Title of a News Article

URFA, KAHRAMAN MÜDÜRÜNÜ UĞURLUYOR

.

URFA, KAHRAMAN MÜDÜRÜNÜ UĞURLUYOR
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Eyüp Pınarbaşı için veda yemeği düzenledi.  Programda konuşan Müdür Pınarbaşı, “Benim dönemimde bir tane mağdur FETÖ’cü açığa alınmışsa ben atandığım Sakarya Emniyet Müdürlüğünden istifa ederim” dedi. Müdür Pınarbaşı ' Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın  bombalı saldırıda kurtulması bir mücizeydi'...

Polisevi’nde düzenlenen veda yemeğine Vali Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra; Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet İnan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, ilçe belediye başkanları, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, MHP İl Başkanı Mahmut Güneş, AK Parti İl Başkan Vekili Faruk Bayuk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve oda başkanları de katıldı.

Vali Tuna, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’na bugüne kadar Şanlıurfa’da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, başarı belgesi verdi. Eyüp Pınarbaşı’na yeni görev yeri olan Sakarya’da başarılar dileyen Tuna: “Sakarya ile Şanlıurfa arasında bir gönül köprüsü oluşturacağınıza inanıyorum. Hem bugün, hem de gelecek için buna ihtiyacımız var. Burada görev yaparak, başka illere giden tüm yöneticilerimizden de bunu bekliyoruz. Gençlerimizi ve işadamlarımızı getireceğiz. Bizlerde oralara gideceğiz. Sadece çocuklarımızın gidip gelmesi yetmez. Bizlerde gideceğiz. Gördüğümüz her kişiye Şanlıurfa’nın önemini anlatacağız” dedi.

 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ise, Şanlıurfa’da görev yaptığı sürece halkın verdiği desteğin önemine dikkat çekerek,  Vali Tuna ile diğer tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine de verdiği katkılardan dolayı teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıl Ceylanpınar’da 2 polisin şehit edilmesi ve Suruç patlamasının altında FETÖ’nün yaptığını belirten Pınarbaşı, Urfa ve Suruç’ta çok sayıda canlı bomba ele geçirdiklerini söyledi.

 

“İstifa ederim”

Pınarbaşı, 2 Yıl içinde açığa aldıkları FETÖ’cülerin 15 Temmuz’dan sonra kriptocu olduklarını vurgulayarak, “Benim dönemimde bir tane mağdur FETÖ’cü açığa alınmışsa ben atandığım Sakarya Emniyet Müdürlüğünden istifa ederim. FETÖ’cülerin hepsi vatan hainidir, mağdur kimse yoktur, mağdur olan varsa şehitlerimiz ve gazilerimizdir” dedi.

Türkiye'nin 7 Şubat MİT krizi, Gezi olayları, 17-15 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz Darbe girişimi gibi çok önemli olaylar yaşandığını belirten Pınarbaşı, göreve gelir gelmez Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla'ya bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını ve bu saldırının zanlılarının biri hariç tamamını yakaladıklarını ancak söz konusu şüphelilerin FETÖ'ye üye hakimler tarafından serbest bırakıldığını ifade etti.

Özellikle şer güçlerinin Kobani (Ayn-el Arap) olaylarıyla daha büyük bir oyun oynamaya başladığını anlatan Pınarbaşı, şunları kaydetti:

"Kobanı savaşında 'Kürtlerin özgürlük savaşı' denilerek bir savaş sürdürüldü ve bunu Türkiye'nin içinde sürdürmeye çalıştılar. Öyle günler oldu ki Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 20 bin gösterici Suruç'a getirildi 'sınırı tanımıyoruz' dediler. Tabi biz burada da büyük oyunun küçük parçasının sergilendiğini bildiğimiz için gerekli müdahalelerle mala, cana zarar getirecek bir şey yapmadık. Bu oyunun büyük olduğunu en sıcak hissedenlerden bir tanesi bendim. Burada araçlarımıza, polislerimize, askerlerimize el yapımı patlayıcılar, molotoflor, attılar, taş yağmurunu tuttular. Olayların yoğun olduğu bir dönemde baktım istihbarattan bana bilgi akışı yok. Tabi ben huylandım. Sahadaki istihbarat grup amirlerini çağırdım. Onlara siz bir şey duymuyor musunuz, bilgi falan yok, vermiyor musunuz? Onlarda 'geliyor efendim' dediler. Baktım her şeyin bilgisini almışlar, şurada şu olacak, burada bu olacak diye.. Hepsini şube müdürüyle WhatsApp'tan paylaşmışlar ve şube müdürü WhatsApp'tan görmüş. Şube müdürü yanıma geldi gerekli uyarıları yaptım ama içime de bir kurt düştü. Baktım bu istihbarat raporları yazıya dökülmüş, Ankara'ya gitmiş, tugaya gitmiş, jandarmaya gitmiş ama ilk bilmesi gereken ve sahada olan sadece bana bildirilmemiş. Ondan sonra müdürü aldım biraz konuştum. 17-25 kalkışmasını yapan müdürlerle çalıştığım için onların o masum duruşunu biliyordum ve istihbarat müdürüme de 'ya sen salaksın ya da hainsin. Bunun ortası yok' dedim. Bunu söyleyince müdürün nasıl canavarlaştığını gördüm. Bir anda o süklüm büklüm masum duruş canavarlaştı. Hemen gerekli işlemleri yaptık, tutanakları tutturdum ve onu açığa aldık. Zaten son operasyonda üzerinde kırmızı Bylock çıktı. Önceden ihraç olmuştu, bir ay cezavinde kaldı. Küresel güçlerin Kobani'deki savaşı o hale getirenlerle içimizdeki hainleri iki sene önce nasıl kol kola girdiklerini gördük."

 

 "Plaka tanıma sistemini kapattılar"

Şanlıurfa'ya plaka tanıma sisteminin bulunduğunu ve bu sistem sayesinde bombalı araç, teröre destek veren şahısların, uyuşturucu taşıyan araçların yakalanmasının kolaylaştığını kaydeden Pınarbaşı, sistemin bazı emniyet personelleri tarafından bilgisi haricinde kapatıldığını belirtti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi müdürünün devamlı sistemin açılması için kendisine evrak getirmesi üzerine sistemin kapatıldığını fark ettiklerini anlatan Pınarbaşı, şöyle devam etti:

"KOM müdürüm sistemin kapatıldığını ve benim imzamla açılması için sürekli evrak getirdi. Ben de bu sistemin sürekli açık olması gerek mi diye sordum. Sizin imzanızla açılmasını istedik yine açmadılar dediler. Konuyu araştırırken iş biraz daha uzadı ve açılmadı. Biz Suruç'taki olayları takip ederken bu yaşananlara dayanamayan bir polis memuru getirdiler bana bir şeyler anlatmak istiyormuş. Oturduk konuştuk, başladı anlatmaya. İki yıldan bu yana perşembe günleri şubenin cemaat toplantıları oluyor onlara gidiyorum. Mustafa hoca diye biri var bize dini konularda falan bir şeyler anlatıyor. Bir gün bu hocanın bizim bir arkadaşımıza bu plaka tanıma sisteminin çok önemli olduğunu ve sakın açılmaması gerektiğini söylediğini duydum. Sizden açılması için yazıların geldiğini, bu yazıların sümen altı yapılarak açılmadığını söyledi. Bu inanılacak bir şey değil. Devletin maaşını alıyor polis memuru ve kameraları cemaatin toplantısında talimatla kapatıyorsun ve yazılı talimatla açmıyorsun. Bunlara şimdi herkes inanıyor da o günün şartlarında inanmak bizim için de çok zordu. Yani benim üst tarafımda, MOBESE odasında oturan memur bizim kafamıza sıksa bundan daha iyi. Adam kameraları kapatmış, burada bombalar patlasın, hükümet zora düşsün, ülke kaosa girsin, bunların ağa babaları da istediğini yerine getirsin. Tabi bu memurların hepsi ihraç oldu ama tutuklanmadılar. Bunların 4'ünün telefonunda Bylock çıktı. Bu söylediğim 2 yıl önceki bir olay. Şu anda 4'de tutuklu. Bunların Mustafa Hoca dediği kişinin kimliğini önce tespit edemedik sonra uzun uğraşlar sonunda polislerin ders aldığı kişinin Siverek'te öğretmenlik yapan Fatih Kılıç diye birinin olduğunu tespit ettik."

Müdür Pınarbaşı; “Şehit cenazelerinde hep şunu ifade etmiştim; Tetiği çeken değil çektiren önemlidir diye ve bu söylemimizde haklı çıktık. Şanlıurfa’da 1000’e yakın polis memuru ihraç edildi ve açığa alındı” dedi.

Daha sonra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna tarafından Müdür Pınarbaşı’ya Urfa tablosu hediye edildi.

Bu arada Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, yeni görev yeri için yarın saat 12.00'de İl Emniyet Müdürlüğü önünden uğurlanacak.

 

 
































Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195