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile birlikte Efeler Ligi’nce mücadele edecek olan Şanlıurfamızın gururu MSK Erkek Voleybol Takımı, beklediği ilgiyi göremiyor. MSK Urfa Kulüp Başkanı A. Gökhan Gökmen, “Şuana kadar desteği bırakın ilgi bile göremedik, gerek bürokrasiden gerekse belediyelerden o desteği göremedik” dedi.

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu Memleketspor Kulübü Başkanı A. Gökhan Gökmen oldu. Şanlıurfa’da salon sporlarını geliştirmek için büyük özveri sarf eden İş Adamı Gökmen, MSK Urfa Takımıyla Şanlıurfa’yı yeni sezonda Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da mücadele edeceği Efeler Ligi’nde temsil etmeyi sağlayacak. Ancak Şanlıurfa’da spor anlamında en üst düzeyde mücadele edecek olan MSK Urfa Takımı; henüz ne bürokrasi anlamında nede belediyelerden beklediği desteği göremedi ortaya çıktı. MSK Urfa Kulüp Başkanı A. Gökhan Gökmen, röportajımızda en çok ilgisizlikten yakınarak, “Şuana kadar desteği bırakın ilgi bile göremedik, gerek bürokrasiden gerekse belediyelerden o desteği göremedik” dedi.

 

İşte Gökhan Gökmen ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

Efeler Ligi bu hafta başlıyor. Çalışmalarınız nasıl gidiyor, ilk hafta hangi takımla karşılaşacaksınız? 

İlk hafta Afyon ile oynayacaktık ama AK Parti’nin orada bir organizasyonu olduğu için bu müsabaka iler bir tarihe ertelendi. Dolayısıyla ikinci maçımızda Tokat ile lige start vereceğiz. Bu karşılaşma da Çarşamba günü saat 16.00’da. Yaklaşık 2 aydır kamp dönemi geçirdik, hazırlık maçları yaptık, turnuvalara katıldık. Görüntü olarak takımımız çok iyi, lige hazır ama olay neticede sahada bittiği için ilk maçtan sonra eksikliklerimizi görmemiz lazım. Teknik heyet ile sporcularımızın bize vermiş olduğu inanç, hırs ve istek gelecek açısından bizi sevindiriyor. Biz ilk maçımızdan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Yeni bir oluşumuz, bu nedenle maçlar zor geçecek, tüm maçlarımız çok zorlu geçecek.

 

Bu yıl hedefiniz ne olacak?

Bu sezonki hedefimiz bulunduğumuz ligde kalıcı olmaktır. Daha sonra da önümüzdeki yıllarda da üst sıralara oynayan bir ekip oluşturmaktır.

 

Sporseverlere nasıl bir çağrıda bulunmak istersiniz?

Özellikle ilk maçımızdan dolayı hem oyuncular hem teknik heyet hem de yönetim olarak taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Çarşamba günü GAP Arena’da oynayacağımız Tokat maçımıza tüm taraftarlarımızı bekliyoruz, onların desteği çok önemlidir. Biz Urfa’daki tribün algısını yansıtabilirsek bu en az oyun kadar önemlidir. Bizim Urfa’daki temel amacımız voleybol açısından salon sporları açısından gençlerin önünü açmak, onlara bir ekol yaratmak. 9 ile 18 yaş arasındaki gençlerimizi önümüzdeki yıllarda voleybolun içerisinde görmek amacıyla yola çıktık. Temel amacımız yarışmadan çok sporcu yetiştirmektir. Sporun sadece futbol olmadığını Urfa’ya anlatmak istiyoruz. Bu misyonu yüklendik inşallah bunu başarıyla yürütürüz.

 

Maçlar biletli mi olacak yoksa ücretsiz mi?

Normalde maçlar ücretlidir ama biz federasyonla görüşerek, Efeler Ligi’nde ilk yılımız olması münasebetiyle bu yılki tüm maçları ücretsiz olarak voleybol severlere sunacağız. Yani Fenerbahçe de, Galatasaray da olsa maçlar bu yıl ücretsiz olması yönünde karar aldık. Onlardan para noktasında değil destek noktasında arkamızda olmalarını istiyoruz.

 

Şehrin ileri gelenleri ve iş adamlarının desteğini görebiliyor musunuz?

Şuana kadar desteği bırakın ilgi bile göremedik. Üzüldüğümüz en önemli konulardan birisi budur. Bugün Süper Lig’de yani Efeler Ligi’nde mücadele eden bir takımımız var, 1. Lig’de mücadele eden bayan takımımız var. Belki bu bizlerin eksikliğidir kamuoyuna iyi tanımadık ama biz elimizden geldiğince kamuoyuna tanıtmaya çalışıyoruz.  Gerek bürokrasiden gerek belediyelerden o desteği göremedik. Biz yola çıkarken Şanlıurfa Milletvekilimiz aynı zamanda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in inanılmaz desteğini gördük. Bunun yanında Tarım Reformu Genel Müdürümüz Uğur Büyükhatipoğlu’nun desteği var, SGK Başkanımız Selim Bağlı’nın bu kulübe açısı farklı yani salon sporlarına bakışı farklı. Ankara ayağında çok iyi ama maalesef Urfa ayağında herhangi bir katkı hem maddi hem de manevi olarak göremiyoruz.

 

Bayan takımınız da 1. Lig’de mücadele ediyor. Bu takımınızın hedefi ne olacak?

Dediğim gibi her iki takımımızın da hedefi öncelikle ligde kalıcı olmak. Urfa’ya yakışır maçlar oynamaktır. Onların da cumartesi günü 2. Maçları Ankara Numune takımıyla saat 13.00’te GAP Arena’da oynanacak. Maalasef ilk maçımızı Ankara’da iyi oynamamıza rağmen bir olumsuz yaşayarak salondan mağlup ayrıldık. İnşallah burada taraftarlarımızın desteğiyle galip ayrılırız.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142