Title of a News Article

Öğrencilerden anlamlı maç

Öğrencilerden anlamlı maç
banner206

Şanlıurfa'da eğitim veren özel bir okulun öğrencileri, Engelliler Haftası'na dikkat etmek için, ampute futbol takımına karşı tek ayağını kaldırarak maç yaptı.

Merkez Karaköprü ilçesinde eğitim hayatına devam eden bir özel okul , TRT, NTV ve Beşiktaş Spor Kulübü ile iş birliği yaparak 'Engelli Empati Haftası' etkinliği düzenledi.

Özel okulun öğrencileri etkinlik kapsamında Eyyubiye Ampute Futbol Takımı ile bir maç düzenledi. Faruk Çelik Stadyumu'nda oynanan maçta öğrenciler sol ayağını kaldırarak mücadele etmeye çalıştı.

Öğrencilerin tek ayakla tamamlandığı ve oldukça keyifli geçen maç 2-2 berabere sonuçlandı.

Bu anlamlı maçı izleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim, maçtan oldukça etkilendiğini ve duygulandığını söyledi.

Öğrencilerin engelliler ile empati yapması konusunda oldukça önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Sabri Yetim, söz konusu okul yönetimine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin de engelli vatandaşları hayatın her anlamında düşündüğünü anlatan Yetim, şunları söyledi .

"Büyükşehir Belediyesi olarak toplu taşımada engelli vatandaşlar düşünülerek engelli vatandaşların rahat bir ulaşım sağlaması için yeni otobüsler aldık. Engelli vatandaşlara vereceğimiz en büyük hediye bir tebessüm, bir selam ve bir kucaklama olduğunu düşünüyorum."

Öte yandan bir hafta sürecek olan etkinlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1. Ligde namaglup olarak mücadele eden Engelli Basketbol Takımı'da öğrencilerle bir basketbol maçı yapacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195