Title of a News Article

Urfaspor'da deprem

Urfaspor'da deprem
banner206

2013 yılının sonlarına doğru yarım yamalak hizmete giren Şanlıurfaspor Tesisleri dökülmeye başladı.

UĞUR BUDAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve dönemin Valisi şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in katılımıyla 12 Ağustos 2012 tarihinde görkemli temel atma töreniyle inşaatına başlanan GAP Vadisi’ndeki Şanlıurfaspor Tesisleri, 2013 yılının sonlarına doğru bitirilmişti. Şanlıurfaspor’un biran önce yeni tesislerine geçebilmesi için alelacele bitirilen tesisler, spor kamuoyu tarafından büyük sevinçle karşılanmıştı. Lakin bu sevinç kursakta kaldı.

80 dönüm üzerine yapıldı                                                      
İl Özel İdaresi tarafından 80 dönüm üzerine kurulan ve geçtiğimiz yılın sonlarına doğru tamamlanarak Urfaspor’un hizmetine giren Şanlıurfaspor Tesisleri’nde deyim yerindeyse deprem yaşanmış gibi bir görüntü var. Çünkü Dünya standartlarında yapılan ve 8 buçuk Milyon TL harcanan tesisler, henüz hizmete gireli 1 yıl olmamasına rağmen dökülmeye başladı. 

Sahalar yarılıyor
İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan, Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması nedeniyle İl Özel İdarenin kapatılmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne devredilen GAP Vadisi Tesisleri’nde bazı sahaların çatladığı görüldü. Şanlıurfaspor’un hizmetinde bulunan tesislerdeki tenis kortu, basketbol sahası ve voleybol sahasının bazı bölümlerinde çatlaklar meydana geldi. Hatta basketbol sahasında 10 cm civarında bir çökmenin de ortaya çıktığı görüldü. Bu çatlak ve çökmelerden dolayı söz konusu sahaların kullanılmadığı öğrenildi. 

Havuz bile arızalı 
Bu arada aynı tesis içerisinde yer alan yüzme havuzunun da sağlam olmadığından dolayı kullanılmadığı gelen bilgiler arasında yer aldı. Havuza doldurulan suyun bir süre sonra sızıntıdan dolayı boşaldığı belirtiliyor. 

1 Adet çim saha bitirilmedi
Bunların yanı sıra; tesis projesinde yer alan bir adet çim sahanın da yapılmadığı ortaya çıktı. Projede yer almasına rağmen yüklenici firma tarafından tamamlanmayan çim saha için ayrılan alanda köpekler cirit atıyor. Kurumuş yabani otların üstünü kapladığı alanın çim sahaya dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği merak ediliyor. 

Çevre düzenlemesi de yok
Öte yandan Türkiye’de örnek gösterilecek tesisler arasında yer alan Şanlıurfaspor Tesisleri’nde çevre düzenlemesinin de yapılmaması dikkat çekiyor. Şanlıurfaspor Yönetiminin, çevre düzenlemesinin yapılabilmesi için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden destek istediği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde çevre düzenlemesinin yapılması planlanıyor. 

 Müteahhit uyarıldı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, tesisleri yapan yüklenici firmanın yetkilisini kuruma çağırdığı ve tesislerde yaşanan eksikliklerin giderilmesi için uyarıda bulunduğu öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195