Title of a News Article

Osman Özköylü istifa etti

.

Osman Özköylü istifa etti
banner206

 PTT 1. Lig’de dün Kayseri Erciyesspor’a 2-1 yenilen Adana Demirspor’da Teknik Direktör Osman Özköylü istifa etti. Urfaspor’un eski teknik direktörlerinden Özköylü, bazı oyuncuların kendisini büyük hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, “İnşallah herkes kendi adına bir sorumluluk alır, günaha biraz ortak olur. O zaman ben vicdanen biraz daha rahatlarım” dedi.

Aytaç Durak Tesisleri’nde yönetim kurulu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, Özköylü’nün sabah saatlerinde istifa kararını kendilerine ilettiklerini belirterek, “Söylemekte zorlanıyorum, Osman Özköylü bize bu işin böyle devam etmeyeceğini, takımımızın önünü açmak için ayrılmak söyledi. Biz de yönetim kurulu ile değerlendirdik. Teknik direktörümüzle bugün itibariyle yollarımızı ayırıyoruz. Bazı şeylerin iyi gitmediğini görüyoruz. Yeni Malatyaspor maçından sonra böyle bir maçın yenilgisinin mazeret yok. Bizler de dahil kimse bunun altına sığınmasın. Kabul edilecek bir durum değil” diye konuştu.

 

“ISRARCI OLMANIN BİR ANLAMI YOK”

Bu durumun her kulübün başına gelebileceğini kaydeden Sözlü, “Geçen hafta yukarıdaydık bizden iyisi yoktu, Kayseri Erciyesspor’a yenildik bizden kötüsü yok. Bunları yaşayacağız. Bugüne kadar hocamızın arkasında hep dik durdum. Ama bazı şeyler iyi gitmiyor. Israrcı olmanın da bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Ben Osman hocama bugüne kadar verdiği destek ve hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni teknik direktör konusuna da değinen Sedat Sözlü, “Teknik direktör konusunda yönetim ile oturup konuşacağız. Bize yeni isimler teklif edilecektir, aklımızda olanlarda vardır. Şuanda ne yapacağımıza karar vermedik. Bakacağız belki yardımcı antrenörlerle önümüzdeki iki maçı çıkarabiliriz. Belki de yeni hocamızı getirebiliriz” diye konuştu.

Sözlü, transfer çalışmaları ile ilgili ise, “Mendy zaten takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Onu açıklamak zorunda kaldık. Onun dışında bir transfer açıklamamız olmadı. İlgilendiğimiz oyuncular var ama netleşen bir şey yok. Devre arasına kadar bekleyeceğiz” dedi.

 

“MAALESEF Kİ BU OYUNCULARI İSTEYEN, ALAN BENİM”

Başkan Sedat Sözlü’nün ardından gazeteciler ile bir araya gelen Osman Özköylü ise yaptığı açıklamada, “Büyük umutlarla gelmiş olduğumuz Adana Demirspor teknik direktörlüğünden bugün itibariyle ayrılmak istediğimi yönetime ilettim. Onlar da kabul ettiler. Zaten bu geldiğimiz noktada olması gereken buydu. Son dönemde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sağ olsun gerek başkanımız, gerek yönetim kurulumuz hep arkamızda oldu. Ama özellikle dünkü Kayseri Erciyesspor karşısında yaşanan utanç verici mağlubiyetten sonra artık burada ne benim ne de bu şehre mağlubiyeti yaşatan hiçbir kimsenin kalmaya hakkının olmadığını düşünüyorum. Gerçekten benim hayatımda yaşadığım en utanç verici maçlardan bir tanesiydi. Takımın başındaki teknik direktör olarak sorumlu benim. Ama bazen istediğiniz şeyleri yapmak sizin elinizde olmuyor. Bu takımı toplayan benim. Maalesef ki bu oyuncuları buraya isteyen alan, onlardan bu umudu bekleyen benim. Maalesef beklediğimiz olmadı. Oyunculardan istediğimiz geri dönüşü alamadık” şeklinde konuştu.

 

“ONLARDA O YÜREK YOKTU”

Kayseri Erciyesspor yenilgisinde takımın yüreğiyle oynamadığının kaydeden Özköylü, “Ben isterdim ki en azından bir takım maç kaybederken yüreği ile kaybetsin. Hepsi büyük hayal kırıklığı oldu benim için. İlk defa bunu yaşıyorum. En baştan beri söylüyorum. Bu kadronun kalitesi benim belki de çalıştığım en iyi takımdı. Ama demek ki kaliteyle olmuyor, yürekle oluyor bu işler. Onlarda o yürek yoktu. O yüreği ortaya koyamadılar. Yine de hepsinden Allah razı olsun” dedi.

 

"ALDIĞINIZ PARANIN HESABINI SAHADA VERECEKSİNİZ"

Özköylü, “İnşallah herkes kendi adına bir sorumluluk alır, günaha biraz ortak olur. O zaman ben vicdanen biraz daha rahatlarım" diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Belki benim gitmem çok bir şeyi değiştirmeyecek. Çünkü burada değişmesi gereken çok şey var. Bunu yönetim de biliyor. Onlar da gerekli kararları alacaktır. Bundan sonraki süreçte mutlaka hamleler yapılacaktır. Biz iyi futbolcuyuz diyorsanız, biz kaliteliyiz diyorsanız, biz Süper Lig’de geldik bu kadar parayı istiyoruz deyip masaya otururken para konusunda mücadeleyi yapıyorsanız, o aldığınız paranın hesabını vereceksiniz sahada. Vermek zorundasınız. Ama onlar maalesef bunu yapamadılar. Yapmak istediler belki yapamadılar. Ama ben herkesi Allah’la baş başa bırakıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195