Title of a News Article

Suruçlu gençler süper lige yükseldi

Suruçlu gençler süper lige yükseldi
banner206

Suruç Kaymakamlığı, Suruç Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Müdürlüğünün destekleriyle kurulduğu 2015 yılından bu yana başarısına başarı ekleyen Suruç Hokey Takımı, süper lige yükselme başarısını Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile paylaştı.

Suruç Kaymakamı Kenan Aktaş öncülüğünde Suruç Hokey Takımı sporcuları ve teknik heyeti, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek şampiyonluk kupalarını Vali Abdullah Erin’e takdim ettiler.

Suruçlu genç sporcuları Valilik Şeref Salonunda kabul eden Vali Erin, gençlerin mutluluğunu paylaşarak başarılarının devamını diledi. Süper ligde mücadele etmeye başlayacak olan takıma kaymakamlık ve valilik olarak her türlü desteği vereceklerini ifade eden Vali Erin, yerel desteklerin yeterli olmadığı anda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da destek olacağına inandığını söyledi.

Genç sporcularla sohbet ederek başarı hikâyelerini dinleyen Vali Erin, Suruçlu gençlerin başarılarıyla gündeme gelmesinin büyük bir mutluluk vesilesi olduğunu söyleyerek, Bozovalı gençlerin kano şampiyonasında elde ettiği başarılara da dikkat çekti.

Gençlerin yetenek ve ilgi alanlarına uygun şekilde desteklendiği takdirde, dünya çapında ses getiren başarılara imza atacaklarına inandıklarını ve bunun en iyi örneğini Suruçlu gençlerin ortaya koyduğunu kaydeden Vali Erin, genç sporcuları tebrik etti.

Vali Erin’e takım forması hediye eden sporcular da destek ve katkılarından dolayı Vali Abdullah Erin’e teşekkür ederek, şampiyonluk kupalarını takdim ettiler. Hedeflerinin Türkiye şampiyonluğunun ardından Avrupa şampiyonluğu olduğunu dile getiren genç sporcular, bu gururu Suruç’a ve Şanlıurfa’ya yaşatmaktan büyük onur duyduklarını söylediler.

Suruç Hokey Takımı, Suruç Kaymakamlığı, Suruç Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla 2015 yılında okul takımı olarak kurulan Suruç Hokey Takımı, üst üste elde ettiği şampiyonlukların ardından 2020 yılı Büyükler 1. ligi şampiyonu olarak süper lige yükseldi.

Kurulduğu 2015 yılından itibaren 2019 yılına kadar açık alan hokey yıldız erkekler bölge şampiyonu olan takım, 2019 yılında Türkiye finalleri üçüncülüğü, U16 erkekler salon Türkiye şampiyonluğu, U16 5S açık alan 1. lig şampiyonluğu, büyükler 2. lig Play off şampiyonluğu elde ederek Suruç’un ilk kez 1. lig seviyesinde müsabakalara katılma başarısı gösterdi.

2019 yılı U16 Türkiye şampiyonu olarak iki kez üst üste şampiyon olan ilk ve tek takım olan Suruç Hokey Takımı, 2020 yılı büyükler 1. lig şampiyonu olarak süper lige yükselme başarısı gösterdi.

Suruç Hokey Takımı, hem Suruç’ta hem de il genelinde süper lige çıkan ilk ve tek takım oldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2021, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142