Title of a News Article

Özköylü'ye "dön" çağrısı

.

Özköylü'ye "dön" çağrısı
banner206

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirsporlu futbolcular, Kayseri Erciyesspor yenilgisinin ardından istifa eden Teknik Direktör Osman Özköylü’nün geri dönmesi için çağrıda bulunarak, vicdan azabı çektiklerini ve takımdaki en günahsız kişinin Özköylü olduğunu ifade etti.

Kayseri Erciyesspor’a 2-1 yenilen Adana Demirspor’un Teknik Direktörü Osman Özköylü, “İnşallah herkes kendi adına bir sorumluluk alır, günaha biraz ortak olur. O zaman ben vicdanen biraz daha rahatlarım” ifadelerini kullanarak istifa ettiğini açıklamıştı. Daha sonra Adana Demirsporlu taraftarlar sosyal medyada çeşitli kampanyalar düzenleyerek, Özköylü’nün takıma dönmesini istedi.

 

ÇALIK: “21 YIL DAHA BU HASRET DEVAM EDER”

Adana Demirspor’un futbolcuları da bugün tesislerinde düzenledikleri basın toplantısıyla Özköylü’ye takıma dönmesi için çağrıda bulundu. Kaptan Burak Çalık, geçirdikleri zor süreçte tek sorumlunun Osman Özköylü olmadığını ve kendisinin belki de takımdaki en günahsız kişi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“Yaklaşık 5.5 aydır hocamız ve ekibiyle ciddi bir uyum içerisinde çalışma süreci geçirdik. Bu sürecin de getirisi olarak futbolcu arkadaşlar olarak takımımızın başında tekrar hocamızı görmek istiyoruz. Çünkü vicdani rahatsızlık var herkeste. Çünkü burada en az günahlı insan ayrıldı aramızdan. Hocamızla bizim aramızda bağlar kopsaydı burada herkes bu görüşü savunmazdı. Bizim hocamızla bir gönül bağı var, o bağı kimse koparamaz. Burada bir başarı olacaksa, bu Osman Özköylü’nün olacak. İstikrar olacaksa en çok ihtiyaç duyulan buysa bu camia 21 yıldır bir hasret içerisinde. Futbolda bazı şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer bunlar olmazsa bu takımdan 29 futbolcu gider 29 futbolcu tekrar gelir ama 21 yıl daha bu hasret devam eder. Er ya da geç başarı gelecek, gelecekse de Osman Özköylü ile gelecek.”

 

OZAN: “OSMAN HOCA DÖNERSE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”

Futbolculardan Ozan Tahtaişleyen ise Osman Özköylü’nün takıma dönmesinin sahaya iyi bir şekilde yansıyacağını söyledi. Sezon başından bu yana takımın üzerinde büyük bir baskı olduğunu kaydeden Tahtaiişleyen, “Bu baskı futbolculara çoğu zaman olumlu yönde etkiliyor ama olumsuz giden durumlarda genç arkadaşlarımız mutlaka taraftardan etkilenebiliyor. Bazen bu baskıyı omuzlarımızda hissediyoruz. Bugüne kadar taraftarımız hep bizim arkamızda oldu. Saha sonuçları biraz kötü gittiği dönemlerde olumsuz olarak hissettik ama bu her zaman olacak diye bir şey yok. Arzu ettiğimiz şey gerçekleşirse burada 21 yıldır olmayan şeyi değiştirebilirsek, istikrarı sağlayabilirsek, Osman Hoca geri dönerse bu takımda çok şey değişecek. Ligin bitimine 2 hafta var ve 2 hafta sonunda Osman Hoca bu takımdaki 20 kişiden belki 10 kişiyi istemeyecek. Biz bunu kabul ederek geldik zaten buraya. Çıkar, menfaat asla söz konusu değil. Biz tamamen bu olaydan vicdanen rahatsız olduğumuz için ve tek suçlunun Osman Özköylü’nün olmadığını düşündüğümüzü herkesin bilmesini istediğimiz için bu konuşmayı yapıyoruz" diye konuştu.

 

SOLAKEL: “İSTİKRARI YAKALAYAMADIK, ÇÖZÜM ARIYORUZ”

Defans oyuncusu Ahmet Burak Solakel de bugüne kadar takımda istikrarı yakalayamadıklarının farkında olduklarını ve buna çözüm aradıklarına vurgu yaptı. Solakel, şunları dile getirdi:

“Hocanın bu şekilde ayrıldığında çözüleceğine hiç inanmıyorum. Daha önce futbol hayatımda yaşadım. Hocanın ayrılıp da bu takım üstüne koyacak falan. Bu takım o takım değil. Biz bu süreç içerisinde onu çözeceğiz. Bu çözüme ulaşırken ben olmam, başka bir arkadaşımız olmaz, başka bir takımdan başka bir arkadaş olur. Bu camiada görev değişikliği olabilir ama biz bu çözümü bulacağız bir şekilde ve bu başarıya ulaşacağız. Zaten sorunu bulmuş olsak kesinlikle bütün maçları kazanmış olurduk. İstikrarı konuşmamızın sebebi de bu. İstikrar olmazsa bu çözümü yaşayamayız. Tam bulduk derken en başa dönersiniz ve tekrar yeniliyorum dersiniz, 21 yıldır olduğu gibi. Eğer bu şehir biraz sabırlı olursa, inanıyorum ki bu camia çok daha iyi yerlerde olacak ve çok daha iyi seviyelerde daha iyi koşullarda bu kulüp standartların üzerinde bir şekilde yaşantısını devam ettirecek. Ama bunun için istikrar gerekli.”

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195