Title of a News Article

PTT 1. Ligde iki takıma şok haber

.

PTT 1. Ligde iki takıma şok haber
banner206
 FIFA, Samsunspor ve Elazığspor'a iki dönem transfer yasağı geldi.

Samsunspor Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş, "Nijeryalı eski futbolcumuz Umar Aminu’nun şikayeti sonrası FIFA tarafından verilen iki dönem transfer yasağı nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Bu kadar büyük ceza olamaz. Başkanımız Erkut Tutu ve yönetimimiz sorunu çözmek için yoğun çaba harcıyor. Gerekli evrakla CAS'a başvurduk" dedi.

Maddi sıkıntıların devam ettiği PTT 1. Lig takımlarından Samsunspor, şimdi de Nijeryalı Umar Aminu’nun şikayeti sonrası Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) tarafından verilen iki dönem transfer yasağı nedeniyle zor günler yaşıyor. Aminu Umar'ın alacaklarının ödenmediği yönünde FIFA’ya başvurusu nedeniyle Samsunspor'a iki dönem transfer yasağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsunspor'un Futbol Şubesi Sorumlusu Metin Ateş, "Umar Aminu’nun şikayeti sonrası FIFA tarafından verilen iki dönem transfer yasağı nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Bu kadar büyük bir ceza olamaz. Başkanımız Erkut Tutu ve yönetimimiz sorununu çözmek için yoğun çaba harcıyor. Önümüzdeki 10 gün içerisinde bu sorunu aşacağımıza inanıyorum. Biz Umar'ın alacaklarının ödendiği evraklarımızı temin ederek CAS'a başvurduk. Allah yardımcımız olsun" dedi.

BİR CEZA DA ELAZIĞSPOR'A!

PTT 1'inci Lig lideri Elazığspor'un eski futbolcusu Pape Habib Sow'un şikayetini değerlendiren FIFA, bordo mavili kulübe 2 dönem yerli ve yabancı futbolcu transfer yasağı verdi.

Ligde lider olmasına rağmen ekonomik sıkıntılar yaşayan Vartaş Elazığspor’un Senegalli eski futbolcusu Pape Habib Sow ile kulüp arasında yaşanan ve FIFA'ya taşınan itilaf konusu karara bağlandı. Vartaş Elazığspor Kulübü'nün Senegalli futbolcu Pape Habib Sow’a sorumluluklarını yerine getiremediği ve FIFA Disiplin Kurulu tarafından belirlenen süre içinde alacaklarının ödenmemesinden dolayı Vartaş Elazığspor Kulübü'ne, arka arkaya iki dönem ulusal ve uluslararası her hangi yeni bir oyuncu için transfer yasağı cezası verildi.

FIFA uyuşmazlık çözüm kurulu, Pape Habib Sow’u kısmen haklı bularak, cezaya rağmen Vartaş Elazığspor Kulübü'ne mevcut alacağın ödenmesi için bir ay süre verdi. Bu durumda Vartaş Elazığspor Kulübü 2016 Ocak ve 2016 Temmuz dönemi transfer ayında FIFA'nın yasağından dolayı transfer yapamayacak.

Transfer yasağı ile sarsılan Vartaş Elazığspor’un bu süre içinde Pape Habib Sow ve FIFA ile olan uyuşmazlığını gideremediği takdirde FIFA tarafından farklı yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği öğrenildi. Ödeme yapılmaması veya borcun yapılandırmaya gidilmemesi durumunda ise ilerleyen zaman içinde Vartaş Elazığspor Kulübü'ne puan silme cezasının da gelebileceği belirtiliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 20:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195