Title of a News Article

Urfa’da bisiklet kullanımı yaygınlaşıyor

.

Urfa’da bisiklet kullanımı yaygınlaşıyor
banner206

Şanlıurfa’da son zamanlarda trafikte grup halinde kasklı ve tam teçhizatlı bisiklet kullananlarla karşılaşmışsınızdır. Bu kullananlar herhangi bir yarış müsabakası için kente geçici süreyle gelmiş kişiler değildir. Aksine Şanlıurfa’da yaşayan, içerisinde her yaş ve meslek dalından bisiklete gönül vermiş kişilerin oluşturduğu bir gruptur.

Sosyal Medya üzerinden bir araya gelen Şanlıurfa’lı bisiklet severler oluşturdukları URFASİKLET - Şanlıurfa Bisiklet Toplulukları, Şanlıurfa’ya bisiklet kültürünü ve bisiklet kullanımını sağlamak amacıyla bir araya geldiler.

Şanlıurfa Bisiklet il temsilcisi İbrahim Halil Ünlü, “2013 yılında Bisiklete binmeyi sevenlerle kurduğumuz URFASİKLET - Şanlıurfa Bisiklet Topluluğu ile amacımız Bisiklet kullanımı, bisiklet kültürünü tüm Şanlıurfa Yolu’nu kapsayan şehirlerde ve Şanlıurfa Bölgesi’nde yaygınlaştırılmasını sağlamaktır. Türkiye’nin birçok şehrinde uygulanan akşam şehir içi turlarını Şanlıurfa kentinde gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Her Çarşamba saat 20.00 de D.S.İ. önündeki otobüs durağının arkasında buluşup kısa ve yorucu olmayan şehir içi turu gerçekleştiriyoruz. Tüm halkımızı davet ediyoruz.” Dedi.

 

“HEDEFİMİZ ŞANLIURFA YOLU ÜZERİNDE BİSİKLET YOLLARININ YAPILMASI”

Hedeflerinin başta Şanlıurfa yolu üzerinde bisiklet yollarının yapılmasını dile getiren Ünlü, “Şanlıurfa Bisiklet Topluluğu olarak hedeflerimiz Şanlıurfa yolu üzerinde bisiklet yolları yapılması için gerekli hamlelerde bulunmak, bisiklet kültürünü yaygınlaştırılarak Şanlıurfa Yolu’nu içine alan tarihi zenginliklerin görülmesini sağlamak, bisiklet kullanıcılarının kendisiyle, doğayla, yaşadığı çevreyle barışık, çevre bilinci edinmiş bir şekilde hareket etmesini sağlamak kısacası bisikletli yaşamın bir parçası haline getirmek.Bu amaçla trafikte motorlu araç sahiplerini de bisiklet kullananlara karşı daha hassas olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.




Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2015, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195