Title of a News Article

Tekvando Şampiyonaları Yarın Samsun’da Başlıyor

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen, Türkiye Tekvando Federasyonu’nun organize ettiği “Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası” ve “6. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası” yarın başlıyor.Şampiyonalar öncesi Anemon Otel’de...

Tekvando Şampiyonaları Yarın Samsun’da Başlıyor
banner206
Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen, Türkiye Tekvando Federasyonu’nun organize ettiği “Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası” ve “6. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası” yarın başlıyor.
Şampiyonalar öncesi Anemon Otel’de basın toplantısı düzenleyen Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Dünya Tekvando Federasyonu’nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan 2. seri Grand Prix Şampiyonası ile 6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası’nın 17-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Samsun’da yapılacağını söyledi.
17 Eylül’de başlayacak olan 6. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası’na 36 ülkeden 125 sporcu ve 103 idareci katılacağını belirten Doç. Dr. Metin Şahin, “Ülkemiz bu şampiyonada 21 sporcu ile temsil edilecektir. 2016 Rio Olimpiyatları’na puan verecek ve büyük önem taşıyan 2. Seri Grand Prix Şampiyonası’na da 50 ülkeden 230 sporcu ile 207 idareci antrenör katılacaktır. Ülkemiz de bu şampiyonada 10 sporcu ile temsil edilecektir. 2. Seri Grand Prix Şampiyonası’na dünya sıralamasında sıkletlerinde ilk 31 içerisinde yer alacak sporcular katılacak olup, bu sporcular içerisinde daha önce 9 olimpiyat şampiyonu, 30 dünya şampiyonu ve 200’ün üzerinde kıta şampiyonları katılacaktır. Bu da 2. Seri Grand Prix Şampiyonası’nın bir olimpiyat şampiyonası kalitesinde olacağını göstermektedir. Para Tekvando 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda olimpik spor olarak kabul edildi. Onun için bu şampiyonanın 2020 Tokyo Olimpiyatları’na giden yolda çok önem arz etmektedir. İnşallah Para Tekvando’da hem Avrupa’da hem de dünyada başarılı sonuçlar alırız. Gelecek yıllarda da bu başarıları devam ettirip 2020 olimpiyatlarında para tekvandocularımızdan da büyük başarılar bekliyoruz” dedi.
"DEVAMINI SAĞLAYACAĞIZ"
Samsun’da yarın başlayacak olan Grand Prix müsabakalarının ana amacının sporcuların olimpiyatlar için puan toplaması olduğunu ifade eden Şahin, “Olimpiyatlara katılabilmek için mücadele edecekler. Biz de bu mücadelenin içerisinde olacağız. İnşallah sporcularımız burada iyi neticeler alıp, olimpiyata gitme yolunda önemli bir yol kat edecekler. Bunun için hazırlıklarımızı aylardır sürdürüyoruz. Bundan önceki yapılan organizasyonlarda güzel sonuçlar aldılar. Özellikle son yapılan Dünya Şampiyonası’nda 2 altın ve 2 bronz ile takım halinde sporcularımız ilk 3’ü paylaştılar. Olimpiyat öncesi yapılan dünya şampiyonasında alınan başarı Türkiye’nin 2016 Olimpiyatlarındaki gelecek başarısı noktasında bizim için bir gösterge oldu. Devamını sağlayacağız” diye konuştu.
ÖZYURT: "GÜZEL BİR TURNUVA OLACAK"
Dünyanın en büyük organizasyonlardan bir tanesini gerçekleştireceklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, “Biz 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatları’nı Samsun’da gerçekleştirecek olarak bu tür büyük organizasyonların ilimizde gerçekleşmesine vesile olan tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemizin tekvandodaki başarısı birçok branşın üstünde duruyor. Tekvando disiplinli bir spor, bu disiplini sağlayan başta federasyon başkanı ve ekibi Türkiye’ye başta olimpiyatlar olmak üzere dünya ve Avrupa şampiyonluklarında da büyük başarılar getirmiştir. Bu tür spor organizasyonlarının bir disiplin içerisinde başarıya ulaşmasını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Güzel bir turnuva olacak. Seyir açısından kalitesi yüksek müsabakalar olacak” açıklamasında bulundu.
Toplantıya ayrıca Tekvando Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatör Ramazan Erçin, Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Temsilcisi İbrahim Uzun ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Süleyman Demirtaş katıldı.
17-20 Eylül 2015 tarihleri arasında Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılacak olan Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası ve 6. Para-Tekvando Dünya Şampiyonası’nın ilk maçları yarın sabah 09.00’da başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195