Title of a News Article

Ödül gecesi...

.

Ödül gecesi...
banner206

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, ASKF,TUFAD,Hakem ve Gözlemciler Derneği, Saha Komiserleri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Spor Gecesine tüm spor severler bir araya geldi.

 

Geceye Milletvekili Abdulkerim Gök, Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, Şanlıurfa Eski ValisiCelalettin Güvenç, İl Özel İdare Genel Sekreteri UğurBüyükhatipoğlu,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Askf Başkanı Bahattin CanbeyliHakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Niyazi İzgören,İHK Başkanı Halil Baylan, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Abdullah CanbeyliŞanlıurfaspor Yöneticisi HakanKeşküş, Spor İl Temsilcileri, Amatör Kulüp Yöneticileri, Sporcular, Sporcu Aileleri, Hakemler ve spor severlerin katılımıyla gerçekleşti.

 

Gecede açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, katılımlardan dolayı herkese teşekkür etti. Yıldız, son yıllarda Şanlıurfa’da spor adına çok büyük değişikliklerin olduğunu, çok büyük başarılara imza atıkları söyledi ve bu başarımıztabiî ki yatırımlarla, tesisleşmelerle oldu. 3 yıllık kısa süre içinde bu kadar yatırımı buraya almada büyük katkıları olan Sayın Bakanımız Faruk Çelik,Milletvekillerimize, Eski Valimiz Celalettin Güvenç’e ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’na çokteşekkür ediyorum. Dedi.

 

İl Müdürü Yıldız, son yıllarda Şanlıurfa’da spor adına gerçekleştirilen program, projeleri anlattı.

 

Kulüp ve Sporcu Sayısı Arttı

2011 de 77 spor kulübümüz var iken bu sayı 2013 89’açıkmıştır.Yine Şanlıurfa’da 2011 yılında lisanslı sporcu sayımız 9338 iken 2013 bu sayı 18.200 kişiye ulaştı. Yine 2011 yılında faal lisanslı sporcu sayımız 946 iken 2013 bu sayı 5.920 kişiye ulaştı. 2011 yılında yaz spor okulları sporcu sayımız 1639 iken 2013 bu sayı 4.480 kişiye ulaştı. Son iki yıllık veriler gözünün de bulundurulduğunda geçen yıllara göre sayılarda ciddi artış olmuştur.

 

İlimizde Yapılan ve Yapılacak Olan Tesisler

1.
Merkezde 5000 kişilik spor salonu hizmete açıldı
2.
Bozova, Halfeti, Hilvan, Suruç, Ceylanpınar, Harran ilçelerimize sentetik yüzeyli çim futbol saha yapıldı.
3.
Merkez Yenişehir ve Viranşehir İlçemize kiralama usulüyle gençlik merkezleri kazandırdık.
4.
Siverek Eyyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezi hizmete girdi.
5.
Gap Arena kopleksi içerisine portatif yüzme havuzu yapıldı. (İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldı)
6.
Gap Arena kopleksi içerisine ek soyunma odaları yapıldı. (İl Özel İdaresi tarafından yaptırıldı)

 

7.
Birecik Sentetik çim yüzeyli futbol saha yapılıyor

 

8.
Siverek Sentetik Çim Saha için ihaleye çıktık.

 

9.
Viranşehir ilçelerimize ikinci Sentetik çim yüzeyli futbol sahaları yapmak için çalışmalarımız devam ediyor.
10.
Viranşehir’de, Suruç’ta, Merkez Karaköprü’de ve İpek yolda Gençlik Merkezi yapımına devam ediliyor.
11.
Harran’a 250 kişilik spor salonu ihalesine çıktık.
12.
İl Özel İdaresi tarafından bütün ilçelerimize yüzme havuzu yapıldı. Ayrıca İl Merkezi Cumhuriyet Parkı içerisine, Yeniceye ve Gap vadisine de yüzme havuzu yapıldı.
13.
İl Özel İdaresi tarafından Güzelşehir bölgesinde spor salonu yapılan amatör kulüplerin ve okulların kullanımı için İl Müdürlüğümüze geçici tahsisi yapıldı.
14.
İl Özel İdaresince Gap vadisinde Türkiye’de çok az şehirde bulunan spor kompleksi  amatör ve profesyonel spor kulüplerine kazandırılmıştır. Ayrıca yine aynı yerde yapılan Sukay projesinin’desonlandırıldığında İl Müdürlüğümüze tahsisi yapılacağı öngörülüyor.  Dedi.

 

İl Müdürü Yıldız, bu yatırım ve programlı çalışmanın meyvelerini almaya başladık, son 2 ay içerisindeBasketbol, Karate, Judo,GüreşAtletizim, Judo, Voleybol, Wushu, Badminton da düzenlenen bir çok ulusal müsabakadan gençlerimiz madalyalarla döndüler.  Şanlıurfa’nın adını sporda bir adım daha öne taşıdıkları için gençlerimize ve antrenörlerine teşekkür ediyorum.Davetimize icabet eden tüm spor severlere aramızda olduklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Dedi.

Kürsüye çıkan Şanlıurfa Eski Valisi Celalettin Güvenç,Şanlıurfa’da 0- 34 yaş arası yaklaşık 1.081.000 nüfus bulunmakta. Bu nüfusun %72 genç nüfus oranıyla Türkiye’nin en genç nüfusu doğal olarak bu nüfusüzerinde sportif faaliyetlere, sosyal ve kültürel faaliyetlere destek vermek, bu faaliyetlerde bizzat bulunmak bizim gibi bürokratların tabii görevidir. Spor adına yaptığımız  atılımlar, tesisleşmeler gereklilikten dolayı yapılmıştır. Bu çalışmalardan dolayı başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, ASKF Başkanı Bahattin Canbeyli’ye çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız çalıştılar bizde gerekliliği yerinde bulup adımları attık. Buradaki başarı hepimizindir. Dedi.

Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Şanlıurfa’nın potansiyelinin çok büyük olduğu, yapılması gereken bunları fark edip programlar ve çalışmalar yapmak gerektiğini söyledi. Gök, bunların farkında olacak bu çalışmaları yapacak bürokratlara Şanlıurfa’nın ihtiyacı olduğunu dile getirerek, ben buradan bu kadar güzel çalışmalar yapan Eski Valimiz Celalettin Güvenç’e, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’a veASKF’e Başkanı Bahattin Canbeyli’ye çok teşekkür ediyorum ve tüm Şanlıurfalıların bu arkadaşlarımızasahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Dedi.

Spor gecesi protokol tarafından başarı gösteren kulüp yöneticilerine ve sporcularına plaketler ve madalyalar verilerek son buldu.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195