Title of a News Article

Urfaspor’a verilen sözler balon çıktı

Urfaspor’a verilen sözler balon çıktı
banner206

Kaynak: utv.com.tr

PTT 1. Lig’de Play-Off mücadelesi veren Şanlıurfaspor’a destek sözü verenlerin bu sözlerinin arkasında durmadıkları öğrenildi.

PTT 1. Lig’de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak gol yollarında yaşadığı sıkıntılardan dolayı hedefinden uzakta kalan Şanlıurfaspor’a başta siyasiler, Belediye Başkanları ve İş adamlarının maddi destek sözleri lafta kaldı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan şehrin önde gelen isimleri, şampiyonluk yolunda Şanlıurfaspor’a medya önünde destek verdiklerinin mesajlarını vermişlerdi. Ancak liglerin bitmesine 4 hafta kalmasına rağmen bu sözlerin yerine getirilmediği iddia ediliyor.

 

Kendi reklamlarını yaptılar

Kurulduğu 1969 yılından bu yana Süper Lig yüzü görmeyen fakat bu sezon şampiyonluk parolasıyla lige başlayan Şanlıurfaspor’a iş adamlarının da destek vermediği kaydediliyor. Şanlıurfa’da bulunan fabrikalar, oteller, konuk evleri, AVM’ler, petrol istasyonları ve benzeri işletmelerin sadece kendi reklamlarını yapmak için kentin çeşitli yerlerine bayraklar astıkları, Sarı-Yeşilli ekibe zerre kadar maddi destekte bulunmadıkları ortaya çıktı.

 

Bakan desteğini çekti mi?

Şanlıurfaspor’un PTT 1. Lige yükselmesinde başrol oynayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in Şanlıurfaspor’a verdiği maddi destek sözünü bu sezon yerine getirmediği ileri sürülüyor. Bu sezon öncesi maddi destek ve kalıcı kaynak noktasında her türlü desteği her ortamda vereceğini dile getiren Bakan Çelik, Şanlıurfapsor yönetimi ile ipleri kopardığı öne sürüldü. Bu arada Şanlıurfaspor’un sezon başından bu yana ödemelerin büyük kısmının Fethi Şimşek başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandığı biliniyor.

 

Kırmızı isyan etmişti

Şanlıurfaspor As Başkanı Nabi Kırmızı da, daha önce yaptığı bir açıklamasında, Şanlıurfaspor’a verilen sözlerin lafta kaldığını belirterek, “Urfaspor’un yanındayız, arkasındayız, destek vereceğiz gibi sözler veriliyor. Maalesef bunun karşılığı olan realiteyi yaşayamadık. Bu sözler hep lafta kalıyor.” açıklamasında bulunmuştu.

 

Gider çok gelir yok

Yaklaşık 20 Milyon (Trilyon) borcu olduğu iddia edilen Şanlıurfaspor’a yapılan yardımların çok cüzi miktarda olduğu gelen bilgiler arasındaki yerini alıyor.

Sezon ortasında yıldız transferler yapmak isteyen Şanlıurfaspor’un maddi kaynak bulamadığı ve bu sebeple 2. Tercih olan transferlere yöneldiği belirtiliyor. Şampiyonluk parolasıyla lige başlayan Şanlıurfaspor’a verilen maddi destek sözleri lafta kalınca kulübün kendi kasasından transfer çalışmaları yaptığı ve bu sebeple de istenilen yıldız oyuncuların getirilemediği kaydediliyor. Öte yandan Şanlıurfaspor’un ne kadar borcu olduğu ve kimlerin kulübe ne kadar maddi kaynak aktardığı yönündeki iddialarla ilgili de resmi bir basın açıklaması yapması bekleniyor.

 

Şanlıurfaspor’a ne zaman sahip çıkılacak?

Yaklaşık 20 Milyon (Trilyon) borcu olduğu iddia edilen Şanlıurfaspor’a, Şanlıurfa Valiliği başta olmak üzere, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, siyasi partiler, milletvekilleri ve işadamlarının ne zaman sahip çıkıp borcunu sıfırlayacağı ise merak konusu oldu.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195