Title of a News Article

Urfaspor için korkulan oldu!

.

Urfaspor için korkulan oldu!
banner206

Tarihinin en zor dönemini geçiren Şanlıurfaspor’a, FIFA tarafından 6 puan silme cezası verildi. Ovıdıu Andreı Marc’ın alacağının ödenmemesinden dolayı gelen ceza, Türkiye Futbol Federasyonu’nun sitesinde yayınlandı. Yeni bir puan silme cezası alabileceği de belirtilen Sarı-Yeşilli ekibin, alınan cezalarla yeni sezonda küme düşebileceği öngörülüyor.

1969 yılında kurulan Şanlıurfaspor, kurulduğu günden bu yana hiç bu kadar kötü bir dönem yaşamamıştı. Yaklaşık 80 Milyon TL borcu bulunan Sarı-Yeşilli ekip, TFF 1. Lig’de mücadele ettiği sezonlarda transfer ettiği yabancı oyuncularla başı belaya girdi. Alacaklarını alamadan Şanlıurfa’dan ayrılan yabancı oyuncular, alacaklarını tahsil etmek için FIFA’ya başvurmuştu. Başvuruları değerlendiren FIFA, Urfaspor TFF 1. Lig’de mücadele ederken Romanya'nı Dinamo Bükreş takımından transfer ettiği Ovıdıu Andreı Marc’ın alacağından dolayı, Sarı-Yeşilli ekibe 6 puan silme cezası verdi. Puan silme cezası Türkiye Futbol Federasyonunun puan sistemine de işledi. Böylece Sarı-Yeşilli ekip, sezona eksi 6 puan ile başlayacak.

Başka ceza da yolda

Şanlıurfaspor’un başka puan silme cezası alabileceği de konuşuluyor. Alacaklarını alamayan Urfasporlu eski yabancı başka oyuncuların da FIFA’ya başvuru yaptığı öğrenildi. Bu oyunculardan dolayı da Sarı-Yeşilli ekibe, 9 puan daha puan silme cezası gelebileceği konuşuluyor.

Hedef küme düşmemek olacak

Şanlıurfaspor’da, bu saatten sonra ligde kalabilmek için çaba gösterilecek. Transfer yasağı da bulunan Mehmet Yılmaz başkanlığındaki Sarı-Yeşilli ekip, alınan puan silme cezası ile birlikte yeni sezonda ligde kalabilmeyi hedefleyecek. Ancak yeni alınabilecek başka puan silme cezalarıyla birlikte Sarı-Yeşilli ekibin, bu cezaların altından kalkamayacağı ve küme düşebileceği dillendiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 12:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195