Title of a News Article

Urfa’nın kalesi sağlam!

 Urfa’nın kalesi sağlam!
banner206

Süper Lig ve PTT 1. Lig’de en az gol yiyen takım 4 golle Şanlıurfaspor oldu. 

UĞUR BUDAK
PTT 1. Lig’de şampiyonluğu hedefleyen Şanlıurfaspor, aldığı güzel sonuçların yanında şuanda Süper Lig ve PTT 1. Lig’de en az gol yiyen takımı durumunda. Bunda hiç şüphesiz ki sezon başında Karabükspor’dan transfer edilen Kaleci Bora’nın katkısı var. Ligin ilk 8 haftasında Urfaspor’un kalesini koruyan 34 yaşındaki Bora Körk, performansı ile takdir topladı. Önemli kurtarışlarıyla takımına büyük katkı sağlayan başarılı eldiven, 8 haftalık periyotta sadece 4 gol kalesinde gördü. Bundan dolayı Urfaspor şuanda Süper Lig ve PTT 1. Lig’in en az gol yiyen takımı unvanını almış durumda. 

Samsun maçında forma giymemişti
Başarılı kaleci, Sarı-yeşilli ekibin 9. haftada deplasmanda oynayacağı Samsunspor maçına dakikalar kala ısınma hareketlerinde sakatlanarak zorlu karşılaşmada forma giyememiş ve yerini Fevzi Elmas’a bırakmıştı. Geçtiğimiz sezon da Urfaspor’un kalesini koruyan Fevzi de, Samsun maçında kritik kurtarışlarıyla gole geçit vermeyerek takdir toplayan isim olmuştu. 

“Kalem gollere kapalı olacak”
Adana Demirspor maçında yeniden kaleye geçecek olan Bora Körk, “Tüm maçlarda gol yememek için özen gösteriyorum. İnşallah Adana Demirspor maçında da kalem gole kapalı olacak ve takımımın puan veya puanlar almasına katkı sunacağım” dedi.

Şampiyonluk hedefine ulaşabilmek için takım arkadaşlarıyla birlikte yoğun çaba gösterdiklerini de vurgulayan Körk, “Son haftalarda aldığımız başarılı sonuçların Adana Demirspor maçıyla da devam etmesini arzuluyoruz. Milli maçlar nedeniyle verilen arayı iyi değerlendirip Adana Demir maçına hazır bir şekilde çıkıp, bu maçı 3 puanla tamamlamak istiyoruz” diye ifade etti.  

Defansta süper
Bu arada Şanlıurfaspor’un az gol yemesindeki nedenlerden birisi de defans. Stoperde görev yapan Onur ile Veli ikilisi, deyim yerindeyse savunmada rakibin birçok pozisyonunu bozarak tehlikeye izin vermiyorlar. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195