Title of a News Article

Urfa, büyük organizasyona ev sahibi oldu...

Türkiye Kadın Basketbol 1. Ligi Final Grubunun 1. Devresi Şanlıurfa’da oynanacak. Yarın Urfa’da start alacak olan müsabakalar, 24 Nisan’da sona erecek.

Türkiye Kadın Basketbol 1. Ligi Final Grubu maçları öncesinde bugün Balıklıgöl Platosu’nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük,Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdür Vekili Hakan Keşküş, MSK Urfa Kulüp Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen, finalde mücadele edecek olan takımların temsilcileri katıldı.

 

Küçük: Spor denilince sadece futbol akla geliyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’de spor denilince akla futbolun geldiğini belirterek, “Spor denilince sadece futbol akla geliyor. Bunu kurtarmamız gerekiyor. Pek çok spor Salı var, bunlardan en coşkulusu Avrupa ve Amerika’da en başta geleni basketboldur. Bizim gençlerimizi spor salonlarına teşvik etmemiz lazım.  Bayan takımlarımız yarın müsabakalara başlayacaklar. Büyük coşku ve heyecan olacak Şanlıurfa için. Bütün sporseverleri bu müsabakalara davet ediyorum” dedi.

 

Gökmen: Salon sporlarını geliştirmek istiyoruz

MSK Urfa Kulüp Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen da, Şanlıurfa’da salon sprolarını geliştirmek istediklerini söyledi. Gökmen, yaptığı konuşmada, “Başta Sayın Valime, Sayın Belediye Başkanıma ve Türkiye Basketbol Federasyonuna bu oluşumu Şanlıurfa’ya taşıdıkları için Şanlıurfa adına, Şanlıurfalılar adına teşekkür ediyorum. Özellikle Bakanımız ve aynı zamanda milletvekilimiz Faruk çelik’in girişimleri ile bu maçlar Urfa’da oynanacak. Urfa’da slaon sporlarını geliştirmek için birşeyler yapmak istiyoruz. Bu konuda başta Sayın Valimiz, Eyyübiye Belediye Başkanımızın sonsuz destekleri var. İnşallah ileriki yıllarda bizlerde sizlerin bulunduğu konuma gelir ve Süper Lig yolunda mücadele etmeye hak kazanırız. Ben bütün takımlara başarılar diliyorum” diye ifade etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise, şunları kaydetti;  “Bugün Urfa adına önemli bir gün, barış ve huzurun kenti Şanlıurfa. Ulusal bir organizasyonun Şanlıurfa’da yapılıyor olması bizleri mutlu ediyor. Tarihin sıfır noktasında bu atrz organizasyonların artması gerekiyor. Bu anlamda bu ayrıcalığı bize tanıyan Basketbol Federasyonumuzun Başkanına ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Tabi final grubunun 1. Etabının burada yapılıyor olması sporu sevdirmeye de bir araç olacaktır. Özellikle salon sporlarında eksiği olanbir iliz, bu tarz organizasyonlarla gerek basketbol ve gerekse de diğer dallardaki sporların da gençlere ulaştırılması, sevdirilmesi konusunda da önemli bir araç olacak.” Final gruplarında mücadele edecek teknik heyet ile oyuncular da, Şanlıurfa’da bulunmalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, müsabakaların centilmenlik içerisinde geçmesini dilediler. Konuşmaların ardından MSK Urfa Kulüp Başkanı Gökhan Gökmen, Basketbola katkıda bulunan Vali İzzettin Küçük, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve İş Adamı Emin Yetim'e plaket verdi.
misafirlere fincan takımı hediye etti.

TKBL Final Grubu'nun 1. devresi 22-24 Nisan tarihlerinde Şanlıurfa'da, 2. devresi ise 29 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde Adana'da gerçekleşecek. Final Grubu'nda ilk iki sırayı alan ekipler Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmeye hak kazanacak.

1.Devre (Şanlıurfa)

22.04.2016       

16:00    OGM Orman Gençlik - Osmaniye Belediye

18:15    Mersin Basketbol - Edremit Bld. Gürespor


23.04.2016       

16:00    Edremit Bld. Gürespor - OGM Orman Gençlik

18:15    Osmaniye Belediye - Mersin Basketbol


24.04.2016       

16:00    OGM Orman Gençlik - Mersin Basketbol

18:15    Edremit Bld. Gürespor - Osmaniye Belediye

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195