Title of a News Article

Passolig ayaklanması

 Passolig ayaklanması
banner206

Kulüpler Birliği toplantısına Aziz Yıldırım için yapılan kınama damgasını vurdu ama perde arkasında çok daha kritik konuların konuşulduğu öğrenildi. TFF Başkanı Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ ve kulüp temsilcileri bu sabah Spor Bakanı, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek, “Böyle giderse Passolig hepimizi bitirecek, gereğini yapalım” diyecek.

Kulüpler Birliği dün İstanbul’da çok kritik bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Gençlerbirliği maçında hakem soyunma odasına giren Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için yapılan kınama gündem oldu ama perde arkasında çok daha kritik konuların görüşüldüğü öğrenildi. Birlik Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Hakem hataları ve ebilet-Passolig aksaklıkları üzerinde durduk. Kulüpler bize beklentilerini anlattı, 17 kulübün de burada olması anlamlıydı” diyerek gündemi özetledi, konunun detaylarına ise FANATİK ulaştı.

 

‘Farklı tutum güven sarsıyor’

Buna göre kulüpler, dünkü toplantıda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve MHK Başkanı Zekeriya Alp’in de olmasını istedi. Demirören’e bizzat Passolig sorunları aktarılacak, Alp’e de hakem şikayetleri dile getirilecekti. Öyle de oldu. Kulüpler Alp’e, “Hakemlerin bir standardı yok. Aynı pozisyonlara farklı kararlar güven sarsıyor” mesajını iletti. Asıl gündem ise Passolig’di. Kulüp temsilcileri, “Statların hali ortada. Her geçen gün kötüye gidiyoruz. Ya sorunlar çözülsün ya da iptal edelim” diyerek 4 şikayet başlığı belirledi.

 

1- Turnike yetersizliği

Kulüpler, statlar tam kapasiteye ulaşmamasına rağmen turnike yetersizliğinden şikayetçi. İlerleyen süreçte ilginin artması halinde bunun en büyük sorun olacağı görüşü hakim. Daha önce bu anlamda yapılan başvurulara firmadan olumlu yanıt gelmediği kaydedildi.

 

2- Kart çıkarma zorunluluğu

Kulüpler, temelde e-bilet olayına değil taraftarın kart çıkarma zorunluluğu olan bir uygulamaya karşı olduğunu belirtti. Bu zorunluluğa yeni bir formül ve kart devir işlemlerine de kolaylık istenecek.

 

3- Teknik aksaklıklar

Passolig kartı olan, giriş SMS’i alanların ya da son gün maça gelecek olanların yaşadığı gişe önü sorunları anlatıldı. Yaşanan teknik sorunlar için altyapı eksikliğine vurgu yapıldı.

 

4- Yetkili sayısı azlığı

Statlarda taraftarın en büyük şikayetlerinden birinin Passolig yetkilisi azlığı ile alakalı olduğu bildirildi. Yöneticiler ve güvenliklerin direkt taraftar şikayetleriyle burun buruna kaldığı, firmanın yetersiz kaldığı kaydedildi.

 

EN KRİTİK GÖRÜŞME

Federasyon Başkanı Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ve bazı kulüp temsilcileri bugün soluğu Ankara’da alacak. Önce saat 10.00’da Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın kapısını çalacak. Ardından heyetin yeni adresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Son dakikada program değişikliği olmazsa Erdoğan’a sıkıntılar aktarılacak, “Çözemezsek iş çok kötüye gidiyor” ifadesi kullanılacak. Programda bir değişiklik olursa önümüzdeki hafta başı aynı heyet tekrar Erdoğan’ın kapısını çalacak.

 

‘BURASI DAĞBAŞI DEĞİL’

Kulüpler Birliği ve Federasyon, Gençlerbirliği maçında hakem odasına inen Aziz Yıldırım için, 17 kulüp imzalı bir kınama yayınladı. TFF Başkanı Demirören de, “Burası Türkiye, dağbaşı değil. Türk Bayrağı’nın, TFF’nin olduğu yerde kimse soyunma odası basamaz” çıkışını yaptı. (FANATİK)

 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195