Title of a News Article

Urfaspor gruptan çıkarsa rakip kim olacak?

.

Urfaspor gruptan çıkarsa rakip kim olacak?
banner206

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda 12 puanla lider olan Şanlıurfaspor, gruptan çıkarsa Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşaspor veya Rizespor ile eşleşecek.
 

UĞUR BUDAK
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu’nda fırtına gibi esen Şanlıurfaspor, bugün deplasmanda Kırklarelispor’u deplasmanda 2-0 yenerek gruptan çıkma yolunda büyük fırsat elde etti. A Grubunda oynadığı 5 maçın 4’ünü kazanmayı başaran Sarı-Yeşilliler, Süper Lig ekiplerinden Osmanlıspor ve Gaziantepspor’a 3 puan fark atarak 12 puanla zirveye yerleşti.  

 

Son maçta rakip Antepspor

Şanlıurfaspor, son maçta Gaziantepspor ile GAP Arena Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Zorlu karşılaşma 26 Ocak Perşembe günü saat 14.00’te oynanacak. İlk maçta deplasmanda Süper Lig ekibi Antepspor’u 3-0 yenen Teknik Direktör Kemal Kılıç'ın ’ın öğrencileri, Antepspor maçından galibiyet veya beraberlik alırsa kupada grubu lider olarak tamamlayıp, ilk 16 takım arasına kalacak. İkili averajda rakibine karşı skor avantajı bulunan Sarı-Yeşilliler, bu maçı 2 farklı yenilse bile gruptan çıkmayı başarabilecek. Son maçta Kırklarelispor ile karşılaşacak olan Osmanlıspor, eğer bu maçta puan kaybederse Urfaspor Antepspor maçının sonucuna bakmadan gruptan çıkabilecek.

 

Rakip kim olacak?

Urfastar olarak Urfaspor’un kupada gruptan yükselmesi durumunda rakibinin kim olacağını araştırdık. Statüde A Grubu 1. si ile B Grubu 2. Si ve B Grubu 1. si ile A Grubu 2. si karşı karşıya geleceği belirtiliyor. Buna göre; Şanlıurfaspor’un gruptan çıkması durumunda B Grubunda 13 puanla lider olan Çaykur Rizespor yada 12 puanla 2. Sırada bulunan Kasımpaşaspor ile eşleşecek. Rakibin kimin olacağı önümüzdeki hafta oynanacak maçların ardından tamamen netleşecek. Statüye göre; Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre ve grup birincilerinin sahasında oynanacak. Müsabakalarını kazanan 8 takım Çeyrek Final müsabakalarını oynamaya hak kazanacak.

 

Final aşaması

Çeyrek Final müsabakaları, Son 16 Turu sonucunda müsabakalarını kazanan 8 (sekiz) takım arasında ve çift maç eleme usulüne göre oynanır. Eşleşmeler TFF tarafından düzenlenecek kura çekimi sonucunda belirlenir. Kura çekiminde, bu statünün 3. maddesince belirlenecek olan 4 (dört) takım seri başı olur ve diğer 4 (dört) takım ile eşleşir.

Yarı Final müsabakaları, Çeyrek Final müsabakaları sonucu tur atlayan 4 takım arasında ve çift maç eleme usulüne göre oynanır. Eşleşmeler Çeyrek Final müsabakaları kura çekimi esnasında belirlenir.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan Çeyrek Final ve Yarı Final müsabakalarında, takımların attıkları goller eşit ise deplasmanda daha fazla gol atan takım üstün sayılır.

Final müsabakası, yarı finalde tur atlayan iki takım arasında, TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanır.

Final müsabakalarında, eşitliğin bozulmaması halinde on beşer dakikalık iki devre halinde uzatma oynanır. Uzatmada da eşitliğin bozulmaması halinde tur atlayan/kazanan takım seri penaltı atışları sonucunda belirlenir.

 

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2017, 22:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142