Title of a News Article

UEFA'dan iki Türk takımına ceza

 UEFA'dan iki Türk takımına ceza
banner206
UEFA'dan Sivasspor ve Eskişehirspor'a 1 yıl men cezası geldi.
UEFA'nın  Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında 'şike' vurgusunu yaparak disiplin soruşturmasını başlatmasının ardından beklenen karar açıklandı.

UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor ve Eskişehirspor, hafta başı UEFA Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu. Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de 1 yıl süreyle Avrupa Kupalarından men etti. UEFA Tahkim Kurulu kararını CAS'a taşıyacak olan Eskişehirspor ve Sivasspor'un 10 gün içerisinde itirazını yapması gerekiyor.

Eskişehirspor, Türkiye Kupası ikincisi olarak Sivasspor da Süper Lig'i 5. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde etmişlerdi.

Avrupa'ya kim gidecek?
UEFA'dan ceza alan Sivasspor ve Eskişehirspor'un yerine Karabükspor ve Bursaspor'un gitmesi bekleniyor. Ancak, UEFA'nın sıfır tolerans prosedürü Avrupa'ya hangi takımın gideceği konusunda soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Ligi 6.sırada bitirmesine karşın lisans alamadığı için Avrupa'ya katılamayacak olan Kasımpaşa'nın yerine mücadele edecek olan Karabükspor'un da UEFA raporlarında adı geçmesi Karadeniz ekibinin başını ağrıtabilir. Bilindiği üzere Karabükspor'un 2010 - 11 sezonunda Fenerbahçe ile oynadığı maçın dosyası UEFA'da bulunuyor. Bursaspor'un ise 2010 - 11 sezonunda Trabzonspor ile oynadığı maçla ilgili dosyasının UEFA'da bulunmasına karşın Avrupa Kupaları'na katılabilecek olması bekleniyor. Gerek yeşil - beyazlılar, gerekse bordo - mavili ekip, 3 Temmuz sürecinin ardından Avrupa Kupaları'nda boy göstermişti.

SON DURUM:
6-Kasımpaşa (Lisans alamadı)
7-Karabükspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
8-Bursaspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
9-Gençlerbirliği (Şike soruşturmasında adı geçti)
10-Akhisar Belediye
11-Torku Konyaspor (Lisans alamadı)
13-Çaykur Rizespor

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195