Title of a News Article

Nabi Kırmızı, son noktayı koydu!

.

Nabi Kırmızı, son noktayı koydu!
banner206
 Şanlıurfaspor eski yöneticilerinden Nabi Kırmızı, son günlerde medyada gündem olan konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, tartışmalara son noktayı koydu.

Son günlerde Şanlıurfaspor gündem olmaya devam ediyor. Kulübün mevcut başkanı Emin Yetim yaptığı basın toplantısında Şanlıurfaspor eski icra kurulu ve 2. Başkanı Kemal Süt’ün kulübü icra verdiğini iddia etmişti. Bu açıklamanın ardından geniş katılımlı basın toplantısı düzenleyen Kemal Süt, gündeme damga vuracak açıklamalarda bulunmuştu. Süt, Mevcut yönetimin görevi bırakması ve koyduğu temlik miktarını hibe etmesi durumunda, yönetimin hibe ettiğinin iki katığını kulübün eski başkanlarından Fethi Şimşek’in alacaklarından hibe edeceğini (Kalan borcunun da yapılandırmak şartıyla) ayrıca eski yönetim kurulundaki arkadaşları ile birlikte tüm alacaklarını hibe edip kulüp başkanlığına aday olduğunu ifade etmişti.  Kemal Süt’ün bu açıklamalarının ardından mevcut yönetimden herhangi bir açıklama yapılmaması dikkatlerden kaçmadı. Özellikle sosyal medya üzerinden Fethi Şimşek’in böyle bir olaydan haberi olmadığı ve olayı öğrendiğinde ise böyle bir taahhütte bulunmadığı haberleri gündem olmuştu.

 

ŞİMŞEK, “ŞANLIURFASPOR İÇİN HER ZAMAN FEDAKÂRLIĞA HAZIRIM”

Şanlıurfaspor’un eski başkanlarından Fethi Şimşek, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar hiçbir kulüp başkanı bu kadar yüklü miktarda cebinden ödeme yapmamıştır. Ödeme yapanda ayrıldığı zaman mutlaka çek alanlar, temlik koyanlar yâda mahkeme kararı ile parasını geri almıştır. Ama ben başkanlığı bıraktığım dönemden bu yana Şanlıurfaspor’u sıkıntıya koyacak herhangi bir harekette bulunmadım. Benden sonra göreve gelen hiçbir yönetici bir gün olsun kapımı çalmadı yâda aramadı, bu alacağın ne olacak nasıl yapalım yâda biraz fedakârlık yap kalanını da şu şekilde ödeyelim diye. Ben Şanlıurfalıyım ve Şanlıurfaspor için her zaman fedakârlığa hazırım yeter ki birileri gelip, işte bu kadar fedakârlık yap kalanını da şu şekilde öderiz diye taahhütte bulunsun.  Bende o zaman üzerime düşen sorumluğu yerine getiririm bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kemal bey eski yönetimden arkadaşımızdır, verdiği sözü tutacağına olan inancımda tamdır. Ve onun verdiği söz üzerine bize düşen ne ise bizde üzerimize düşeni yaparız.”  Dedi.

 

KIRMIZI, “KONU GAYET NET NEDEN KİMSE ANLAMAK İSTEMİMİYOR?”

Şanlıurfaspor eski yöneticilerinden Nabi Kırmızı’da kamuoyunu günlerdir meşgul eden konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kırmızı yaptığı açıklamada, “Şanlıurfasporumuzun mevcut başkanı diyor ki Urfa’da bir babayiğit olsa bırakırdım. Zaten usulende bırakması iyi olur. Çünkü yasaklı bir başkanın her zaman sıkıntısını yaşar Şanlıurfa. Federasyona gitse Urfa’yı temsil edemeyecek, maça giremeyecek, soyunma odasına giremeyecek. Urfa’yı biraz düşünmesi lazım mevcut ekibin. Emin Yetim’in aldığı cezanın da altını çizmek istiyorum. Aldığı cezanın da ağır olduğunu düşünenlerdenim keşke o zaman arkadaşlarımız daha iyi savunabilse idi.  Ama sonuçta böyle bir ceza var. Bu şartlarda da işte ben bırakmak istiyorum kimse gelmiyor, dememesi lazımdı bana göre, işte tam burada da bir arkadaşımız çıktı dedi ki işte bırakırlarsa temlik koyduğu rakamı (temlik koyup koymadığını bilmiyorum) bağışlasın, bende Fethi bey ve arkadaşlarım adına iki misli bağışlayacağım. Bunu söylemek kadar doğal bir şey yok, bu bir taahhüttür aslında, bunu birinin ben bağışlıyorum yâda bağışlamıyorum demesine gerek yok.  Kemal bey yaptığı taahhüt yerine gelmezse bunu cebinden karşılamak zorunda kalır. Burada düşünülmesi gereken olay Kemal beyin verdiği taahhüttü yerine getirip getirmeme olayıdır. Diyelim ki Emin Bey 5 Milyon hibe etti, o zaman Kemal Beye de 10 milyon hibe etmek zorunluluğu doğar. Bende sonradan da olsa Fethi beyle konuştum. Siz Urfalılar Fethi Beyin kıymetini bilemediniz. Fethi bey fedakâr bir adamdır. Şanlıurfaspor için gerekeni mutlaka yapar. Birileri gelip işte belli bir miktarını hibe et geri kalanını da belli bir yapılandırma yaparsa Fethi Beyde buna hayır demez. Bu güne kadar kim 20-25 milyon bir kulübe harcar. Mesela şimdi 3-4 milyon para için tahta açılmayacak diyorlar. Eskiden de böyle idi, mesela tahta açılması gerekiyordu, cebinden koyuyordu, transfer için para gerekliydi cebinden koyuyordu, kredi için para lazım oluyordu cebinden koyuyordu. Bizden önceki yönetimden bazı arkadaşlar alacaklarını faizi ile birlikte tahsil ettiler bizden. Bu başkan tutup bunları gündeme getireceğine, bizden önceki yönetimin devre arası alacaklarını tahsil edip şampiyonluğumuzu engellediklerini neden konuşmuyor. Biz oraya iyi niyetle ve hizmet etmek amacıyla geldik ama umulmadık şeylerle karşılaştık. Ben olayın tümüne bakarım, ona buna sormaya lüzum yok, bir adam diyor ki, “mevcut başkan elini çekerse onun yerine talibim ve hibe edeceğini rakamın iki katını da hibe etmeye hazırım.” Bundan daha temiz ve hoş bir bilgi yok ki. Mevcut yönetimde gelse Fethi Bey onlara yok demez ki.  Kemal Bey bizim yönetimden arkadaşımız olduğu için onun adına söz verebilirim. Kemal bey sözünü tutar. Bizde onun verdiği söz üzerine üzerimize düşeni yaparız.” Dedi. (urfadamga)

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142