Title of a News Article

Şimşek, hedefini Urfastar'a açıkladı

HABER : UGUR BUDAK
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, Urfastar ile yaptığı özel röportajında önemli konulara değindi.

PTT 1.ligde 3. yılını geride bırakan kentin tek takımı olan Şanlıurfaspor’un, kazanılan tecrübe ile yeni sezon öncesi yenilenen teknik heyet ve kadro ile adım adım Süper Lig yolundaki çabaları bu yıl meyve vereceğe benziyor. Kulüp Başkanı Şimşek, yönetim olarak önemli bir deneyim elde ettiklerini belirterek, yeni sezonda Süper Lig hasretini sona erdireceklerini mesajını verdi.

Geçtiğimiz sezon inişli çıkışlı bir sezon geçiren Şanlıurfaspor, bu yıl yenilenen kadroyla lige iddialı hazırlanıyor. 2014-2015 yılı sezonu öncesi yapılan transferler ve en son İstanbul Başakspor’u Süper Lig’e çıkartarak kariyerine bir yeni şampiyonluk daha katan Teknik Direktör Cihat Arslan’ı ve güçlü isimleri Şanlıurfaspor’a kazandırarak önemli bir adım atan Fethi Şimşek başkanlığındaki Urfaspor Yönetimi, bu yıl gözünü Süper Lig’e kestirmiş durumda.

 

Şimşek; “Deneyim elde ettik”

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek ile yaptığımız özel röportajda, önemli konulara açıklık getirildi. Yönetim olarak süreç içerisinde önemli bir deneyim elde ettiklerini vurgulayan Şimşek, “Bu işin olur olmaz kısımlarını algıladık. Zaman zaman hatalar oldu, zaman zaman çok iyi çabalar gösterdik ama bu sezona gerçekten hatasız bir şekilde başlıyoruz. Sezona büyük transferlerle giriyoruz, transfer dönemi tamamlanmadı ama biz yüzde doksanını tamamlamış vaziyetteyiz” dedi.

 

 “Güzel sonuçlar bekliyoruz”

Şimşek, Urfaspor’un gerçekten çok iyi bir itibarının bulunduğunu vurgulayarak, “Herkes Urfaspor’da görev almak için, Urfaspor’da forma giymek için çaba gösteriyor. İnsanlar Urfaspor’u bir süper lig takımı ile eşit değerlendiriyorlar. Bazen Şanlıurfaspor’u Süper Lig takımlarından tercih eden futbolcularda var. Bu bizim için önemli bir gelişme, umarım bu yıl seyircilerimize taraftarımıza iyi bir sezon yaşatırız. Bu yıl iyi bir sezonu yaşatmamızla beraber Süper Lig’le taçlandırırsak çok daha muhteşem olur. Umarım dualarda eksik olmaz, biz fiili duaları tam yaptık, o anlamda elimizden gelen her şeyi dört dörtlük yerine getirdik. Umarım her hangi bir sorun yaşamayız. Çok temkinli, çok doğru, çok dengeli, gerek savunma hattında gerek orta sahada gerekse ofansif alanda dengeli bir oyuncu dağılımıyla sezona başlayacağız. Allah hayırlı uğurlu etsin, güzel sonuçlar bekliyoruz inşallah” diye ifade etti.

 

“Hocamız ligin en iyi hocası”

Röportajında Teknik Direktörleri Cihat Arslan’a da övgüler yağdıran Bakan Şimşek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Süper lig başarısı göstermiş bir hocamız, şampiyonluk yaşamız bir hocamız, kendine güven duygusu olan Urfaspor’u benimseyen, yönetimi benimseyen ve tabi kadro kuruluşunda da hocamız ile koordinasyon içerisinde bağlantılı bir şekilde kaldık.

 

“Taraftar her şeydir”

Taraftarlar için özellikle söylüyorum, tüm bu işlemler taraftar için yapılıyor. Yani futbolun bütün güzellikleri aslında seyirci içindir, başka bir amacı var, hayır yok. Tüm amaç, seyirciye bir oyun zevki yaşatmak, taraftara oyun zevki yaşatmak ve onların mutluluğunu sağlamak. Seyircisiz bir oyunun hiçbir anlamı kalmaz. Urfa’nın en güçlü ve en kırılgan yönü taraftar yönüdür. Hem en güçlü hem de en kırılgan yönümüzdür. En güçlü yönümüzdür neden, 15 milyonluk bir Güneydoğu’nun gönlünde Şanlıurfaspor olarak yer alıyoruz. Herkesin gönlünde taht kurmuş bir takımız, herkes bizim taraftarımız saha sonuçlarında desteklendiği zaman 30-40 bin seyirciye ulaşan ki bizim ligde olmayacak bir seyirci potansiyelidir. O anlamda çok büyük avantajlarımız var. kırılgan yönümüz ise şu; çok duygusalız kötü saha sonuçları ve çok fazla demoralize oluyoruz, bunu yapmamak lazım, sonuna kadar takımı desteklemek lazım. Zaten taraftarın görevi, takım düştüğü anda, takımın performansını motivasyonunu kaybettiği anda ona motivasyon vermektir. Takımın demoralize olmasını, takımın oyundan düşmesini engellemektir. Görevimizi yapmayı yavaş yavaş öğreneceğiz.

Geçen sezonun son maçlarında bunu yakaladık. Hüseyin Dağ hocamızla birlikte taraftar gerçekten takıma sahip çıktı ve biz başarılı sonuçlar elde ettik. Kendi sahamızda maçlar almaya başladık. Aslında iddialı bir takım daha doğrusu hedefi olan bir takımın sahasında maç kaybetmemesi gerekiyor. Sahasındaki maçlar banko alınması gerekiyor. Buda taraftar desteğiyle olur.” 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195