Title of a News Article

TFF Başkanı Demirören’den açıklama geldi

 TFF Başkanı Demirören’den açıklama geldi
banner206

Süper Lig ve PTT 1. Lig’de hayata geçirilen E-Bilet uygulamasından dolayı Şanlıurfaspor-Adanaspor maçında tribünler boş kalmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, E-Bilet ile ilgili açıklamada bulundu.

Demirören, TFF’nin resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu olarak bundan 3 yıl önce, 14 Nisan 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşan 6222 sayılı Kanun'un zorunlu kıldığı E-Bilet sisteminin bu haftadan itibaren Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de hayata geçirilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bu vesileyle kıymetli kamuoyuna bu yasanın geçmişini ve bugüne gelirken yaşanan süreci hatırlatmak isterim.

Bildiğiniz üzere 14 Nisan 2011 tarihinde Kanun'un yasalaşmasının ardından, Kulüpler Birliği Başkanlığım sırasında, o dönem görevde bulunan Federasyon yöneticilerimizle de görüşerek 1 yıl uygulama süresi olan Kanun için 2 yıl erteleme talep edilmiş ve TFF Başkanlığım sırasında TBMM bu ertelemeye ilişkin yasal düzenlemeyi gerçekleştirmiştir.”

Federasyon Başkanı olduğu Şubat 2012'den itibaren Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıyla bu projenin hakkıyla hayata geçirilmesi için yoğun bir mesai harcadıklarını dile getiren Demirören, “E-Bilet ile ilgili iki büyük ihaleye çıkıldı. Bu ihalelerde 104 tura varan teklif süreçleri yürütüldü. Türkiye'nin önde gelen tüm finans kurumlarıyla görüştük. Elimizde bu projenin yeteri karlılıkta görülmediği için ihaleye girilmeyeceği belirtilen mektuplar var. Tüm ihale süreçleri TFF.org üzerinden kamuoyuyla paylaşılmıştır. Sonuçları da sitemizden duyurulmuştur” dedi.

Demirören, kulüplerle 10 ay öncesinden başlayarak bilgilendirme toplantıları yaptıklarını vurgulayarak, “Bu süreçte onlara her türlü avantajın sağlanabilmesi için uzun süren görüşmeler yürütüldü ve ortaya çıkan tablo kendileriyle paylaşıldı. Kulüplerimizin %95'i bu sisteme entegre olmaya onay verdi ve kalan iki kulübümüzle görüşmelerimiz olumlu bir şekilde devam ediyor.Sisteme entegre olmak bir Türkiye Cumhuriyeti devleti kanununa riayet etmenin ötesinde tüm sporseverler olarak yıllardır özlemini duyduğumuz şiddetten ve küfürden uzak, sadece futbol heyecanıyla dolu maç seyretme keyfini yaşamanın temel koşulu olmuştur. Gerçek futbolsever vatandaşlarımızın bu duygu ve düşüncelerle bir an önce PassoLig kayıtlarını tamamlayıp başka ülkelerde görüp imrenerek izlediğimiz maç atmosferini gerçekleştireceklerine inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Bu arada Şanlıurfaspor-Adanaspor maçında da uygulanan E-Bilet nedeniyle tribünlerin büyük bölümünün boş kaldığı görüldü. Bu maçın yanı sıra diğer karşılaşmalarda da E-Bilet uygulamasından dolayı tribünlerin boş kaldığı öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195