Title of a News Article

Urfa yeni bir sporla tanışıyor

 Urfa yeni bir sporla tanışıyor
banner206

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, genellikle Avrupa’da yaygın olan bocce sporunu Şanlıurfa’da yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, MSK Urfa Başkanı A. Gökhan Gökmen’in daveti üzerine Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa’da bir dizi temaslarda bulunan Federasyon Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, bocce sporunun kentte gelişmesi için yetkililerle bir takım görüşmelerde bulundu. Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, dün Park Bahçeler Müdürlüğü yanında bulunan Spor Kompleksinde düzenlenen bocce sporunu da izledi. Bocce sporunun ardından açıklamada bulunan Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan, “Şanlıurfa bizim tarihimizin, kültürümüzün, dinimizin, örfümüzün, adetimizin en şehirlerinden bir tanesi Peygamberler Şehridir. Biz bu tarihi kentimizde tarihi bir sporumuzu burada yaygınlaştırmak, burada tanıtmak istiyoruz. Bunun için Şanlıurfa’ya geldik. Bu spor Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul sporları arasına da girdi. Öğrencilerimiz bunun dersini alıyorlar ama uygulama olarak Urfa Büyükşehir Belediyesi ile de iş birliği yapıp saha ayarlayacağız ve daha sonra da bu sporu Urfa’da yayacağız. Çok zevkli bir spordur. Avrupa’da tüm parklarda, bahçelerde var. Ayrıca bizim tatil yörelerimizde de beş yıldızlı otellerde var, çünkü bunu genellikle Avrupalılar oynuyor. İnşallah bu sporu Urfa’da da yaygınlaştıracağız” dedi.

 

Gökmen; “Spor sadece futboldan ibaret değil” ”

MSK Urfa Başkanı A. Gökhan Gökmen da, yaptığı açıklamada, sporun sadece futboldan ibaret olmadığını göstermek için bocce sporunu geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Kısa bir süre önce kurulan MSK Urfa, Şanlıurfa’da sporun sadece futbol olmadığını, alternatif sporlara da Şanlıurfalıların ihtiyacı olduğu noktasında hareket ederek, gerek salon sporlarında gerek bireysel gerekse de takımsal spor anlamında Urfa’da alternatif spor yaratmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda Sayın Federasyon Başkanımız bizleri kırmayarak Urfa’ya geldi. Türkiye Bocce Bowling Dart federasyonu Başkanını Urfa’da ağırlamak gerek kulübümüz adına gerek memleketimiz adına bizleri onurlandırdı. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesine, ilçe belediyelerine bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız gençleri sokaklardan çekip açık alanlarda olsa kapalı alanlarda da olsa bu sporu yaptırmak. Gençlere yönelik yakında kurslarımız da başlayacak” şeklinde konuştu.

Bocce sporunun ardından MSK Urfa Başkanı A. Gökhan Gökmen tarafından emeklerinden dolayı Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Recep Tekcan’a kahve takımı ve forma hediye edildi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195