Title of a News Article

Urfaspor, golcüsünü buldu

 Urfaspor, golcüsünü buldu
banner206

Şanlıurfaspor, Samsunspor’da forma giyen Eldin Adiloviç ile prensipte anlaştı. Sarı-Yeşillilerin, Bosne Hersekli golcü ile 2 buçuk yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

PTT 1. Lig’de ikinci devrede iyi sonuçlar alarak Süper Lig’e çıkmayı hedefleyen Şanlıurfaspor, devre arası transfer çalışmalarına hızlı başladı. Sarı-Yeşilliler, transfer döneminde ilk yarıda gol atamama sıkıntınısı çözmeyi planlıyor. Bunun için forvet hattına bir veya iki futbolcu takviye yapmayı planlayan Şanlıurfaspor’un, Samsunspor’da top koşturan 28 yaşındaki Eldin Adiloviç ile anlaştı.

Daha önce Samsunspor’dan ayrılacağını açıklayan Bosna Hersekli oyuncunun Şanlıurfaspor'la  yakında zamanda imza sözleşme imzalalayacağı belirtiliyor. Şuanda ülkesinde tatilde olan ve önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceği ifade edilen Eldin Adiloviç için Şanlıurfaspor Kulübü'nün resmi imza töreni düzenlemesi bekleniyor.

Eski Milli futbolcu, geçen sezon Samsunspor formasıyla 16, bu sezon ise 4 golü bulunuyor.

 

Eldin Adiloviç kimdir?

Profesyonel kariyerine 2005 yılında ülkesinin birinci lig ekiplerinden Čelik Zenica'da başlayan Adilović, iki yıl boyunca bu kulüpte forma giymiş ve 25 maçta forma giyip 3 gol atabilmiştir. 2007 yılında Slovenya'ya giderek kısa bir süreliğine PrvaLiga ekiplerinden Interblock takımına transfer olan futbolcu burada 15 maçta 8 gol atmış ve Slovenya Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Interblock'un ardından Livar'a transfer olmuş olan Adilović burada bir sezon kalmış ve pek forma şansı bulamamış, 2008-09 sezonunda ise bir başka Sloven ekibi Nafta Lendava ile sözleşme imzalamıştır. Burada 24 maçta yalnız 1 gol bulabilen futbolcu Azerbaycan Birinci Ligi ekiplerinden Muğan'a transfer olmuş ve bir sezon burada kaldıktan sonra Macaristan'a giderek Nemzeti Bajnokság I ekiplerinden Győri'nin formasını giymeye başlamıştır. Yarım sezon bu takımda forma giyen Adilović, 2010-11 sezonunda futbola başladığı takım olan Čelik Zenica'ya dönmüştür. 2011 yılında Željezničar'a transfer olan futbolcu burada iki sezon boyunca 56 maçta 33 gol kaydederek %58'lik bir gol oranı tutturmuştur.[4] Ayrıca iki sezon boyunca forma giydiği kulüpte iki kez Bosna-Hersek Premier Ligi, bir kez de Bosna-Hersek Kupası şampiyonluğu yaşayan futbolcu 2011-12 sezonunda da Bosna-Hersek Premier Ligi gol kralı olmuştur.[4] Adilović, bu başarılarının ardından 2013-14 sezonu başında 1. Lig kulübü Samsunspor'a transfer olmuş, böylece ilk kez ikinci seviye bir ulusal ligde boy göstermiştir. Buradaki ilk maçına 14 Eylül 2013 tarihinde Denizlispor karşısında çıkan futbolcu ilk golünüyse 3 Kasım 2013'teki Bucaspor maçında penaltıdan kaydetmiştir. Futbolcu Samsunspor'daki ilk sezonunda gösterdiği 30 maçta 16 gollük performansı ile Bursaspor, Gençlerbirliği ve Kaiserslautern'in transfer listesine girmiştir.

 

Millî kariyeri

İlk millî maçına 2007 yılında Bosna-Hersek 21 Yaş Altı Millî Futbol Takımı ile çıkan Adilović bu takımda 4 maçta forma giymiş ve 4 de gol bulmuştur. Bu performansı sonrasında Bosna-Hersek Millî Futbol Takımı'na çağrılan futbolcu 15 Aralık 2007 tarihindeki özel maçta Polonya'ya karşı ilk kez a millî formayı giymiş ve gol bulamamıştır. Adilović, 2007'deki maçında ardından 2010 yılında tekrar Polonya özel maçı kadrosuna alınmış, bu maçta da golle buluşamamıştır. Futbolcu bu maçın ardından bir daha millî takım kadrosuna dahil edilmemiştir.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2015, 14:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
HALİL
HALİL - 9 yıl Önce

adam gi̇tti̇ği̇ her takima yarim sezon oynamiş bence boş

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142